Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

N_A_S_T_K_A

STUDENCI !!!

Polecane posty

Gość małe żabolsko
Witajcie Dziewczyny! Dawno tu nie zaglądałam... Ostatnie dni wakacji i jakoś tak mi się przypomniało, że należałoby uzupełnić dziennik praktyk ;) W końcu się z tym cholerstwem uporałam... A jutro zakupy do kuchni - kubki, łyżki, talerze, miski, miseczki itp... :) Nawet się cieszę :) A jak Wasze nastroje w te ostatnie dni? Pozdrawiam! :)

Ostatnie dni w domu :) Ale w sumie ja to się czuję tak, jakbym się nie wyprowadzała, bo mam naprawdę blisko. A poza tym to luzik :) Żaba, Ty już nie na pierwszym roku?? Bo miałabym pytanie o czytanie planu.

Gość małe żabolsko
Anetko, ja zaczynam drugi rok za dni kilka... Pytaj :)

Hehe,ja kubki ,talerze itp z domu\"porzyczylam\" ;) Troche ja,troche moj A i juz mamy serwis hahaha :D Zabciu faktycznie dawno nie zaglądalas.A o dzienniczku praktyk mi nei mow-wypelnialam w tym roku mojemu chlopakowi(8 tyg w szpitalu).Wiem,wiem,nie powinnam,ale jak on robi te swoje wielkie niebieskie maslane oczka... ;) Powiem Wam krotko-ciesze sie,ze wyjezdzam,naprawde sie ciesze. Ps.Za tydzien mam egzamin na prawo jazdy!!!!!!!!!! :O:O:O:O:O:O

Opiekun roku tłumaczył nam, że każdy dzień na planie jest podzielony na kratki i żeby znależć swój plan to trzeba liczyć te kratki, tzn. że jak ja jestem w II grupie to patrzę po drugiej kratce i to są moje zajęcia. Czy dobrze to czaję?? Czy może u Was na uczelni jest inna forma planu?

Gość małe żabolsko
O rany, Anetko, ale Wam to pokomplikowali! Tak, dzień jest podzielony na kratki, ale na mojej uczelni dopisują nam jeszcze gr. I, gr. II.. Ale z tego, co piszesz, wydaje mi się, że dobrze zrozumiałaś - druga kratka, to druga grupa. Chyba, że przy zajęciach jest literka W - wykład, wtedy całym rokiem go macie. Nastka, ja też "pożyczałam" w ubiegłym roku, ale mi marudzić zaczęli, że pół domu wywiozłam, to się honorem uniosłam i powiedziałam, że sama sobie kupię ;) A to łapanie na oczka skądś znam... ;)

Gość małe żabolsko
No nic, na mnie pora - trzeba jeszcze pranie pozbierać z suszarki i poćwiczyć, bo coś mi pupa urosła ostatnio... Trzymajcie się i miłego wieczoru! :)

No jak zaczna marudzic,to sobie kupie,ale poki co korzystam :) Anetko ale Wam faktycznie utrudniają zycie! U mnie na planie jest nawet legenda ;) W- wyklad, L-laolatoria, grupy,nawet jest tz-tydz zwykly,parzysty nieparzysty...itp. Zabciu mi pupa jak pupa-ale jaki ja mam bęben! Ten wrzesien spedzony w domu dal mi sie we znaki ;) Ale juz dzis cwiczylam.Zaraz napije sie kawki,bo cos mi jakos nijako...:( No i nie ma mojego niebieskookiego :(

Tzn. przy niektórych tylko jest napisane, dla której to grupy. jakoś dam radę, dzięki :) Ja też będę musiała pożyczyć sobie kilka rzeczy :D Ale pani w akademiku zrobiła mnie w konia. Pokazała nam pokój na dole, który był przystosowany dla osób niepełnosprawnych: duża łazienka, dwie duże szafy w pokoju, sporo miejsca generalnie. A wczoraj spyknęłam się z dziewczyną z mojego roku i poszłyśmy do akademika do jej pokoju i jest zupełnie inaczej! Łazienka jest malutka (ale to najmniejszy problem)a w pokoju jest jedna zwykła szafa (traka od regału) na dwie osoby. Oni mają dwójkę, ja mam mieszkać w czwórce, mam nadzieję, że troche inaczej będzie to wyglądało...

No to faktycznie dobra babka :D Jak moj chlopak mieszkal w akademiku,to tam ludzie sami sobie nieraz meble zwozili-takie male jakies,ale zawsze cos...Ale jakw czwroce bedziesz mieszkac to moze bedzie lepiej ;) Nie martw sie na zapas :)

Gość czerwona pelargonia
czeeeeeeeeeść:)

Gość małe żabolsko
To się wymęczyłam... Czuję każdy mięsień mojego wielkiego cielska ;) Anetko, wyobraź sobie akademik, w którym mieszkałam na początku moich studiów - pokój trzyosobowy. Łóżka, które nazywaliśmy trumnami - ot, łóżko połączone z szafkami, nad nim, trzeba było bardzo uważać, gdy się wstawało. Dzięki układom ze sprzątaczką, dostałyśmy nową lodówkę do pokoju - czaaaaad! Obok lodówki mały kącik do zmywania, mycia się, whatever... Po prostu umywalka i małe lusterko na ścianie. No i mój hit - wspólne łazienki! Hurra! 2 łazienki na jedno piętro, czyli ogółem 6 toalet i 5 pryszniców. Ludzie różni, baaaaaaaardzo różni - tego, jak wyglądały te łazienki po mocniej zakrapianych imprezach, nie da się opisać, tego nie można sobie nawet wyobrazić... Z czasem to przestało być zabawne :)

Dzien dobry dziewczynki:) Co tam,pewnie jeszcze śpiochacie? Ja tez bym jeszcze byla w lozku,gdyby nie to,ze musze jechac cos przefaxować,opłacic rachunki i zrobic zakupy:/ A nie chce mi sie jechac pozniej i tracic dnia. Co do akademików to to jest chyba jednym z najwiekszych minusow-te toalety...wiem cos o tym,bo bylam na are dni u mojego chlopaka.Powiem Wam,ze dzieczyny to wieksze brudasy od chlopakow:O:O Bynajmniej tam gdzie ja bylam.Masakra! milego dnia :) 🌻❤️🖐️

ciekawe czy cały wszechświat się w to bawi :) To Coelho.....Nad brzegiem rzeki Piedry napisał dla mnie :)

Cześć :) Ja będę miała łazienkę i kuchnię na cztery osoby, więc zobaczymy jak to będzie. To zależy, kto mi się trafi do pokoju. Ale jestem dobrej myśli :)

Gość małe żabolsko
Nie powinno być tak źle w takim razie Anetko - a brudasa zawsze można zlinczować ;) U Was też taka ohydna pogoda? Miałam iść na zakupy, ale przy tej pogodzie aż strach gdzieś wychodzić :o W ogóle dołek mnie trzyma od wczorajszego wieczora, no ale co zrobić. Idę posprzątać trochę, trzymajcie się ciepło!

hej słoneczka.. pojutrze już jadę:( no cóż.. to wszystko staje się coraz bardziej realne.. ale przecież tak marzyłam o germanistyce, to mam co chciałam:P ;) prawie wszystko już pokupowane, ale nie chcę za dużo brać ze sobą, bo nie chcę się tam przywiązywać.. chciałabym w przyszłości mieszkać i pracować w moim mieście, bardzo je kocham:)

Zabciu a czemu masz doła? U mnie tez pogoda kiepska,ale wyszlo przed chwila troszke słonka :):D Ja tez jade Paradies pojutrze ,rano.Juz mam prawie wszytsko popakowane,zostaly tylko rzeczy ktore zabiore w niedziele(suszarka,kosmetyki itp)...Ciesze sie,ale okropnie boje sie tej germanistyki :( Boje sie,ze nie dam rady :( aha! mam dzis fryzjera na 17 30-mama sponsor ;)

Gość małe żabolsko
Aj, okazało się, że już wkrótce mogę stracić kontakt przez internet z moim Skarbem - zostaną tylko smsy... :( Poza tym obcięli nam wiele połączeń lotniczych i będziemy się widywać coraz rzadziej... Ech... To zaczyna wyglądać coraz bardziej nieciekawie :( Nastka, spokojnie, dasz sobie radę :) Studia naprawdę nie są takie straszne. Czasami trzeba przysiąść, pomęczyć się, a w sesji niejednokrotnie ma się ochotę rzucić wszystko z nerwów - jak się później okazuje, niepotrzebnie, bo wcale nie jest tak przerażająco trudno :) Nie chce mi się pakować, nie mam siły po prostu... :(

Mam nadzieję, że współlokatorki trafia mi się do rzeczy. Ja wyjeżdżam dopiero w poniedziałek ok. południa, a w czwartek wieczorem będę z powrotem w domu :) Więc nie muszę brać dużo ubrań, resztę zabiorę później. A w poniedziałek muszę jeszcze skoczyć na uczelnię spisać dokładnie ten plan, żeby na swoje zajęcia pójść :D

a dla mnie jest to juz żenujące :) uważam, że należałoby dać sobie juz spokój....i tyle....bo jednak nalezy zachować umiar i smak :)

Czesc dziewczynki:) U mnie pada ,leje,wieje i w ogole jest tragiczna pogoda,a mam dzis dwie h jazdy-troche mi sie nie chce,ale lubie jezdzic ;) Jutro jade jutro jade jutro jade :):):) buzki,milego dnia

Gość czerwona pelargonia
heeeeeej:) dzisiaj miałam szkolenie bibiloteczne. Nudy:P potem się integrowałam. Mam w grupie Hiszpana. Tzn. PolakoHiszpana:) śliczny... heh, i może coś z tego będzie...;) ale cicho sza:)

Gość czerwona pelargonia
up:) nikogo nie ma?