Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Ja dziś gotuje pierwszy raz w tym roku kapustkę młoda, wczoraj MM kopił dwie główki..

I pogoda nie za piękna u mnie cały czas się chmurzy a jutro maja przyjść deszcze i wiatry... cały czas mam bóle głowy zaraz znowu wezmę APAP ...

Niedługo będziemy gimnastykować kości w ogródkach na powietrzu apetyt tez dopisuje ... :-D To pociecha dla niejadków:-D ja do nich nie nalezę...

Czekam na pierwszy dzień wiosny niczym mała dziewczynka na urodzinowy prezent. I chociaż to tylko data w kalendarzu, dla mnie ma ona magiczne znaczenie. W tym dniu przestawiam swoje zimowe, leniwe myślenie na niezmącone zawieruchą, aktywne tworzenie treści mojego życia. To najwłaściwszy czas, by zrobić wiosenne porządki wokół swego domu i wokół swoich myśli.

Byłam już w miejscu, w którym znajduje się człowiek spełniwszy swoje największe marzenie. Przez pewien czas przestałam odczuwać cokolwiek. Zakończyłam długi okres powolnego pokonywania kolejnych punktów w drodze do sukcesu. Przeskoczyłam wszystkie płotki i nagle stanęłam w miejscu, a moje mięśnie zastygły jak mięśnie sportowca, który przestał trenować. Ale każdy, kto uprawia sport wie, jakie zmiany powoduje rezygnacja z regularnych ćwiczeń. Potrzebowałam nowego bodźca, wyznaczenia nowej drogi, bo inaczej czekałaby mnie już tylko emocjonalna starość. Nie oczekiwałabym już niczego szczególnego od życia, nie liczyła na chwile pełne dumy i uniesień, powoli trwała- bym i zmierzała ku jesieni i zmierzchowi swej egzystencji. Dlatego robiąc wiosenne porządki, wyciągam z szafy mych fantazji nienoszone dotąd ubrania z marzeń, czekające na okazję i możliwości. Ale tak jak okazję do założenia specjalnego stroju trzeba samemu sobie znaleźć, tak trzeba również znaleźć możliwości i środki do zrealizowania marzeń. Spisuję je zatem na kartce papieru i wkładam do pudełka, według kolejności, w jakiej zamierzam je zrealizować oraz według skali ważności. Myślę, co jestem w stanie zrobić, by stały się rzeczywistością, ale nie biorę pod uwagę tych, o których wiem, że mogłyby się spełnić tylko w innym wymiarze i innej rzeczywistości.

I nie boję się już, że znów stanę w punkcie, w którym przestanę odczuwać pragnienie, potrzebę, dążenie. Bo wiem, że człowiek jest stworzony do tworzenia, do tworzenia swego życia i podążania za wyobrażeniem o sobie samym. Zróbmy porządki w marzeniach, posegregujmy je na te małe i te duże, a potem dajmy się porwać szaleństwu i witalności wiosny. Niechaj zainspiruje nas ona do wniesienia piękna i smaku w nasze życie. Barbara Musiałek " Wiosenne porządki w marzeniach!: tak autorka zatytułowała te n artykuł... Po zastanowieniu się nad swoim życiem , zgadzam się z jej odczuciem... miłego dnia WBW👄

Mówisz Gdybyśmy byli razem przynosiłbym rano bułki i mleko Mielibyśmy wspólne drzwi wspólne światło wspólną noc Lecz dzielą nas klucze schody mieszkania oczy mężczyzny oczy kobiety nawet płacząca wierzba na podwórku pod którą nam nie wolno się całować Mówisz Jesteś dla mnie jak wschód słońca żeby go zobaczyć odwracam się do ludzi plecami http://www.fotoik.pl/pelne.php?id=416038 🌻 🌻 🌻

Gość SLICZNY WIERSZ

Gość ALIISS..
wyżej to ja :)SORRY!

Gość ALIISS..
czytałam... Pozdrawiam WBW i życzę miłego weekendu👄

Gość ALIISS..
Autor : Pawlikowska-Jasnorzewska Maria Ptaki wiosenne Ptaszek na sztachecie sąsiedniego ogrodu piłuje szklaną piłą piosenkę żałosną.- Przed chwilą grał na flecie z melodyjnego lodu, lecz słońce flet stopiło i w kroplach rozniosło. - Tam, znów inny, wyżej, uparcie jak chińczyk kiwający głową trzęsie dzwonkiem ze szkła.- Krokusy rosną chyże, w kolorowej słodyczy, jakby na ziemię płową cała tęcza zeszła. - Trawa wzrasta nagle jak ciągnięta ręką, pachną niewidne kwiaty, powietrzne balsamity, a kos w czarnem gardle toczy nutkę piękną, zaczerpniętą przed laty w studni Meluzyny. - --

Gość Cicha sama
cześć! fajowo tu , i takie ładne wiersze , kwiaty...

Gość Cicha sama
moge opbbyc z Wami?ale muszę poczytać...

Gość Cicha sama
Ref.: Cicha woda brzegi rwie, Nie wiesz nawet jak i gdzie, Bo nie zna nikt metody, By się ustrzec cichej wody. Cicha woda brzegi rwie, Nie wiesz nawet jak i gdzie, Ma rację, że tak powiem to przysłowie: Cicha woda brzegi rwie.

Gość Cicha sama
Szła dzieweczka przez zielony las, Popatrzyła na mnie tylko jeden raz. Popatrzyła, minął jakiś czas, Lecz widocznie jej uroda, Była jak ta cicha woda.

Gość Cicha sama
Płynął strumyk przez zielony las, A przy brzegu leżał stukilowy głaz. Płynął strumyk - minął jakiś czas, Stukilowy głaz zaginął, Strumyk płynie tak jak płynął. Cicha , Sama lalala...

Gość Cicha sama
Milej soboty ! jutro wpadne..

Nie mogłam wcześniej wejść,a teraz będę brała prysznic:-D DOBRANOC👄 Cicha wodo!! Wpadaj koniecznie :-D Jesteś Cicha , ale za to wesoła i jaka wyluzowana i podśpiewujesz sobie:)

Witam, pozdrawiam !!! 🌼 Dziewczyny, dzisiaj kończy się rok przestępny ! I oby od jutra już wszystkie wydobrzały i nie łapały dołeczków:-D Nawet tych najmniejszych...Zycze by główki nie bolały , by słońce nam tylko świeciło :-D deszczyk tez będzie potrzebny , ale to już niech sobie pada nocą:-D

Jutro będę robiła porządki w szafach , szafeczkach i szufladach... Zapodziala mi się ważna rzecz i muszę jej wszędzie jeszcze poszukać...