Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Qrchid

kolczyk w karku

Polecane posty

Gość dumna z posiadania
Kolczyk w karku to bardzo fajna sprawa! Naszło mnie kilka miesięcy temu (kwiecień) i proszę, jest!:] Przez 3 miesiące było zaczerwienione i zapuchnięte. (Do dezynfekacji używałam środka EasyPiercing.) Teraz prezentuje sie bardzo ładnie:) Pozdrawiam!

Gość dumna z posiadania
aha za przekłucie i spray zapłaciła 97 zł. 80 za przekłucie + kolczyk i 17 za spray. Dziwie sie że aż tyle to kosztuje gdzie indziej:P

Gość a ja bym....
... chciała kolczyk na dwunastnicy, powiedzcie plissss ile kosztuje

Gość Dziewczyneczkaaa
przeczytałam wszystkie wypowiedzi i mam mieszane uczucia co do kolczyka w karku, ale bardzo mi sie podoba, wyglada tak delikatnie i naprawde fajnie zdobi kark.. boje sie isc do zwykłego salonu, bo nie chce zeby mi ktoś to zwalił.. dlatego prosze - podajcie jakies numery telefonu lub adresy takich salonow w WARSZAWIE gdzie moglabym sobie sprawic taki kolczyk :) POZDRAWIAM !!

Gość Carlosssss_Blondi
Moje marzenie :) Jutro sie spełni :) napisze jak sie goi i życzcie mi powodzenia bo sie boje :):):)

Gość dupaaa
ja za mojego kolczyka w karku zapłaciłam 22 zł , do tego świetnie się goi i nie mam z nim żadnego problemu .

Gość Lil.
Co wy gadacie, ja płaciłam 70 zł z kolczykiem w Sosnowcu (śląsk) max 80 zł tu jest nie więcej. Najlepsze miejsce do kolczykowania jekie mogłoby byc. To juz mój 13 kolczyk i był najmniej bolesny, a zarazem od poczatku go nie czułam i nie czuje do tej pory, nie boli, nie puchnie, nie jest skóra czerwona. Mogłabym sobie wykolczykować całą szyje, ale szkoda mi jednak tej kasy:P Pozdrawiam

Gość Żustin
Może wie ktoś czy po wyciągnięciu tego kolczyka zostaje duży ślad? czy jest dziurki są widoczne? A jesli nie nosi się kolczyka to czy dziurki zarastają? Z góry dziękuje ;D

tak, zostaja dwie, male, obrzydliwe, bordowe blizny ;/ zaluje, ze zrobilam ten kolczyk, przez pol roku sie nie chcial goic, ciage go haczylam wlosami, szalikiem, strojem. masakra.

Gość ewa31 lat
ja ma od pół roku zapłaciłam 120 mi sie podoba ludzie różnie reagują blizna pewno będzie najważniejsze żeby to zrobić w zakładzie profesjonalnie i żeby przez okres dwóch miesięcy przemywać dwa razy dziennie płynem antybakteryjnym uważać na metki i nei robić tego w zimie poza tym chodze na basen mam długie włosy wiec nic nie przeszkadza ale musi sie wygoić ....nic nei bolało bez znieczulenia ....rzeszów

Gość Żustin
A czy to prawda że jak nosi się rozpuszczone włosy to się zaplatują? Bo ja właśnie mam długie i nie lubie chodzic w kitkach...

Gość sasza1988
Witam. Od jakiegoś czasu przymierzam się na kolczyka w karku. Bardzo mi się to podoba ale mam kilka pytań i wątpliwości. Posiadam długie proste włosy(nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy są proste czy kręcone). Czy będzie mi się wplątywał w kolczyk? Wiadomo, że gdy będzie się goił to będę je wiązać w kucyk żeby go nie naruszyć za bardzo ale gdy się zagoi to nie będzie z tym problemu? A dodam, że na co dzień noszę rozpuszczone włosy. Wiem, że każdy o to pyta ale ja wolę się dokładnie dowiedzieć w czym rzecz ponieważ nie chcę później sobie narobić kłopotów. Posiadam ogólnie 6 kolczyków i wszystkie zawsze ładnie się goiły więc raczej z tym problemów nie będzie(chociaż ta reguła nie zawsze się sprawdza). Proszę o konkretną odpowiedź :) Pozdrawiam także wszystkich fanów piercingu!!! :)

Gość ewa31lat
nie ja mam włosy do pasa zawsze rozpuszczone nie nic mi sie nie wplątuje

Gość lexPL
do sasza: przebicia powierzchniowe mogą goic sie nawet do poł roku, wiec lepiej jesli nosiłabys wlosy zwiazane do czasu az bedziesz widziec ze kolczyk sie goi ;)) ale skoro prawie zawsze nosisz rozpuszczone wlosy to po co robic takiego kolczyka? ;) a druga sprawa- włosy to wlosy i beda sie tam wplątywac albo chociaz lekko haczyc o te kuleczki. i to, że np kolczyki w wardze czy gdzie indziej dobrze Ci sie goiły nie znaczy ze surface Ci sie przyjmie. miałam sternum- czyli surfacea miedzy piersiami, i mimo, ze labrety itp dobrze sie goiły, tam nie chcialo sie przyjac. Moze to wina piercera- miałam wrazenie ze nie wie co robi (babka w studio) ze za płytko przebiła bo pret praktycznie byl widoczny pod skorą : O teraz własnie przymierzam sie równiez do nape surface ale wlosy nosze non stop zwiazane wiec nie widze problemu ;)

Gość lexPL
aa i co do blizn- zostaja, zostaja, i tutaj nawet nie ma co gdybac, ze beda to "2 malenkie kropeczki" :)

Gość pasekdospodni
czy ktoś wie jak przebić kark !? i jaka to ma byc igla i kolczyk ;D!?

Gość Lajdyja
Nie polecam samodzielnego przekłuwania jakiejkolwiek części ciała. Lepiej zapłacić trochę więcej niż płacić małą cenę za duży ból i blizny. Cena kolczyka w karku waha się od 65-90zł. Ja jestem z Zielonej Góry i za przekłucie płaciłam 85zł. Mam kolczyk 2 dzień. Z miejsca przekłucia ani nie leciała krew ani też wydzielina. Wszystko goi się jak należy. Ból przy przekłuwaniu? Mam przekutych teraz 14 miejsc na ciele więc dla mnie ból nie stanowił problemu:) Pozdrawiam wszystkich.

Gość sasza1988
Lajdyja, czy możesz mi napisać w którym zakładzie dokładnie robiłaś kolczyka? Ja jestem z okolic Zielonej Góry ale w przyszłym tygodniu zamierzam zrobić sobie kolczyka w karku i poszukuję właśnie w tym celu sprawdzonego studia. Wolałabym się nie ładować w ciemno :) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Gość Żustin
No więc w koncu zrobiłam sobie ten kolczyk w karku! I śmialo mogę powiedziec, że wiekszosc rzeczy ktore tu przeczytalam to dla mnie bzdury! Co do plątujacych sie włosów- nie ma mowy, przy dłuzszych wlosach niz do ramion! Co do pielegnacji- żadnego packania masciami i kremami, wystarczy podczas mycia glowy zlac to woda i przetrzec palcem ewentualna rope! co do gojenia- po to prawie dwoch miesiacach zaczerwienienie i ropa znikneły! Wyglada slicznie! Jestem niesamowicie zadowolona! Dalam 80 zl! Ja robilam z Zielonej Górze! Gdyby ktos miał jakies pytanka to pisac na gg: 6668160! ;D

Gość Guśka Iguśka
Zrobiłam kolczyka w karku 3 tygodnie temu. Muszę przyznać ,że minęły trzy tygodnie i już zaczyna sie ładnie goić. Żadnch oznak ropienia czy limfy,poprostu się nie paprze , w ogóle go nie czuję. Śpię normalnie na plecach, tańczę na imprezach, biore prysznic i jest ok. Jeżeli chodzi o higienę polecam Szałwię i Octenisept w spray-u . Szałwia rano i wieczorem ,Octenisept wystarczy dwa razy dziennie w ciągu dnia . Jeżeli skóra wokół kolca będzie się przesuszała można delikatnie ale nie przy kulkach posmarować maścią , ktora nazywa się Neomycinum Jelfa. (Neomecyna) Nie używacie wody utlenionej w ogóle bo wypala naskórek. Broń Boże opalac i wystawiać na słoneczko. Pod prysznicem delikatnie namydlic mydłem w plynie (nie zwykłe w kostce bo zapycha i zatyka -zostawia osad) następnie splukac ,naprecac i przesuwać kolczyka w lewo i w prawo ,zeby wyplukac brud i osady . Co do kolczyka nie polecam tytanowego Surface'a ,dlatego ,ze jest sztywny ,dlugo się goi ,uczula , zazwyczaj migruje . Dobry jest wygięty Bioplast. Wszyscy moi znajomi maja juz wygojone Bioplasty , ci co maja Tytanowy caly czas narzekaja na ból i jakies problemy (a wez to wyjmij z karku to tytanowe gowno-kanal masz poryty na maxa , jak zmieniasz kolca musisz czekac az znowu sie wygoi to co naruszyl tytanowy przy wyjmowaniu) . Pamiętajcie ,że i tak zazwyczaj winą migracji i jakis powiklan jest brak umiejetnosci piercera podczas zabiegu przekluwania,bakteriei brak higieny a nie kolczyki , zalezy tez jaka masz skore . Jednemu sie przyjmie , drugiemu nie . Osobiście mam bioplast i jestem zadowolona , moj kolczyk wyglada jakbym miala go od kilku lat . Pozdro

Gość Guśka Iguśka
Pamiętajcie o tym,że Piercing czy tatuaże są ingerencja w nasze zdrowie i nie nalezy na tym oszczedzac , tylko trzeba udać sie do fachowca ktory zrobi to profesjonalnie ,podejmie decyzje jaki kolczyk nalezy wlozyc i bedzie za to odpowiadał. Trzeba chodzic na kontrole co 2 tygodnie i piercer sam oceni czy wszystko jest ok. Nie słuchajcie znajomych i kolegow ,sluchajcie expertow. Jezeli macie jakies ytnia zwiazane z piercingiem zapraszam na gg 120 457 43.

Gość Lajdyja
sasza1988 kolczyk robiłam w Manilli koło pomnika na boh. westerplatte. Tylko nie idź do Vikinga bo może i mniej zapłacisz, a lepiej zapłacić wiecej i miec pewność że nic Ci sie nie będzie babrało niz żeby była konieczność wyjęcia kolczyka i po tym duża blizna. Pozdrawiam wszystkich:)

Gość sasza1988
Lajdyja bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że mi napisałaś o tym Vikingu bo ja bym się tam udała :)

Gość smallxblack
jaki rozmiar igły?

Gość pircing
ja jestem facetem i niedawno zrobilem sobie kolczyk w karku co o tym myslicie ??;d pozdrawiam:)

Gość Dammmiaaan
Wiecie co powiem wam ze jestescie zbyt głubie zeby to zrozumiec, po pierwsze kolczyk w karku innych zachwyca innych bulwersuje natomiast po co wy sie tak napinacie skoro to nie wy bedziecie w tym chodzic, nie bedziecie płacic za lekarzy jak bedzie sie to paprac i wgl nie wiem po jaki H** piszecie takie bzdety. To jest forum w którym jest wyraznie napisane co myslicie na temat kolca w karku, a ja widze ze wy to kompletnie o czym innym gadacie...!!! Jak nie wiesz, to zamilcz i nie podnos swego głosu

Gość jak szaleć to na maxa!!!
Ostatnio naszło mnie na kolczyk w karku - wygląda świetnie!!! Gadałam z laską przez gg która zajmuje się przekłuwaniem itd i powiedziała że kolczyki w karku nie utrzymują się długo... jakieś pół roku. Zniechęciłam się trochę bo wydam ok 100 zł na ozdóbkę na 6mc... Ale nie wiem czy to prawda... Pomożecie?!

Gość kolczyktrn
nie sadze zeby utrzymywal sie do 6 miesiecy, znam osoby ktore maja juz pare lat, tylko nalezy o niego dbac. sama ciesze sie ze mam, slysze same pochlebne opinie :) zagoil mi sie bardzo szybko, mam juz 3 miesiace i na bank zrobie sobie jeszcze jakis :)