Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preferencjaaa

śluz w ciąży?? jak wyglada....proszę napiszcie,czekam sobie

Polecane posty

Gość preferencjaaa

Gość preferencjaaa
czyli moze byc plodny??

W ciąży nie ma owulacji dlatego wówczas ten śluz nie będzie nazwany płodnym ale może mieć takie same cechy - jakkolwiek, jest to wówczas bezpośrednie zagrożenie ciąży, bo taki wystąpić nie powinien - świadczy o przewadze estrogenowej a w ciąży powinien przeważać progesteron (ale pytałaś jaki może wystąpić, więc napisałam, że wszystkie).Powinien być biały, grudkowaty albo gładki - o konsystencji budyniu. Czyli dokładnie taki sam jak po albo przed owulacją - prawidłowo.Może być też odczucie totalnej suchości.Zrób test.

Gość adfhh
a co oznacza sluz bezbarwny? (z lekkim zabarwieniem)

Gość adfhh
bezbarwny, ale w"srodku " byl podbarwiony na rozowo, brazowo, tak pomiedzy ..kurde ciezko to opisac

Wiesz co, podajesz tak mało danych (nie obserwując cyklu), że nie da się nic powiedzieć konkretnie.To może być owulacja, to może być niedomoga lutealna, to może być nadżerka, to mogą być problemy hormonalne, to może być wszystko.Jeśli chcesz konkretnych informacji to podaj tyle danych ile możesz - bo to nie jest tak, że zapytasz o jedno i \"to\" nie ma związku z resztą. Jeśli chodzi cykl to jest tak szeroka zależność wszelkich objawów, że nie da się odpowiedzieć przy pytaniu \"ot tak\". Nie znam twojego cyklu, nie wiem ile trwa, jak długo masz te objawy, czy coś cię boli i tak dalej.

Gość adfhh
okres mialam 6 wrzesnia, trwal 5 dni, z mezem troszke sie poprzytulalismy( nie planujemy na razie dziecka) ... ok 15 wrzesnia... teraz boli mnie od czasu do czasu brzuch i sutki, i wystapil ten sluz :) i nie wiem co to oznacza..bo nigdy wczesniej nie mialam takiego czegos, dziekuje ci za odpowiedz

Gość adfhh
zapomnialam dopisac, ze troszke przez przypadek spermy we mnie zostalo (miesiac temu odstawilam tabletki, stosowalismy stosunek przerywany)

Ok to odpowiem najbardziej szczegółowo jak mogę ale odgórnie uprzedzam, że testem ciążowym nie jestem :-) Wróżką też nie, więc ciąży nie zawyrokuję :-)Nie wiem jak długie masz cykle ale należy założyć, że każdy stosunek niezabezpieczony wiąże się z ryzykiem ciąży w każdym dniu cyklu - jeśli się nie obserwujesz. Tym bardziej, jeśli brałaś tabletki i niedawno je odstawiłaś.Tu - na dwoje babka wróżyła. A czy są inne objawy oprócz śluzu zabarwionego krwią? Np czy występował kilka dni temu i/lub dziś śluz o JEDNEJ cesze z wymienionych: całkiem przejrzysty, rozciągliwy, wodnisty, śliski, uczucie mokrości? Dodam, że śluzu nie badasz do 24 godzin od stosunku.Jeśli nie kojarzysz, by występował w ostatnich dniach - to może pamiętasz kiedy występował i czy w ogóle w tym cyklu?Przy owulacji zazwyczaj odczuwa się kłucia w jajnikach (ale niekoniecznie), szyjka macicy jest uniesiona i otwarta oraz miękka, śluz posiada minimum 1 z wyżej wymienionych cech.Piszesz, że boli Cię brzuch i sutki - owszem, możesz właśnie owulować ale tak na prawdę nie będziesz wiedziała, bo może to być tylko podejście do owulacji - niekoniecznie udane (po tabletkach zdarza się kilka podejść, bo hormony muszą się uregulować).Jeśli to owulacja, to jest niewielkie ryzyko ciąży - ale nie tak duże jak przy stosunku na 1-2 dni przed owulacją. Plemniki w super warunkach potrafią przeżyć do 7 dni ale trwają badania nad ich zdolnością do zapładniania po tym czasie.Zachęcam do obserwacji cyklu. Bo stosunek przerywany to żadna antykoncepcja (niewielki procent mężczyzn wydziela plemniki jeszcze przed wytryskiem) - a świadomość \"w której fazie cyklu się znajduję\" pozwala na bezstresowe życie. No i wiesz kiedy masz owulację, wiesz kiedy dostaniesz miesiączkę.

Gość adfhh
wystepowal kilka dni temu, gesty, bialy, a dzis byl taki bezbarwny :) dziekuje Ci sliczie za wyczerpujaca odpowiedz 🌻