Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość Nowa 50
Czesc ! Saro,Pozdrów Kraków:-D

Gość Nowa 50
Ja już dziś na od 6 nogach,ale do kompa nie miałam dojścia , bo córcia siedziała przy nim... Teraz ja wpadłam pozdrowić Was WBW i życzyć wam miłego wtorku... Lece szybciutko na rynek...

kawa smakuje ni stawia na nogi... Sara będzie w Krakowie buszować... Zazdroszczę ci koleżanko... Do tego miasta czuje ogromny sentyment....

Jak wypije kawę wezmę się za obiad ... Robie dziś piersi:-D z kurczaka w potrawce :-D Dawno tego nie miałam... Pozdrawiam Was wszystkie i gaśże kompa bo tylko czas bałamucę:-D

Milo mi powitać Was dziś wcześniej jak zwykle ... mam lania porostu zwykłego lenia, nieraz się nawet na niego choruje... :-D

Gość Czy tu wszyscy moga
Czesc :) Fajnie, ze mogę...

Gość Czy tu wszyscy moga
Jak będę na emeryturze to wymyśle sobie landy pseudonim i będę wpadać na czarno... OK?

Gość 50+5
JASKÓŁKA (FR) M.Konopnicka Jaskółeczka do nas wraca Z oddalonej drogi Śpiewem wita wioskę miłą Miłej chaty progi. Przez trzy morza, przez trzy góry Światem przeleciała Przecież drogie gniazdko swoje Od razu poznała. Jakże poznać go nie miała Nie trafić do niego Kiedy je tu serca nasze Całą zimę strzegą.

Gość 50+5
KROKUS Kacynel K. Wyszedł spod ziemi krokus jak promyk słońca z obłoku. Rozejrzał się wkoło I rzekł wesoło: - Jak tylko trochę podrosnę, zrobię prawdziwą wiosnę!

Gość 50+5
LIST DO WIOSNY Jak się czujesz, pani Wiosno? Czy już nowe pączki rosną? Czy już trawa rozpędziła się do słonka? Czy z rękawa wypuściłaś już skowronka?

Gość 50+5
Pozdrawiam👄 bo lubię was👄

Autobusy zapłakane deszczem Kofta Jonasz Łezka do łezki Aż będę niebieski W smutnym kolorze blue Jak chłodny jedwab Pustego nieba Zaśpiewa Kolor blue Autobusy zapłakane deszczem Wożą ludzi od siebie do siebie Po błyszczącym mokrym asfalcie Jak po czarnym gwiaździstym niebie Od tygodnia leje w tym mieście Ścieka wilgoć po sercu i palcie Z autobusu spłakanego deszczem Liczę gwiazdy na mokrym asfalcie Łezka do łezki Aż będę niebieski W smutnym kolorze blue Jak chłodny jedwab Pustego nieba Zaśpiewa Kolor blue Autobusy zapłakane deszczem Jak ogromne polarne foki Przepływają w hamulców piskach Wydmuchują spalin obłoki Po zmęczonych grzbietach ich dreszczem Przelatują neonów błyski Autobusy zapłakane deszczem Mają takie sympatyczne pyski Łezka do łezki Aż będę niebieski W smutnym kolorze blue Jak chłodny jedwab Pustego nieba Zaśpiewa Kolor blue

Cztery ściany świata Kofta Jonasz Przed ścianą dźwięku stoją głusi Modlą się do muzyki Kiedy nie pragniesz, kiedy musisz Lepiej być nikim Przed ścianą płaczu stoją błazny Śmieszą ich cieni własnych podrygi A śmiech ich pusty, śmiech ich straszny Lepiej być nikim Przed ścianą światła stoją ślepi I patrzą bez zmrużenia powiek O tym co świeci wiedzą lepiej Niż zwykły człowiek Pod ścianą straceń stoi heros Patrzy oprawcom w oczy Pali ostatni swój papieros Na skraju nocy Jest świat ze ścian Rosnących w górę W nim traci wartość słowo Ja stoję przed zwyczajnym murem I walę w niego głową

To ziemia Kofta Jonasz Uśmiechów wiele ma Godzina szarego dnia Nie zginiesz w tłumie Póki jeszcze umiesz Przystanąć Gdy zaśpiewa ptak Daleka droga twa Za dalą jest inna dal Choć nie ma kresu, dobrze wiesz Że droga ta prowadzi gdzieś Nie wyśpiewany jeszcze świat Nie zapalone jeszcze światła Co ludzką twarz Jak dobry sen rozjaśnia Obłoków zamyślona biel Owoce, drzewa, barwy dnia To wszystko dzięki tobie trwa Wśród swoich ludzkich spraw Pamiętaj, nie jesteś sam Ptak przelatuje Kwitnie kwiat To Ona To Ziemia Ziemia Ojczyzna ludzi

Gość Jasiek 64
Pozdrawiam Wszystkie mile Panie i życzę miłego wieczorku...

Gość Ja was lubie
Dziewczyny! 👄🖐️

Gość Ja was lubie
Anna German Tekst: Tańczące Eurydyki W kawiarence na rogu każdej nocy jest koncert, zatrzymajcie się w progu - Eurydyki tańczące, zanim świt pierwszy promień rzuci sługą na ściany, niech was tula w ramionach - Orfeusze pijani. Płyną gwiazdy jak stulecia, noc jak kawtarem potarł mgły, rozwieszą na tańczące Eurydyki, koronkowy rzuca szał, rzeką śpiewa pod mostami, tańczy krzywy cień latarni, o rozwarte drzwi kawiarni, grzbiet pociera czarny kot. Kto ma takie dziwne oczy? Eurydyka, Eurydyka Kto ma takie dziwne usta? Eurydyka, Eurydyka Już niedługo na widnokręg, świt rożowy pełen wpęłznie wolno. Mgły rozwieją się jak przedzą. Zblednią światła, prysnie czar. Wiatr się zerwał w zaułkach, tracą drzewa jak strumy Czy to śpiewa Orfeo, czy to drzewa tak szumią? Na wystawie drogerii czarny kot ci powraca, zanim kogut zapieję, musi wtopić się w zapach. Rzeka szemrze pod mostami, znikł już szary cień latarni. Wchodzą ludzie do kawiarni. Na ulicy zwykły gwar, a wiatr tańczy ulicami, wiatr kołuje jak pijany, i rozwiesza na gałeziach z pajęczyny tkany szał. Kto ma takie dziwne oczy? Eurydyka, Eurydyka Kto ma takie dziwne usta? Eurydyka, Eurydyka Wiatr tanczy ulicami, wiatr koluje jak pijany Mgly rozwialy sie jak przedza Zostal tylko, zostal tylko czarny kot ...

Gość Ja was lubie
: Anna German Tekst: Człowieczy los Człowieczy los nie jest bajką, ani snem. Człowieczy los jest zwyczajnym, szarym dniem. Człowieczy los niesie trudy, żal i łzy. Pomimo to można los zmienić w dobry, lub zły. Uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj, na dzień szczęśliwy nie czekaj, bo kresu nadejdzie czas, nim uśmiechniesz się chociaż raz. Uśmiech odsłoni przed tobą siedem codziennych cudów świata. Tęczowym mostem zapłonie nad dniem, co ulata. Marzeniom skrzydeł doda, wspomnieniom urody. Pomoże strudzonemu pokonać przeszkody... Uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj, na dzień szczęśliwy nie czekaj, bo kresu nadejdzie czas, nim uśmiechniesz się chociaż raz. Uśmiechaj się, uśmiechaj się!

Gość ALIISS...
pozdrawiam WBW❤️

Gość ALIISS...
Piękne piosenki A. German ... Ja tez je bardzo lubię słuchać:)

Gość ALIISS...
Miałam pecha , zepsuli mi się samochód, musiałam wracać autobusem:( * kiedy jesteś na przestanku, nigdy nie myśl o kochanku, bo kochanek nie przyjedzie, a autobus ci odjedzie.... Tak Dylo dziś zemną..😠

Gość ALIISS...
idę się wykapać, poleżę trosze w wannie, może złość przejdzie:) miłego wieczorku WBW👄

Gość Samotny 60
Witajcie:-D Kochane Laseczki, pozdrawiam Was wszystkie gorąco❤️

Gość Samotny 60
Jestem zadowolony bo interes się rozkręcił na dobre , przyjęliśmy jeszcze jednego pracownika i teraz mamy więcej luzu... A tak czekałem na ten dzień: ha ha ! nazwijmy wyzwolenia:-D