Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_30

Jaka koszulke nocna do karmienia polecacie?

Polecane posty

Gość hania_30

Czy mozecie polecic mi konkretna koszulke do karmienia,ktora w waszym przypadku sie sprawdzila, jest wygodna i mozna ja zamowic przez internet? Czy lepsze sa te z rozcieciami po bokach na piersi(ale czy wtedy piersi nie wychodza na wierzch?), czy tez zapinane na zatrzaski? Wiekszosc koszuli zapinana jest na guziki,a to moze byc klopotliwe w zapinaniu i rozpinaniu, nie moge znalezc koszulek na zatrzaski....

Gość bziczek
cześć Haniu;) też wczoraj o to pytałam.. i jeszcze o staniki... ale marny był odzew.. Ja chyba zdecyduję sie na te z rozcieciami po bokach. I nadal nie wiem jaki stanik.. kupię jeden z fiszbinami, a drugi naturalny - bez drutów i szwów. Zobaczymy który sie sprawdzi.

Gość hania_30
Hej Bziczku, no wlasnie, szukam intenetowo koszulki do karmienia, ale martwi mnie jakas mala rozmiarowka. nie wiem czy przez te boczne rozciecia nie wychodza cycusie:)co tutaj zamowic, dziewczyny pomozcie!!!!!:) co do biustonosza,to chyba bez fiszbinow bedzie wygodniejszy. wydaje mi sie ze piersi powieksza sie jeszcze w czasie karmienia i fiszbiny moga sie wzynac w cialo lub uciskac...

ja na targu kupiłam zwykłe koszulki po 20 zł, rozpinane z przodu na kilka guziczków :) z tych, o których piszecie, piersi rzeczywiście wychodzą - dziewczyny z mojej sali narzekały na te koszulki a biustonosz polecam, zwykły bawełniany z rozpinaną miseczką :)

Sporo fajnych koszul i pizam do karmienia firmy Anita znajdziecie na tej stronce: www.biust.pl Wystarczy kliknac na ikonke Anita. Ceny co prawda nie sa niskie, ale sa to rzeczy naprawde dobre jakosciowo i po dwoch praniach nie zamienia sie w bezksztaltny worek.

Gość bziczek
Haniu - tu masz jedną z wiekszych rozmiarówek na allegro http://www.allegro.pl/item225847295_koszula_dla_karmiacej_mamy_rozmiar_l_warszawa.html myślałam by na te "rozchylające sie" peknięcia naszyć maleńkie zatrzaski, po jednym na stronę. Te koszulki rozpinane w pionie są mało dyskretne... żeby wyciągnąć pierś i później sie zapiąć ... wspólnymi siłami moze czegoś sie dowiemy ;) Ma-Rita, slicznata koszulka, nie należy do najtańszych, ale po pierwsze jest dosyc długa (te na allegro ledwie tyłek zakrywają) i kompromis pomiedzy guzikami a rozcieciami... Stanik też wyglada na baaardzo wygodny i "rosnący". Zostawię sobie twoją stronę. staniki fiszbinowe zostawie sobie na później, aż sie laktacja ustabilizuje ;)

Gość hania_30
Ma-Rita, dzieki za rade. Obejrzalam stronke Anity, ale dla mnie to te koszule sa za drogie-160zl-140zl to troche przesada.wygladaja super ale musze poszukac czegos tanszego...

ja mam właśnie takie jak te wyżej, tylko nie kupowałam przez net dobrze się nosi, wcale się nie rozciągają, do tej pory ich używam

Gość bziczek
Haniu - ta koszulka którą wkleiła MaRita kosztuje 80 zeta.

Gość hania_30
Pedagaog i Novemebr rain- fajne te Wasze koszulki, i cena tez ok. chyba takie zamowie. A koszulka polecana przez Marite za 80 zl-tez super i cena jeszcze ok.

Koszulki Anity sa niestety drogie, ale ta ze stronki e-mama kosztuje 79 zl. Ja zamowilam sobie dwie. sie przydaja :) , bo nie sa to typowe koszulki z rozcieciami. Te pizamki zreszta tez bardzo fajnie wygladaja.

Gość hania_30
Ma-rita, te koszulki za 80 zl ze strony e-mama,z dekoltem koertowym- czy przez nie mozna swobodnie wychyli piers? Moje nie sa za duze, i zastanawiam sie czy jak rozchyle ten dekolt to dam rade tak karmic.

Ja dostalam od mamy ta pizamke z linku Ma-Rity. Bardzo fajna. Gore bede wykorzystywac tez do karmienia. Druga koszulke mam z rozcieciem poziomym na wysokosci piersi, a na to jest jakby falbanka/sliniaczek wiec rozciecia nie widac, a piers latwo odslonic.

Haniu, dasz rade odslonic wystarczajaco do karmienia w tej kopertowce. Ja tez mam drobne piersi (teraz w 36 tc, pelna miseczka B).

HANIA- mozna, mozna :D Ja sama mam bardzo maly biust, jak karmilam byl moze rozmiar wiekszy ( z A skoczyl do nieduzego B) a bez problemu karmilam w tej koszulce.

Gość hania_30
DMarita i Lucyjka-dzieki za rade:) moj biust z b zrobil sie c. zamowie wiec chyba jedna taka koszulke jak polecacie bo bardzo mi sie podoba.

Ja kupiłam takie z rozcięciami po bokach i to był chyba zły zakup..Jeszcze nie urodziłam ale jak przymierzyłam to już teraz piersi mi wychodzą na wierzch, a co będzie potem? Chyba też wszyję takie napy.

ja miałam takie koszule z guzikami z przodu, ale szczerze mówiąc był to zbędny zakup bo wygodniej mi było podnosić koszulkę do góry i karmić bo te koszule to moim zdaniem były niewygodne... a już napewno nie kupuj takich kolorowych z firmy vienetta secret czy coś bo w nich się bardzo pociłam (ubrałam 2 razy i koniec), a biustonosz z triumpha dla mam karmiących miałam i powiem Ci, że najwygodniejszy nie był:( wszystkiego dobrego:)

Gość MAMA_SITA
Za dwa miesiące zostanę mamą po raz trzeci :) Z doświadczenia wiem, że koszule rozcięte po bokach są niewygodne, odsłaniają piersi i z czasem się rozciągają od ciągłego karmienia. Podczas wcześniejszej ciąży kupiłam koszulkę głęboko rozpinaną na guziki i drugą rozpinaną z obu stron, co ułatwia dostęp do obu piersi. - Koszulki są cudne, służyły mi długo po ciąży, jedną ostatnio wyprałam z koszulką syna i zafarbowała się na brudny róż. dlatego szukałam podobnej w sklepach internetowych i znalazłam identyczną na allegro http://allegro.pl/item921589401_dlugi_rekaw_koszula_nocna_ciazowa_karmienie.html Wogóle zauważylam, że mają tam duży wybór fajnych koszul w hurtowych cenach. Pozdrawiam wszystki przyszłe i obecne szczęśliwe mamy Maritka

Gość MAMA_SITA
Za dwa miesiące zostanę mamą po raz trzeci Z doświadczenia wiem, że koszule rozcięte po bokach są niewygodne, odsłaniają piersi i z czasem się rozciągają od ciągłego karmienia. Podczas wcześniejszej ciąży kupiłam koszulkę głęboko rozpinaną na guziki i drugą rozpinaną z obu stron, co ułatwia dostęp do obu piersi. - Koszulki są cudne, służyły mi długo po ciąży, jedną ostatnio wyprałam z koszulką syna i zafarbowała się na brudny róż. Dlatego teraz szukałam podobnej w sklepach internetowych i znalazłam identyczną na allegro. Kupiłam sobie dwie: do porodu będę spała w takiej z marszczeniem na brzuszku. później też mogę jej uzywać, bo jest śliczna i bardzo dobrej jakości. A druga (sprawdzona wcześniej)to ta z rozpieciem z przodu, wiec będzie idealna nie tylko teraz, ale też jak będe karmić, a także długo po karmieniu. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne szczęśliwe mamy Maritka

Gość kahla
ja kupiłam sobie taką z rozpinanymi guzikami z przodu i drugą z rozcięciami ukrytymi w kontafładzie- wszystko ok, nie rozciągają się , nie farbują. moze dlatego, że to Vienetta Secret? http://www.agugu.com.pl/index.php?cPath=145 osobiście wolę piżamki, i oczywiście nie mogłam sie oprzeć, i..kupiłam 1-"karmieniową" a myślę, że z pwoodzeniem będę ich uzywać długi czas, nie tylko do karmienia

polecam zwykłe na guziczki zapinane,nie kupujcie z rozcięciami po bokach do karmienia!!!co ja nachowałam się cycków a te ciągle wyskakiwały;)

U mnie się sprawdziła koszula z guzikami z przodu - ważne żeby się jak najniżej rozpinała - w sensie żeby to rozcięcie było długie, bo inaczej ciężko pierś wyciągnąć ;) Ale to na samym początku przy połogu, bo później to już najwygodniej w piżamie i wtedy góra rozpinana cała - nie musi to być model "dla karmiącej"! Staniki najwygodniejsze i "najszybsze" w akcji, to takie całe miękkie elastyczne, z mikrofibry z dodatkiem materiału antybakteryjnego. Kupowałam na Allegro za nieduże pieniądze. Te firmowe rozmaite, z odpinanymi miseczkami, to o kant tyłka potłuc (w moim przypadku przynajmniej) -sztywne, niewygodne, spać w tym się nie da, zanim odepniesz to dzieciak już wyje itd. No i te elastyczne dopasowują się ładnie do zmian rozmiaru piersi, dobrze trzymają wkładki laktacyjne i od razu mówię, że mnie się nie rozciągały za bardzo, w sensie że biust mi nie opadał, wszystko się ładnie trzymało na miejscu. Ja kupowałam z firmy Hanna Style.

Te z rozcieciami po bokach to wychodza piersi (sutki) na wierzch. Polecam te rozpinane koszule od szyji az do piersi na guziki. szybko wyciagniesz cycucha, wygodnie. te z rozcieciami napiersi ciezko bylo mi wyciagnac pelna mleka piers.

też właśnie muszę wybrać jakąś koszulkę do karmienia, patrzę na allegro ale nie ma tam nic ciekawego, kupiłam tylko zwykłą bawełnianą rozpinaną na guziczki do szpitala, po porodzie już do domku kupię sobie coś ekstra, zastanawiam się nad tą http://lovemum.pl/products/koszulka-hotmilk-sweet-reminiscence, ma odpinane miseczki więc nie będzie trzeba zakładać biustonosza:-) Pozdrawiam

Gość Kup zwykłą luźną koszulkę
nocną z bawełny w H&M. Są tanie, elastyczne, miękkie, wygodne i TANIE. Z Allegro nie zawracałabym sobie nawet dupy.

Gość Kup zwykłą luźną koszulkę
A jak chcesz coś bardziej zajebistego, to zajdź do La Senza.