Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysiulek2

Powinno sie wstrzymac od sexu w pierwszych tygodniach ciazy?

Polecane posty

Gość pysiulek2

Slyszalam opinie ze w poczatkach ciazy powino sie zachowac wstrzemiezliwosc plciowa w okolicach terminu miesiaczki, aby jej nie wywolac i tym samym aby sie ciaza samoistnie nie poronila. Czy to prawda? Termin miesiaczki mam 6-7 wrzesien, mam nadzieje ze zaciazylam, mam ochote na sex, ale bardzo mi zalezy na tej ciazy wiec chyba dam sobie spokoj. No chyba ze to co napisalam o tej wstrzemieziwosci to bzdury. Poradzcie bo na razie sie powstrzymuje, ale jak nie musze to po co mam sie mordowac.

Ja miałam takie zalecenie od lekarza, ale tylko z powodu wcześniejszego poronienia, nie związanego z seksem.

Wtedy, kiedy ciąża może być zagrożona, to lepiej uważać i to przez cały czas ciąży, a nie tylko w okresie spodziewanej miesiączki. Myślę, że czas spodziewanej miesiączki nie ma znaczenia, bo o wystąpieniu miesiączki decyduje poziom hormonów, a one są inne w ciąży i nie sądzę, żeby przez seks można było je zmienić. Tak właściwie powodów do niepokoju nie ma kiedy wszystko jest w porządku z ciążą i nie ma powodów do wstrzemięźliwości. Uważam, że to bzdury i bez obaw możesz się kochać, jeśli chcesz.

Gość pysiulek2
Dzieki za pomoc. Pozdrawiam slodziutko!