Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trawencja

Czy chcielibyście aby organizacją Waszego ślubu zajął się profesjonalny doradca?

Polecane posty

Gość trawencja

Taki, który wszystko za Was załatwia: np idziecie do babki i mówicie-chce mieć wesele w fajnym miejscu, z sala na x osób, chce mieć auto ozdobione konwaliami, menu np jarskie, wódkę taką a nie inną...kwiaty w kościele takie a takie...itp, itd i ta osoba wszystko za Was załatwia...nawet umawia Was do fryzjera i załatwia fotografa...Podaje Wam realne koszty wszystkiego+swoja prowizję np 3000 netto... poszlibyscie na to? Ciekawi mnie to, poprostu. Tacy jestesmy zapracowani, mamy mało czasu a taka osoba za 3000 załatwia wszystko:)Fajne czy nie fajne?

Gość nawet nasza wedding plannerka
?

Gość trawencja
Dobrze, ale ta osoba nie robi nic pocichu ani wbrew Tobie-stale wszystko konsultujecie...odwiedzacie miejsca, gdzie ma być wesele, razem ustalacie menu...to nie tak-że Ty jej zlecasz i nic nie wiesz:) Ona poprostu załatwia za Ciebie "brudną" robotę:)

Gość trawencja
Ojej-no paierkowa-spotykacie się-ustalacie menu itp... Chodzi o to, że TY jej mówisz jak ma być a ona wszystko załatwia po Twojej myśli.Konsultuje to z Tobą cały czas, doradza...

HEhehehe nie i tyle. Nie uważam, żeby do zorganizowania wesla potrzebny był mi ktoś. Nie ma z tym aż tyle roboty i tyle latania, żebym musiała kogoś zatrudniać do pomocy. Poza tym jaka papierkowa robota? Hehe podpisanie umowy z fotografem i z salą? Menu? Które i tak wypadałoby pójść żeby spróbować i wtedy ustalać?

Wdding domyślam się i naprawdę podziwiam. Szczególnie po oglądaniu typu \"panna młoda czy potwór?\" Sama wiem jaka momentami byłam :D

Gość trawencja
Dobrze-to inaczej bo sie nie rozumiemy:) Idziesz do osoby X-ona ma kontakty, zna lokale, fotografów, kwiaciarki itp....Ty nie, więc musisz sie nałazić, żeby cos wymyślić...Przedstawiasz tej osobie cały swój "plan ślubny"-możesz sobie w środku zimy zażyczyć stokrotki w bukiecie-ona to załatwia. Chodzi o to, że nie my\usisz łazic po knajpach, mysleć, kombinować-ta Pani robi to za Ciebie i wszystko z TObą konsultuje...Przygotowania do ślubu to nic, ale ja np non stop pracuję...przyszły mąż tez i taka osoba to jak skarb z nieba... 3000 to duzo???Pomyśl ile na jej głowie!!Poza tym, jak ludzie wydają po 30 000 na wesela to te 3000 nie robia róznicy, bynajmniej dla mnie.

Gość trawencja
Wedding-wiem, ze to ciężka praca-pytam bo mogę z czegos takiego skozystać, chciałam się poradzić;)

Puszczające nerwy tego dnia, to normalka ;) Przyznam, że mniej obawiam się roztrzęsionych Nowożeńców niż ich gości ;) Czasem po kilku głębszych nabierają oślej odwagi i zaczynają się im kleić ręce :P Gorzej, gdy oprócz tych klejących się rąk zaczynają dochodzić wulgaryzmy i ubliżania... Zabawy jest też mnóstwo, kiedy trzeba posadzić \"różowego wujka Stasia\", który o czwartej nad ranem tańczy z krzesłem :):):)

ale nigdzie nie musisz lazic, bierzesz telefon, ksiazke tel i dzwonisz i pytasz a zobaczyc i tak musisz sama. To twwoj slub, twoje wesele, jeszcze bedziesz szczesliwa z tego zaganiania :) to tylko jeden raz w zyciu, nie warto wziac kilka dni wolnego, cieszyc sie tym?? Jakis konsupjonizm zawladnal naszym zyciem :( niedlugo to juz w ogole slub i wesele beda pakowac do pudelek i na wynos sie bedzie bralo. Bez sensu to. Ja tez duzo pracowalam, ale kurde.. to SLUB :) i to mój :)

A ja ci odpowiem, nie żyje w epoce kamienia łupanego i mam dostęp do internetu. Siadam i mam wszystko co mi się zamarzy. Stokrotki w zimie? Nie ma sprawy idziesz do dobrej kwiaciarni i zamawiasz, zajmie ci to około 15 minut. Poza tym zaufaj mi, że nawet jeśli ktoś wydaje 30000 na wesele to 3000 w tą czy w tą robią różnicę. Chyba, że ma się nieograniczone fundusze to co tam. Może po części wchodzi to do nas, ale niestety kochana porównując zarobki u nas a innych miejscach gdzie się to praktykuje to niestety. PS. Chyba, przynajmniej dla ciebie.

Gość joanna panna mloda
zgadzam sie, ze to ciezka praca, myslalam o wedding plannerze na wmoim weselu, napisalam do 4 ale zaden mi nie odpowiedzial, wlacznie z tym, kotry jest obecny czesto na tym forum dodam,ze nie chodzilo mi o sama organizacje wesela, ale o czuwanie nad samym przebiegiem Tego dnia

Gość trtrtrtr
bez sensu wydawać tyle na czyjąś pomoc, to już wolę sama a trzy tysiące dodać do oprawy ślubu z weselem lub na podróż poślubną

Gość trawencja
A pomijając te 3000Ile byscie za to dały-pomyslcie-to jest firma-jedna osoba tego nie pociągnie-więc koszty rozkładają się na dwa-na wstepie...Latanie za tym wszystkim, paliwo, czas, telefon-bo wiadomo, że sie dzwoni i jezdzi...Taka osoba tyra od rana do nocy, kiedy Wy smacznie śpicie...są ludzie i ludzie...nie raz ktos przychodzi i mówi o wynalazkach a ta osoba na rzęsach staje...potem ślub, koordynacja wszystkiego...pilnowanie porządku na weselu, dbanie o całokształ!! Mało tego, opłata biura itp-przecież to nie jest kasa za dzień pracy ale conajmniej za 2 tygodnie jak nie więcej-to dużo 3000? No proszę Was-sami chcecie zarabiać nie wiadomo ile ale jak przyjdzie co do czego to reka się trzęsie...ile w/g Was kosztuje świety spokój?To, że to Wasz dzień i Wy macie nie mysleć o niczym a nie przejmować się rozlanym rosołem na stole... Ech...kasa, kasa, kasa...reszta sie nie liczy. Ja zapłace i 5,00 byle nie miec tego wszystkiego na głowie...to ma być nasz dzień...

Gość trawencja
5,000-mialo byc:)

Właśnie kończę swoje przygotowania i najwięcej czasu spędziłam u kracowej - tego niestety nikt za mnie nie załatwi. Jest trochę latania ale i tak wolę zobaczyć wszystko na własne oczy niż słuchać relacji WP. Choćby głupia wiązanka - narysowałam jak ma wyglądać i dodatkowo wytłumaczyłam kwiaciarce czego oczekuję - nie wyobrażam sobie przekazywania takich informacji przez WP bo wyszedł by całkiem inny bukiet :) Krótko mówiąc wolę dopilnować wszystkiego sama.

trawencja... gdybym byla cholernie zapracowana - być może, ale z natury jestem osobą, która lubi sama wszystko planować i pilnować i nie ma to związku z 3 tyś w tą czy w tą.

Ps. Nie wiem czy oglądacie taki program bodajże wiedźma w welonie na Club\'ie (organizacja ślubu od A do Z). Tam są organizatorki i nigdy nie robią nic jak należy :(

....do tematu podchodzi w sposób taki..,nie lubi kompleksów...a ściślej...kompleksowej obsugi,co nie oznacz,że pewne jej elementy nie są wskazane.Polska rzeczywistość jest taka jaka jest i pomysły tego typu nie rokują powodzenia.Lepszym rozwiązaniem wydaje się być,współpraca pomiędzy małymi firmami....co dzieje się dziś.Być może problem poruszony przez trawencję będzie miał rację bytu,w sytuacji gdy będziemy drugą Japonią.:)

Gość tia tia tia
tak jak w tym filmie z Lopez... fajny pomysł, ale to napewno nie będzie kosztowało 3000zł... no chyba ze EURO... ja się zastanawiałam nawet nad załozeniem takiej firmy..

...nie zapominaj,że jeszcze parę latek i weselek będzie znacznie mniej...a wtedy zmiana profilu działalności???Bankiety firm to nie wszystko.Ostatecznie takie coś/frma/To ewentualnie w miastach typu W-wa,Kraków,Gdańsk....ale takie namiastki firm,o których pisze trawencja już chyba istnieją :)

Bardzo chętnie, gdyby nie pieniądze. Myślę, że taka osoba byłaby przydatna. Profesjonalni doradcy zazwyczaj mają spis lokali, w których można zorganizować wesele, a sporo się nalatałam, żeby znaleźć salę, która mi odpowiada. Musiałam dzwonić, chodzić na spotkania, przeglądać ogłoszenia. A i nie jest tak, że ktoś wydaje 30 tys. na wesele, to jest mu wszystko jedno czy wyda dodatkowo 3 tys. czy nie wyda ich wcale. Może gdybym miała bogatych rodziców, to byłoby mi wszystko jedno, ale wesele łączy się z kredytem, z długim odkładaniem, a wtedy każdy grosz się liczy.

Hehe wybacz ale już na pewno nie skorzystałabym z usług osoby z takim podjeściem jak ty :D Po przeczytaniu ostatniego twojego postu. hehehe no właśnie, Wydaje mi się jeszcze że w tym zawodzie potrzebne jest ZROZUMIENIE i INDYWIDUALNE PODJESCIE DO KLIENTA a nie, że nie chce dać 3000 jeden będzie potrzebował pomocy w tylko kilku rzeczach inny w całości a inny w jeszcze czymś i nie można patrzeć tylko na kase... Ale... WYbacz ale ten tekst jest żałosny... Chyba mało znasz polskie realia No proszę Was-sami chcecie zarabiać nie wiadomo ile ale jak przyjdzie co do czego to reka się trzęsie...