Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Gdybyś miała wybrać jakim przedmiotem bys była to...

Polecane posty

jeszce nie wszystkie dziewczynki zdążyły sie wpisać i wybrać artefakt z którym się identyfikują w znaczacym stopniu, za wcześnie powiadam na wyjawienie tej tajemnicy, bawmy się dalej.. :) 🌻

Gość oranzatka
ja chcialabym oranzadka byc

zegarek naręczny- manipulacja czasem, zatrzymuje i przyspieszamkiedy chce 🌼

Gość oranzatka
manipulacja czasem - popieram, a wiec - oranzadka !!! oglaszaj wyniki !

no właśnie, to jak nie mogę być widelcem, zegarem z kukułką, latającym dywanem, to już mogę być tym imbrykiem... a czy tokonkurs?? Wybierz mnie, mnie, wybierz mnie!!!!

oczy z sypialni - dzięki... jesteś słodka, ech to co oranżadka wybierasz mnie, czy nie... co wygrałam?? toster? A może imbryk? A może... a może... nie wierzę w moje szczęście... latający dywan....

łoooo kurde, chyba ktos z nas zakpił :o chyba się nie doczekamy odpowiedzi :D

Gość ottobismarck
Zegarek.

ja już ją przejrzałam! ona czeka aż nominowani zaczną mówić jak ona czyli \" slodko srać\" lapeczki, jabluszeczka, pioseneczki, dupeczki inaczej va fanculo! ;)

no ja mogę chcieć baniak na bimber, nie ma problema... coca-cola gdzie jesteś...tfuuu oranżadka chciałam powiedzieć.... co z wynikami?? No, już wygrałam...

ok zdradzam clue 1-oznacza Jedynki chociaż swoją budową są przystosowane do życia nadrzewnego, tylko młode lekkie osobniki spędzają większość czasu na drzewach. Dorosłe prowadzą głównie naziemny tryb życia. Poruszają się po ziemi opierając się na kostkach wierzchu dłoni. Przez krótki czas mogą przyjmować postawę dwunożną. Jedynki są roślinożercami. Zjadają liście, owoce, pędy, korzenie, korę oraz - sporadycznie - owady. Prowadzą spokojny tryb życia spędzając większość czasu w grupach rodzinnych, które przemieszczają się po terytorium o powierzchni 5-30 km2. Noc spędzają w legowisku z liści i gałęzi. Żerują rano i po południu, odpoczywając w nocy i około południa. Tryb życia i dieta różnią się u poszczególnych podgatunków. 2-oznacza Dwójki żyją w parach lub grupach socjalnych, złożonych z dominującej samicy (zwanej alfa), dominującego samca i różnej liczby (3-5) podporządkowanych samic. Samice te są córkami lub wnuczkami samicy alfa. W zamian za możliwość przebywania na terytorium matki pomagają jej w odchowaniu potomstwa, dostarczając szczeniętom pokarmu. Wrogami dwójek są duże drapieżne ptaki (orły i orliki), a także puchacze, które mogą porywać szczenięta. Pośród drapieżnych ssaków najgroźniejsze dla dwójeksą psy. Z dzikich gatunków ssaków drapieżnych groźne mogą być wilki, rzadziej rysie czy rosomaki. Dwójki często korzystają z resztek zdobyczy większych drapieżników i wówczas mogą paść ich łupem. 3-oznacza Trójka jest gatunkiem bytującym w głębokich wodach stojących, zasobnych w osady mułowe, o czym świadczy jego kształt ciała (wydatny brzuch i grzbiet, co dowodzi dużej zwrotności ryby w płaszczyznach pionowych) i ryjkowaty pyszczek (leszcz żywi się pokarmem zalegającym w mule. Dzięki właściwościom swojego aparatu gębowego jest w stanie zasysać muł, a następnie wypluwać go i wyszukiwać cząstki pokarmu). Żyje w stadach: gromadnie odbywa tarło, zespołowo żeruje, a zimuje w wielkich zgromadzeniach. Stada rzeczne nie są jednak tak liczne jak te jeziorne. 4-oznacza Czwórki - podrodzina dziwaków z rodziny dziwnych Obejmuje gatunki drapieżne, jednak jeśli to możliwe, zjadające również padlinę, zamieszkujące cały świat poza Antarktydą. charakteryzują się następującymi cechami: samice większe od samców upierzenie obu płci jednakowe w ubarwieniu przeważają brązy oraz czerń i biel gniazdo na drzewie lub na skalnej półce w zniesieniu 1-2 jaja wysiadywanie trwa 40-50 dni pisklęta opuszczają gniazdo po 50-120 dniach. 5-oznacza Piątka jest typowym drapieżnikiem. Ze względu na nieduże rozmiary ciała poluje głównie na drobne owady, jaszczurki, płazy, gryzonie, a także ryby. Jesienią żywi się dodatkowo owocami. Jest raczej cichym samotnikiem, prowadzącym skryty tryb życia. Dzień przesypia w wykrotach lub w norach opuszczonych przez inne zwierzęta. 🌻

oczy z sypialni -va fanculo! podoba mi się Twoje podejście :D pozdro :D 🖐️