Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebogata245

Gdybym była bogata założyłabym ogromne schronisko

Polecane posty

Gość czwarta rano
czyli co lepiej dać na pieska niż na dziecko???

niebogata, wymyslimy cos madrego?? wiesz, ja co miesiac wplacam pieniadze na konto schroniska ale moze bedziemy bardziej kreatywne??

Gość czwarta rano
semina=> nie skreślam ludzi tylko dlatego, że mają zdanie odmienne od mojego:)

Gość niebogata245
wiem że to trudne ale nie zwracajmy uwagi na tych złych ludzi, widocznie gryzie ich sumienie

czwarta, ja tez nie :-) ale jestem troche drazliwa w temacie zwierzat ;-)

czwarta rano - chodzi mi o to, ze alkoholik zaprzepaszcza swoje zdrowie na wlasne zyczenie dzieci np. w domach dziecka maja sponsorow i czesto jest sytuacja, ze sa np. lepiej ubrane niz przecietne dziecko w klasie - darowizny sie odlicza, co oczywiscie nie neguje potrzeb psychicznych tych dzieci zwierze jest zdane na ciebie. tylko i wylacznie. ono nie pojdzie i nie poprosi ani o 2 zlote na denaturat, ani o nowe spodnie.

Gość ale porazka
o poziomie czlowieczenstwa swiadczy stosunek do zwierzat, jezeli ktos ma takie podejscie -"uspic i na karme" to po prostu nie jest dobrym czlowiekiem, jest przegnily emocjonalnie... zwierzaki w przeciwienstwie do ludzi nie moga same wystapic w swojej obronie, nie moga poprosic o jedzenie, zglosic sie do instytucji ktoa moze im pomoc, nie moga (ak jak ludziom jest to dane) podjac pracy zeby zabac o swoj los. zeby tacy ludzie jak benicjusz chociaz nie przeszkadzali tym ktorzy chca ratowac zwierzaki to bylo by i tak dobrze a skoro benicjuszu jestes taki milosierny dla bliznich wiekszych to zabieraj sie do dzialania - wolontariat,zbiorki, sprzedaj dobytek i ratuj ludzi -co jeszcze robisz na kafe??

poza tym coz, im mniej czlowiek ma, tym mniej mysli - w szerokim ujeciu - o zwierzeciu. raczej o czlowieku, jako czlonku spoleczenstwa i samemu bedac jego elementem.

Gość niebogata245
3 letnie dziecko nie umie o siebie zadbać, tym bardziej 3 letni piesek, ale stary 30 latek pijaczek ,zaniedbujący swoje dzieci 3 letnie dzieci nie budzi mojej sympatii i nie dam na niego grosza, tylko pogonię dziada, a ludzie po to maja rodziny przyjaciol zeby im pomagali, z kolei piesek przykuty lańcuchem do obory piesek jest skazany tylko na siebie

W Polsce jest beznadziejny system opieki nad ziwerzętami. Oglądam na Animal Planet działalność schronisk na zachodzie: wszystkie psy trafiające do schroniska przechodzą testy medyczne i psychologiczne i wszystkie zwierzaki mające nieuleczelne choroby lub wykazujące jakąkolwiek agresję wobec ludzi są usypiane. Reszta szybko zyskuje nowy dom. Patrząc na nasze psy to na zachodzie 80% z nich byłoby uśpione.

zadam jedno pytanie i nie denerwujcie sie: kto z was i jak pomaga schroniskom??

niebogata245 jestem z Tobą!:) semina ja schroniskom nie pomagam,tzn.raz na czas wyślę SMS-a. Ja wokół mam tyle zwierzaków,że wystarczy za całe(prawie schronisko). Poza tym,pomagam ludziom. ♥♪♫

Gość czwarta rano
semina=> ok, nie chcę Cię drażnić:) ale zdania nie zmienię... hellishbloodystorm=> nie do końca na własne życzenie, alkoholizm to choroba, uzależnienie i w pewnym momencie nie ma nad tym kontroli Zapytaj się dzieciaka z domu dziecka co woli...te ciuchy, które CZASEM są lepsze...czy swoją rodzinę? Chyba znasz odpowiedź... Polskie schroniska to porażka, często trzymają zwierzaki tylko żeby dostawać kasę i nie mów, że nie, bo znam takie przypadki. niebogata245=>rany a co Ty chcesz od pieska na łańcuchu? to co ma niby biegać samopas i gryźć ludzi na ulicach? Dziecko nie potrafi o siebie zadbać zgadza się, ale ten 30 letni pijaczek to czasem właśnie ojciec takiego dziecka i w pierwszej kolejności należy jemu pomóc...

Gość ale porazka
pomagam zwierzetom! przeznaczam co jakis czas czesc swoich pieniedzy na okreslone schronisko, czasem kupuje karme, daje koce moj pies jest ze schroniska i namawiam kogo sie da by rowniez ratowali zwierzeta ze schroniska acha poza tym wraz ze znajoma i fundacja Pegasus uratowalysmy pare koni z rak maltretujacych je ludzi

\"nie do końca na własne życzenie, alkoholizm to choroba, uzależnienie i w pewnym momencie nie ma nad tym kontroli\" - ALE jak ktoś nie jest imbecylem, to moze przewidziec, co sie stanie oraz wie, co jest grane - tylko nie chce sie zglosic po pomoc \"Zapytaj się dzieciaka z domu dziecka co woli...te ciuchy, które CZASEM są lepsze...czy swoją rodzinę? Chyba znasz odpowiedź...\" - truizm, i o nim tez pisalam. poza tym nie dasz w prezencie mamy i taty tym dzieciom, a mozesz np. ksiazki czy zabawki, ktore czesto sa ich "przyjaciolmi" \"Polskie schroniska to porażka, często trzymają zwierzaki tylko żeby dostawać kasę i nie mów, że nie, bo znam takie przypadki.\" - to fakt, ale skądś to się wzięło, prawda?

semina nie rozumiem,o co Ci chodzi?Mam napisać,gdzie mieszkam,iloma zwiętami się opiekuję,itd? Kruca,prawdę powiedziawszy,nie przeczytałam całego topiku,tylko koniec.....:O Przepraszam🌻 ♥♪♫

czlowieku!! ja juz sama nie wiem co mam mowic, jestem tak zdenerwowana!! jedno pytanie: dlaczego uwazasz, ze zwierzak moze cierpiec... nie wazne, wiem, ze gadam bzdury, mam nerwa, chcesz pogadac, zadzwon!!

pewnie tym krzykaczom, co to na karme chca przerabiac, bylo by wielce milo, jakby ich podpalili zywcem i patrzyli jak uciekaja, jakby obdzierali ze skory bez znieczulenia, jakby połamali wszystkie kończyny na wysokości stawów itp. zycze im takiego cierpienia - w ramach czystego doswiadczenia fizycznego

pewnie tym krzykaczom, co to na karme chca przerabiac, bylo by wielce milo, jakby ich podpalili zywcem i patrzyli jak uciekaja, jakby obdzierali ze skory bez znieczulenia, jakby połamali wszystkie kończyny na wysokości stawów itp. zycze im takiego cierpienia - w ramach czystego doswiadczenia fizycznego

Gość czwarta rano
semina=> czy to ja wywołuję w Tobie takie emocje?:o

Gość ale porazka
trzeba dzialac, a jak!! :) kiedy bylam mlodsza, w szkole(na wsi) byla jedna nauczycielka ktora pomagala nam organizowac "akcje Animals" -zbieralismy wtedy pieniadze na schronisko chodzac "po domach" niektorze ludzie wypedzali nas, krzyczeli wlasnie takie slowa "na dzieci byscie zbierali nie na kundle" - do dzisiaj jak sklysze cos takiego to krew sie we mnie gotuje dzieci tez sa biedne to fakt, ale pomoc im obejmuje rowniez sfery zycia, badz co badz maja wieksze szanse na to by nie glodowac, miec cieplo i dach nad glowa

Gość ale porazka
... inne sfery...