Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łowca Jeleni

Alicja Tysiąc wygrała sprawę w Strasbourgu!

Polecane posty

Gość Nie żal mi w ogóle
Kiedys przeczytałam dokąłdnie jak to z Tą P.Alicja T.było.NIe zgodzono się na to aby usunęła ciążę,ale miała możliwość usunięcia dyskretnego ,w prywatnym gabinecie tylko,ze wg P.A.T.lekarz zarzadał od Niej 5 tys.zł.Ona takiej kwoty nie miała.Troszkę dziwne mi się wydaje ,ze lekarz az taka duzą kwote chciał w 1999 roku(chyba o te lata chodzi)

Nie bardzo rozumiem, dlaczego tak się upieracie przy tym, że miała a) nie uprawiać seksu b) zrobić skrobankę gdzieś na Ukrainie. Ona jako obywatel tego państwa, podobno państwa prawa, ma prawo uprawiać seks i ma prawo do usunięcia ciąży w przypadku zagrożenia stanu zdrowia. Tak samo jak ma prawo głosowania w wyborach i nikt jej tego prawa nie odmiawia, tak samo nikt nie powinien jej odmawiać praw wymienionych powyżej. To, jak ona sobie sprawę ustawi z własnym dzieckiem jest jej sprawą prywatną - i uważam, że jak mądrze podejdzie do zagadnienia, to dziecku nic nie będzie, a wręcz przeciwnie.

Gość felfle
O rany powiedz mi cos jak postawie szklane w nieodpowiednim miejscu i dziecko ja złapie i zbije to kto bedzie wtedy winny ze sie dzieciak skaleczy ? ja czy huta szkła czy producent szklanki? oczywiscie ze JAAAA! tak samo jest w przypadku Tysiaców ona nie powinna zachodzic w ciaze bo była informowana przez lekarzy o przykrych jej nastepstwach mimo to nie załowała sobie uciech i w ciaze zaszła z braku odpowiedniego zabezpieczenia dlaczego ma nie poniesc konsekwencji?

Gość felfle
ach chciał 5 TYSIECY??? czyli jej wzrok był mniej wart niz 5 tys wiec o co całe halo?

Gość i znow się o niej głośno zrobi
po artykule w " gościu niedzielnym" dziś była u Tomasza Lisa

Gość Szczuka nieżle dala popalic

Gość dobrze szczuka
mówila ze w szkołach jest katecheza a nie ma edukacji seksualnej, negują antykoncepcje, i nie pozwalają na edukacje

Ja jak najbardziej popieram panią Alicję! Uważam, że lekarze u nas nie szanują pacjentów i liczą się dla nich tylko pieniądze, a nie czyjeś zdrowie i życie. Im więcej będzie takich procesów, tym większa szansa, że szpitale będą się bały i dwa razy zastanowią się zanim znów narażą życie pacjenta. Koniec bezkarności dla rzeźników!!!

biedne dziecko. powinni tej kobiecie odebrać prawa do dziecka. jak ona może je kochać skoro na kazdym kroku powtarza że to dziecko zniszczyło jej życie? Każda matka która kocha dziecko wskoczyła by dla niego w ogień. Współcuje tej kobiecie że jest prawie ślepa, ale czy przez to ma prawo niszczyć życie własnemu dziecku? to nie wina tej dziewczynki że matka wpadła.

Gość pozatm skąd wiadomo
ze sie nie zabezpieczała, zdarza sie ze antykoncepcja zawodzi, nie popieram aborcji.lecz skoro z medycznego i prawnego punktu widzenia miala do tego prawo czemu jej nie pozwolono, i jecze ta nagonka ze strony katolickiej prasy

j"ak ona może je kochać skoro na kazdym kroku powtarza że to dziecko zniszczyło jej życie?" Chodzi bardziej o fakt ciąży, będącej zagrożeniem dla życia, a nie konkretną osobę. No i jej dziecko nie musi przecież o tym czytac, zresztą na razie jest na to za małe... Wątpię też, patrząc na to z innej strony, żeby chciało, aby jego mama przez nie umarła... Dzieci pewne rzeczy przyjmują naturalnie i nie mają moralnych dylematów egzystencjalnych... Jeśli szum wokół tej sprawy nie ucichnie, to rzeczywiście sytuacja może stac się za jakiś czas kłopotliwa.... Zawsze znajdą się tacy "przyjażni inaczej", co postarają się żeby się dowiedziało... No i takie sprawy powodują, że lekarze zaczynają trząśc porami.... Kiedy szpitale nie będą bezkarne, liczba tych "błędów lekarskich" wielokrotnie zmaleje....

ja nie wypowiadam sie o całej tej afarze tylko o dziecku;) żyjemy w polsce w kraju, wktórym "dla twojego dobra Cie zaszczujemy". i tak stanie sie z tym dzieckiem. Zawsze bedzie gorsze, już rodzice dzieci z jej klasy sie o to postrają. A co będzie gdy dorośnie? Ja tez kiedyś normalnie przyjmowałam to ze mój tata jest alkoholikiem. Ale teraz przypominam sobie jak sie zachowywał i potrafie stwierdzic że był i jest zwykłym dupkiem. Ta dziewczynka kiedyś dorosnie i będzie musiała sie zmierzyć nie tylko z tym że "oślepiła" matkę, ale także z tym w jaki sposob jej matka walczyła o kase na oczach całej europy.

oko- dokładnie żyjemy w społeczeństwie, nie na bezludnej wyspie a dziecko będzie dzieckiem tej tysiąc, niechciane, przez które matka zmarnowała sobie życie, na czym -głoszeniu swego zmarnowanego życia- zarobiła poza byciem ślepym trzeba być też bezmózgim i egoistą, żeby nie brać tego pod uwagę i nie zdawać sobie z tego sprawy szkoda, że pieniądze z moich podatków idą do takich ludzi chyba wolałabym już kupić whisky aleksandrowi k., może coś ciekawego by powiedział

Gość Córka Alicji
też kiedyś będzie w ciąży, też może powtórzyć los.

Gość Gdyby role
odwróciły się.

A w jaki sposób niby walczyła o kasę? Jakiś zły? Przecież kasa należała jej się jak psu zupa po tym co jej zrobili. I dzięki jej walce możliwe że sporo osób teraz żyje albo jest zdrowa zamiast miec porażenie mózgowe... Jak bywało kiedy lekarzowi nie chciało się zrobic cesarskiego cięcia bo to kosztuje i wymaga wysiłku... Czemu nie gorszycie się, że szpitale oszczędzają na pacjentach i kaleczą dzieci, a oburza was, że ktoś dochodzi należnego mu odszkodowania??? Myślcie ludzie, a nie słuchajcie propagandy katoli i innych oszołomów.

Gość szkoda że nikt z was nie
pomyslał że ta afera ma cos na celu i cos pokazuje. Mianowicie jeśli zostaniesz brutalnie zgwałcona i pójdziesz z tym na policje udowodnia po wielkich męczarniach Twoich gwałt to zanim zapadnie decyzja sądu o legalnym usunieciu to będzie za późno:O Jak sie dowiesz że Twoje życie życie moze zakonczyć sie wraz z ciążą to postawią na ciążę. Czy wy nie rozumiecie że w tej aferze nie chodzi o dziecko (które nic winne nie jest) a o kulawe i obludne nasze prawo? I co sie dziwić ze tyle nielegalnych aborcji jest:O

Gość gffggfggfdfg
Alicja 1000 ma każde dziecko z innym facetem, to swietnie o niej świadczy. Poza tym wystarczy spojrzeć na sposób jej wysławiania się - prosta, głupia kobieta.

tak, zawsze stawia się na ciążę- ludzie w jakim świecie żyjecie? ile kobiet umiera przy porodach, a ile traci dziecko będąc w ciąży? co do zgwałcenia- prokurator wystawia świstek, żaden wyrok nie jest potrzebny, termin prokurator zna lepiej od Ciebie większym problemem jest niechęć zgłaszania po cholerę głosić na całą polskę, że dziecko zmarnowało ci życie? trzeba mieć moralność pierwotniaka pantofelka

Gość katolicy
to pierdoleni fanatycy, są tacy sami

Gość 5 przykazanie
Prawo do życia nie jest tylko kwestią światopoglądu, nie jest tylko prawem religijnym, ale jest prawem człowieka. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

Gość chcę żyć
Prawo do życia, najważniejsze prawo człowieka, jest nadrzędnym prawem istoty ludzkiej, jego przestrzeganie jest pierwszym i podstawowym warunkiem wszelkich innych praw. Zostało zapisane w Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka, istotne miejsce zajmuje również w innych dokumentach międzynarodowych, np. w Międzynarodowym Pakcie Praw Obywatelskich i Politycznych, Deklaracji Podstawowych Praw i Wolności czy Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności.