Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwna sprawa

Balejaz czy farba na odrosty - co mniej niszczy wlosy?

Polecane posty

Gość Dziwna sprawa

Mam cale wlosy farbowane na blond. Co miesiac ,,robie odrosty,, Ale od jakiegos czasu wlosy zaczely wypadac, wiec poszlam do lekarza. Spytalam, czy lepiej robic balejaz, bo wydawalo mi sie, ze jak skora nie ma kontaktu z farba, to cebulki sie nie niszcza. Odpowiedz lekarza mnie zszokowala: moge robic odrost dalej, albo moge robic balejaz, bo to NIE MA WPLYWU na wypadanie. A przyczyny trzeba szukac wewnatrz, wiec dostalam skierowanie na badania. No ale zawsze mi sie wydawalo, ze farbowanie niszczy :-O Co Wy na to?

Gość bluesky hostel
ja od jakiegos zaczelam farbowac wlosy delikatna poltrwala farba co 4-6 tyg, ale wlosy mi sie jakies lichsze i ciensze zrobily...

Gość srututututututut
Mnie sie wydaje ze w niewielkim stopniu ma wpływ jednak farbowanie. Jest to jakaś ingerencja, niekoniecznie dobrymi substancjami. Przy częstym farbowaniu włosy moga robic się słabsze, cieńsze, matowe. Natomiast jest też oznaką tego, ze coś się dzieje i trzeba zadziałać. Tak swoją drogą odrosty i balejaż działa tak samo na włos. Nie ma różnicy

Gość na wypadamoe taczej nie
ale na wyglad tak.

Gość W bloku gdzie mieszkałam
Rozjaśnianie od skóry ,cebulek niszczy cebulki włosowe.na pewno balejaz jest bardziej ochronny

Gość srututututututut
w bloku gdzie mieszkasz- chyba nie przywiązuje się uwagi do tego jak się pisze. Kompletnie niezrozumiale

Gość Dziwna sprawa
Tez mi sie wlasnie wydawalo, ze balejaz mniej niszczy skore glowy i cebulki, bo sie farby na skore nie naklada. A przy farbowaniu odrostu jest kontakt skory z farba, wiec cebulki cierpia na tym, co moze powodowac wypadanie.

Gość Dziwna sprawa
Podnosze

Gość Wedlug mnie
balejaz tak nie niszczy cebulek, a jesli chodzi o wlosy, to i jedno niszczy i drugie.

Gość upppppppppppp