Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Kochane dziewczyny !chłopaki! Bywam zadziej w oazie bo mam troszkę roboty nieprzewidzianej , ale dziś chętnie sobie pofolguje i posłucham wszystkich piosenek ... Nieśmiała , Jesteś Kochana...👄

ZŁOTA , ślinka mi poleciała , takie ciasteczka toż to niebo dla podniebienia...Ja tez kocham słodkości:-D

Dzika różyczko , piękne zresztą jak zwykle, te fotki od ciebie...👄 Karolinko👄 Nowa 👄 Pozdrawiam Was WBW i życzę miłego dnia👄

Kochane dziewczyny !chłopaki! Bywam zadziej w oazie bo mam troszkę roboty nieprzewidzianej , ale dziś chętnie sobie pofolguje i posłucham wszystkich piosenek ... Nieśmiała , Jesteś Kochana...👄

Witam wszystkie koleżanki serdecznie! Zycze miłego dnia ! Zobaczyłem ciastka to wpadłem się pożywić ha ha ha !

To prawda , ze czas jak rzeka jak rzeka płynie .... I to już 3 rocznica od śmierci tego wspaniałego naszego Papierza JPII... W dzienniku wieczorem będą odbywać się na pewno jakieś uroczystości związane z ta 3 rocznica ...

Sorry za stylistykę , ale jestem w pracy i pracuje:-D A do was tak z przyzwyczajenia wpadam... Do miłego......

Gość zapominaja
Dzieńdoberek... Witam milutenko!

Gość zapominaja
Pozdrawiam i ściskam wszystkich :P👄

Gość zapominaja
teraz wyszło słoneczko , to idę do sklepu....

Gość zapominaja
Czesław Niemen » Czas jak rzeka Gdzie modra rzeka niesie wody swe, tam słońca blask ujżałem pierwszy raz, nad brzegiem jej spędziłem tyle chwil, że dziś bez rzeki smutno mi, tam każdy dzień to skarb dziś mój jedyny skarb. Choć czas jak rzeka jak rzeka płynie, unosząc w przeszłość tamte dni, choć czas jak rzeka jak rzeka płynie, unosząc w przeszłość tamte dni, Do dni dzieciństwa wraca moja myśl, w marzeniach moich żyje rzeka ta, tak bardzo chciałbym być nad brzegiem jej więc niech wspomnienie dalej trwa tam każdy dzień to skarb dziś mój jedyny skarb. Choć czas jak rzeka jak rzeka płynie...

Ja tez wpadłam was pozdrowić ...:-D tyle napisaliście ze nie zdołam teraz przeczytać ... Ale pomalutku, pomalutku jakoś was rozszyfruje.-D ha ha ha !

Długo wczoraj czytałam książkę , a rano patrzyłam TV ... Teraz gotuje zagraj:-D Ale rodzinka będą się cieszyć:-D

Składniki: Ziemniaki, Mąka, Marchewka, Korzeń białej pietruszki, Pora, Natka pietruszki-drobno pokrojona, Seler starkowany, Pasek boczku wędzonego, Kostka rosołku do smaku, Wegeta, pieprz. Jak przyrządzić? Ziemniaki z warzywkami ugotować, dodać kostkę rosołową. W tym czasie jak ziemniaki będą sie gotować ,1 szklankę mąki wyrobić z wodą tak aby można było ulepić małe zacierki (kuleczki). Kuleczki naszykować na talerzu. Boczek pokroić w drobne paseczki i przesmażyć. Gdy ziemniaki i warzywa będą już miękkie dodać do nich zacierki, poczekać chwilkę aż się zagotująz zupą, mieszać aby sie nie przykleiły (ok. 2 minuty). Potem dodać boczek z patelni i posypać natką pietruszki i pieprz do smaku, CAŁOŚĆ WYMIESZAĆ , chwilkę pogotować, sprawdzić smak, dodać ewentualnie wegetę. Czas przygotowania: Najlepsza jak ziemniaki się trosze rozgotują, zupa bardzo łatwa do przygotowania, gotowałam ją nawet na biwaku. PYCHOTKA!!!

Gość IRENKA 46
Wy tu wszyscy się znacie nawet na pomarańczowo? A ja bym tez chciała do was dojść i pisać z wami bo ja was czytam ...

Gość IRENKA 46
Mieszkam w Hamburgu od urodzenia.. Mam męża i 19 letniego syna... Pracuje w przedszkolu... Lubie jechać do polski...

Gość PAMELKA 55
Witam WBW ! Irenko! Witaj I wpadaj, ja tez tu jestem od niedawna , a lubię tu bywać ... W oazie jest zawsze przyjaźnie... Jak czytałaś topik to pewno wiesz , ze to nasza przystań w wirtualnym świecie... " OAZA CISZY I SPOKOJU "

Gość PAMELKA 55
Piękne wszystkie wiersze i piosenki , bardzo się wzruszyłam...

Gość PAMELKA 55
Wiersz o JPII Był wielkim, a jednak skromnym człowiekiem. Wszystkich obdarzał swoją opieką. I wojnę przeżył, poetą był I nogi mniej ważnym od siebie mył. Powtarzał, że dobrym trzeba zawsze być, Że wstyd, to z grzechem spokojnie śnić. Że kościół to nie tylko puste słowo, Że w życiu nie zawsze jest kolorowo. Bardzo aktywnie spędzał czas, Na nartach śmigał poprzez las. Na spływie kajakowym był, O wadowickich kremówkach śnił. Biskup, kardynał i papież potem. Papieskim latał samolotem. Nawet, gdy życia mało nie stracił, Zamachowcy w więzieniu ten czyn przebaczył. I zmarł nasz Papież Polak w Watykanie, Lecz w ludzkich sercach zawsze pozostanie. Jego słowa, czyny, to, kim był. W niebie teraz On będzie żył. Data: 2006.10.20 | Autor: Mistique

Gość PAMELKA 55
życzę WBW miłego wieczorku ...:)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie , piękne ze poświeciłyście stronkę naszemu ukochanemu JPII...TO ŚWIĘTY CZŁOWIEK... dziś o 21:37 zapale świeczkę...

Gość ///////
czytałam te piękne wiersze , i słuchałam piosenek... Pozdrawia....///////

Gość ///////
O i nowa strona ... Ho ho ho !