Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysysyyssys

prawo jazdy terminowe-zna sie ktos ??

Polecane posty

Gość sysysyyssys

ludziska dostalam prawko , terminowe na nie caly rok- dokladnie 10 miesiecy , mam malą wade wzroku -1 wiec nie rozumiem czemu tak , znacie sie ??? moze teraz po prostu wszyscy dostają terminowe na rok na nowych zasadach ????

Za 10 m-cy będziesz musiał/-a wyrobić nowe zaświadczenie od lekarza i znowu wyrabiać prawko. I tak do usrania, że tak brzydko powiem. No chyba, że znajdziesz lekarza, który wypisze Ci bezterminowo, ale po pierwszym tak krótki niewielu chce się tego podjąć ;)

to dziwne, że na rok tylko. Ja dostałam na 5 lat (wada: -2 i -3), a moja siostra z jeszcze większą wadą dostała na 10 lat

Gość sysysyyssys
rozumiem , ale wszyscy moi znajomi dostali na 3 albo 5 , a ja na 10 miesiecy , to jakies chore :/ a wogole w ograniczeniach- kolumna 12 nie ma mam nic wpisane to skąd policjant wie ze musze jezdzic w okularach ???? kolumna 12 jest pusta a z tego co gdzies czytalam powinny byc jakies cyfry ktore oznaczaja np ze ktos musi miec okulary...

ale tak własnie działa u nas administracja - w prawku i tak nic nie masz, ale musisz co jakiś czas dać im zarobić wyrabiając nowy, płatny dokument ;) No i jeszcze koszt zaswiadczenia.