Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lulu6699

lactovaginal, lacibios czy provag - co najlepsze?

Polecane posty

Czesc dziewczyny pytanie jak w tytule, prosze piszcie o swoich doswiadczeniach, chodzi mi o odbudowanie flory bakteryjnej, a ma z tym problem, u mnie po 2 mieisacach przyjmowania lacibios femina po antybiotyku, nadal mialam lactobacillusy - pojedyncze. Dzieki za kazda wypowiedz, bo od jutra czeka mnie branie antybiotyku i nie wiem co kupic osłonowo (bo niestety mam skłonnośc do grzybicy).

Gość Dziewczęca
myślę, że najlpiej to, co bierze się dopochwowo a nie ustnie, czyli lactovaginal

dzeki za odpowiedz, forma doustna jest wygodniejsza ale wydaje mi sie ze dopochwowo bedzie lepiej, bo iedys bralam jedno opakowanie lactovaginalu i po 2 mieisacach zrobilam badania i było dość duzo lactobacillusów, a po lacibios juz tak nie było. Czy ma ktos jeszcze jakies doswadczenie, bardzo prosze o kazdy wpis i dziekuje z góry

Gość lololo
dopochwowo nie lubię i dlatego nie stosuję lactovaginalu. Za to z tych dwóch pozostałych kupuję lacibios. Ale tylko z takiego względu że u mnie jest tańszy niż provag, a pomaga tak samo. Ja jestem zadowolona z lacibios feminy i biorę nieprzerwanie już 4 opakowanie

Gość hop hop w górę

Gość hiiiiiiiiiipo
Najlepiej to dosutnie lacibios a dopochwowo lactovaginal - polecenie od gina. Przy braniu antybiotykow 2x1 lactovaginal i 2x1 lacibios. Tez niestety mam sklonnosci do grzybicy po kuracji antybiotykami. Pij tez duzo kwasnych rzeczy np. wodę z ogorkow, jedz kiszona kapuste. I pij herbate z pokrzywy.

Gość kkkjjjiiiooooooooo
a herbata z pokrzywy pomaga?Pytam bo sama stosuje te rozne kuracje co w temacie

Gość hiiiiiiiiiipo
Stosowałam to wszystko + przy antybiotykach zawsze globulki np. nystatyne i tabletyki nystatynę. Coś pomoglo, nie wiem co. Ta herbata podobno działa, wiele osob ja poleca.

Gość pokrzywa obniża
poziom cukru we krwi, a wiadomo że grzybki lubią cukier

Gość pokrzywa obniża
ktoś kiedyś pisał że by walczyc z grzybkami trzeba unikac ostrych przypraw i cukru

Dzieki za rady kupie herbatke z pokrzywy. Cukru i przypraw i tak nie uzywam. A z tymi probiotykami to pewnie sie wykosztuje ale spróbuje tak jak radzicie dwa razy dziennie i lacibioc i lactovaginal, potem dla odmiany sprobuje provag. jutro ide jeszcze do ginokologa (ale do głupiej baby bo do mojej czeka sie ponad miesiac) i zibacze co ona doradzi, bo wlasnie skonczylam leczyc infekcje i boje sie tych antybiotyków. Piszcie jeszcze jakie macie doswiadczenia z tymi probiotykami.

Gość gdzie o tym
mnie po lactovaginalu jeszcze gorzej swędziało :O już wolę jogurt naturalny :)

Gość ProVag ma polskie bakterie
Hej dziewczyny widziałam że dużo to o priobiotykach i każda wychwala LACIBIOS a ja znalazłam, że PROVAG jest zrobiony z bakterii ktore występują w polskiej populacji i na dodatek produkuje go firma biotechnologiczna a nie taka która sprzedaje mydło i powidło, provag ma badania i zrobione i robione na uniwersytecie jagiellońskim w krakowie, lacibios ma badania zrobione na murzynkach i kanadyjkach z ciekawości zapytałam mojego doktora o to który produkt jest lepszy, bo na forach internetowych wychwalają lacibios a provagu nie widać, więc mi odpowiedział, że oba produkty są ok, ale on jest przekonany do tego którego skład nawiązuje do specyfiki flory bakteryjnej występującej w polsce i on ma wieksze zaufanie do leku powstałego na bazie bakterii występujących u nas, a nie zagranicą, poza tym uczulił mnie, że lacibios po prostu ma kase na reklame. A co wy sądzicie?

Gość sansonnet
a mozna ja zazywac razem? lacibios femina rano a lactovaginal na noc??

Gość ja mysle ze ......
proponuje GYNOFLOR - tabletki dopochwowe zawiera bakterie i estradiol, mnie pomaga na lekkie infekcje grzybiczno-bakteryjne oraz jest super na oczyszczenie i "wzmocnienie" po kuracji antybiotykami niestety na recepte! 6 tab- ok 20 zl 12 tab - ok 30, ja kupilam za 26 ;) polecam, dla mnei rewelka, to jest moj "probiotyk" :D acha, biore pigulki anty plus ten gynoflor i nie ma zadnego ryzyka ciazy etc pozdrawiam!

ja stosowałam lactovaginal i po 3 globulkach pozostawiał coś dziwnego w pochwie, jakby ciało obce, nigdy więcej tego nie kupie, teraz stosuje provag bo polecił mi go ginekolog ale po 1 tabletce nie czuje się najlepiej, nie wiem czym to może być spowodowane i najlepsze jest to żeby utrzymać pawidłową florę bakteryjną i nie mieć potem infekcji trzeba przyjąć min 20 tabletek ach...

Gość gość899
Mam aktualnie lacibios femina i zobaczymy jak zda egzamin. Kupiłam również herbatę z pokrzywy, ale czy mogę ją pić jeśli biorę tabletki antykoncepcyjne? ? Niektóre zioła mają niepożądany wpływ na tabletki i nie wiem jak to jest z pokrzywa :/

Gość gość
Wiadomo,że herbatki ziołowe nie muszą podlegać takiej samej kontroli jak tabletki ...ja stosuję Lactovaginal bo to przebadany lek więc lepiej zapytaj swojego lekarza a do wizyty unikaj picia herbatek przynajmniej nie o tej samej porze co tabl.anty

Gość gość
lacibios 5 miliardów bakterii, provag 1 miliard bakterii.

Gość gość
W trakcie brania pro-vagu przez 20 dni złapałam infekcję, więc uważam ,że jest do niczego !