Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy też tak się ubierają

Czy tam, gdzie mieszkacie ludzie też chodzą tak dziwnie ubrani?

Polecane posty

Gość czy też tak się ubierają

Bo ja jestem w szoku! Większość ludzi chodzi w długich spodniach, bluzach, a nawet kurtkach, a przecież jest 16 stopni. Nie rozumiem, jak można się tak grubo ubierać :-O

dziś jak wychodziłam do pracy o 6:40 rano to było 8 stopni wczoraj 7 więc trzeba sięcieplej ubrać zęby nie skostnieć na stacji czekaja cna pociąg więc zakład jeansy bluzę i na wierz jescze cienką kurteczkę z jeansu, ale po południu kurtkę niosę w siatce a bluzę rozpinam choć np dziś wiał silny wiatr 16 stopnie to jednak nie 14 czy 30 i wypada troszę się odziać żeby potem nie odchorować zapaleniem płuc albo nerek

Gość zmiennocieplna
wiekszosc ludzi sie cieplo ubiera,nie wiem z czego to wynika, ale chyba z tego, ze rodzice bardzo cieplo ubieraja dzieci, zeby sie nie przeziebily. a to jest bledne kolo, bo taki dzieciak sie poxniej spoci i o wiele latwiej sie rozchoruje niz taki, ktory jest lekko ubrany.ja bardzo dziekuje mojej mamie, ktora nigdy mnie nie przegrzewala i sluchal bardzo madrej lekarki, ktora mowila jak wazne jest hartowanie organizmu. pamietam jak bylam kiedys bylam morzem, bylo chlodno o ja "brodzilam" w morzu. dzieki takiemu podejsciu, bardzo rzadko choruje. nawet jak jeszcze chodzila do szkoly (teraz jest juz dorosla) i wiele dzieciakow mialo grype to ja bylam zdrowa. teraz to nawet lubie jak chlodny wiatr muska moje gole lydki.wk*rwiaja mnie tylko moje kolezanko, ktore nonstop mowia: "TY ZNOWU TAK LEKKO UBRANA?", kurde ja nie przezywam tego jak ktos sie cieplo ubiera, niech sobie kazdy robi jak chce, jego sprawa.

A uważasz, że długie spodnie na 16 stopni to za ciepły strój? Ty wtedy chodzisz w szortach lub spódniczkach bez rajstop? 16 stopni to temperatura częsta w kwietniu, październiku i wtedy jakoś nikogo nie dziwią bluzy czy kurtki, a tym bardziej długie spodnie:O

To jeszcze nic,jakos z dwa tygodnie temu na miescie widziałam babke w czasrnych kozakach do kolona. :O A było ciepło,bo ja byłam ubrana w rybaczki i koszulke. :)

Carino -ja nie wiem ale chyba teraz wszystko przejdzie bo przez całe lato widziałam dziewczyny w kozakach i bluzkach na ramiączkach