Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pekaesy

kiedy odważylyście się na pierwszy wyjazd bez dziecka?

Polecane posty

szykuje mi się trzydniowy wyjazd pod koniec września. moja córka skończy wtedy trzy miesiące. czy nie za wcześnie na zostawianie na tak długo z babcią? dodam, że wyjazd jest w zasadzie wypoczynkowy i mogę z niego zrezygnować, ale bardzo by mi się przydał przed powrotem do pracy :)

Gość hehehenie zamartwiaj się tak
jedz i zaszalej,bo jak wrócisz do pracy,to nie prędko przybalujesz bez dziecka:P

Gość vmnfdgjklgfij
ja nie miałam problemu zeby zostawic synka z babcia tez mnie 3 dni nie było miał wtedy 2 tygodnie grzeczny i nie sprawiajacy problemów a ja odpoczełam przez te 3 głupie dni po tym wszystkim ciazy porodzie po pierwszych trudach czy dam rade itp jedz smiało

ja na pierwszy wyjazdbez dziecka zdecydowalam sie jak maly mial 3 miesiace - pojechalam wtedy nad morze z mezem, ale wyjazd byl jednodniowy pozniej pojechalismy na slub, to byla pierwsza noc bez malego i o maly wlos a po kosciele nie pojechalabym spowrotem... przed polnoca zaczelam 😭 za malym i reszte nocy myslalam tylko o nim na poprawinach bylismy tylko godzinke, zaraz pojechalismy po dziecko

dzieki dziewczyny :) prawde mówiąc marzy mi się cała przespana nocka no i kilka drinków dla odprężenia :)

takim to dobrze:) ja nawet nie mam z kim zostawic malej:O a jak sobie pomysle ze mialaby zostac z kims obcym ( czyli w zasadzie z kazdym procz mnie lub meza) to dostaje gesiej skorki.. mam jakas obsesje..

Ja pewnie dzwonilabym do babci co 10 minut :) Też marzą mi się ze dwie przespane nocki, ale karmie piersią i nie mogę małego \"odłączyć od cycka\". Życzę udanego wypoczynku.

Ja dopóki karmię piersią dziecka nie zostawię. A 2 tygodniowego to w zyciu bym nie zostawila, jakis taki silny instynkt mam ze ciagle bym myslala ze czegos zapomnialam :-)

Gość a zapyyyyytaatam
hhmm.. w Wy wszystkie mamy ... rozumiem nie karmilyscie piersią?? Czy po prostu odciagnelyscie pokarm i z butli w tym czsdie ,.. czy jak??

Gość mam podobny problem.......

Gość szkarłatna wdowa
ja tez własnie się zastanawiam. Z męzem chcemy na góra 3 dni wyskoczyc.Dziecko bedzie 2-3 miesięczne. Czy odciągnąc mleko do butelek i aby babcia podawała?zakładam ze nawet 2 dni moze mnie nie byc. Ile to butelek bym musiała odciągac? I kiedy zacząć odciaganie? na jakies 2 dni przed wyjazdem pewnie? z 10 butelek by potrzeba czy więcej?

Gość aaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb
A czym sie tak zmeczyłyście przy dwu tyg dziecku?Rozumiem wyjechać jak dziecko ma ok roku na kilka dni (wtedy to zmeczenie rozumiem) ale zostawic 2 tyg dziecko?Ja bym nie zostawiła 2 miesiecznego!!!

Gość to nie do konca jest tak
aaaaaaaaabbbbbbbbbbb --> ty z ksiezyca spadlas? chyba nie masz dzieci! jak przez dwa tygodnie bedziesz sypiac 4 godziny na dobe w dodatku z przerwami to zrozumiesz od czego te kobiety chca odpoczac! oczywiscie nie wszystkie babki tak maja, bo zdarza sie, ze dzieci spia bez problemu pol nocy, ale kazdej matce nalezy sie odpoczynek i taki wypad bez dzieciakow!

Gość aaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb
Czytasz????? Mam dwoje dzieci i właśnie dlatego żadnego z nich nie zostawiłabym nawet na dzień a co dopiero na 3 dni.2 tyg noworodka na 3 dni???????????????/

Ja bym się nie odważyła się zostawić tak małego dziecka  Pierwszy raz zostawiłam synka jak miał prawie 2 lata(brakowało 2 miesięcy) na niecałe 2 dni –jechaliśmy na wesele do męża brata tak więc ze względu na długą podróż nie chcieliśmy jego tam ciągnąć.

Gość aqaa
jak mała miała 5 mieisęcy... dwie noce mnie nie było... podobno strasznie tęskniła... ja zresztą też... ale przydało się baaardzo...

Gość ja zostawiłam dopiero jak miał
5 lat, wcześniej nie było potrzeby :)

Gość deadeadea
moj ma 2 lata i jeszcze nie bylam nigdzie bez niego

Ja nie zostawilabym kilkumiesiecznego dziecka. I tak caly czas myslalabym o nim.A co malenstwo musi czuc kiedy mamy tak dlugo nie ma?

Gość fhcn
hehe takie ale dziecko 3 miesciaczne mozna bez wahania zostawic , gorzej jak dziekco bedzie wieksze i juz bedzie wiecj rozumiec , lepiej jedz teraz bo pzoniej jzu nie bedziesz mogla tak wyjezdac he