Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łowca Jeleni

Alicja Tysiąc wygrała sprawę w Strasbourgu!

Polecane posty

Gość rener
wg mnie prawo jest po jej stronie -miala prawo wykonac zabieg wtedy miaalby obciazone swoje sumienie -jej sprawa czy umiala by z tym zyc -jako katoliczka praktykujaca czy nawet jakby nia nie byla ale wywleczenie tego na wierzch wiazalo sie z takim odzewem jak jest i tego to juz calkiem nie moge pojac :( trzeba byc nienormalnym aby taki los zgotowac calej swojej rodzinie i dalej sie szczycic ze jest katoliczka -no niby grzechu nie ma bo jednak nie zabila :P ....mogla jednak pozbyc sie tej ciazy jakby tak naprawde chciala(pozyczka na skrobanke)

Inne desperatki radzą sobie domowymi sposobami. To nie trafia do statystyk. Nie wiem, czy wiecie, ale po zaostrzeniu ustawy wzrosła liczba poronień w Polsce.

uwazam tak bo wedlug mnie zycie ze swiadomoscia ze moja matka jest slepa przeze mnie, przez to ze sie urodzilam nie bedzie normalnym zyciem, mam nadzieje ze bedzie optymistycznie....chociaz watpie

Gość rener
anouk zgadza sie ze wiele kobiet rodzi nieplanowane dzieci i one o tym wiedza i nie maja jakiejs traumy ,tyle ze kobiety nie biegaja z tego powodu latami po sadach -nie staje sie to poniekad sensem ich zycia szukac zadoscuczynienia - nie sadzisz ze jest subtelna roznica miedzy tymi sytuacjami?

Ja mam nadziejże, że przy jej uporze (pokazała go, doprowadzając sprawę do końca), uda jej się nie wzbudzić w swoim dziecku takiego poczucia.

Gość rener
mysle ze teraz moze byc wiele takich pan jak p.Alicja a p.Alicja juz teraz poinna sie na 1000% zabezpieczyc aby historia sie nie powtorzyla

Gość rener
oby sie udalo! szum medialny z czasem ucichnie ale po tylu latach walkowania tego tematu w domu trudno bedzie o tym zapomniec

Gość trzeźwo myśląca
już widze jak za pare lat dziecko sie dowiaduje że matka dostała kase tylko dlatego zę nie mogła jej zabić:o och cóż te dziecko będzie musiało czuć! pewnie wogóle to na niego nie wpłynie... rozumiem że lekarze spartolili sprawe, ale do cholery dziecko to nie czlowiek?? co mu ona powie za pare lat?? bo ja sie założe że test typu "w sumie i dobrze że cie nie zabiłam bo przynajmniej troche kasy zarobiłam":o

A skąd wiesz, co jest sensem życia dla niej? Domniemywasz? Jesteś nią? Mam wrażenie, że mimo wszystko dzieci, a zadośćuczynienie ma poprawić los całej rodzinie, nie zaś stać w kolejce do MOPS po zasiłek, bo utrzymanie trójki dzieci z renty i kiepskich zarobków męża byłoby dopiero ciężkie. Kiedyś czytałam długi, długi wywiad z Tysiącową....ona tam mówi o zupełnie innych motywach, które są jej przypisywane. Moim zdaniem ta rodzina dość przeszła, teraz należy jej się spokój, bo tylko on zapewni najmłodszemu dziecku prawidłowy rozwój psychiczny.

Gość rener
zycie pokaze czy ten upor byl tego wart....swoja droga trzeba byc glupim albo silnym i bardzo bezwzglednym aby tak uparcie po trupach dazyc do celu:(

Gość zjedzona babcia
Ariane84 ona wcale nie jest slepa!!!!!!!!!!!!!!

A te argumenty o kasie są obrzydliwe. Zawsze jestem zdania, że patrzymy na ludzi przez pryzmat własnych wartości i przypisujemy im nasze motywy. To jest podświadome. Gdy coś w takim postrzeganiu nam nie pasuje, wówczas krzyczymy: nie rozumiem, jak może robi tak robić.

jeszcze nie ale podobno to jej sie pogarsza, tak slyszalam w tv ze ma minus 26 dioptrii

rener:):):):) Do celu? po trupach? Masz na myśli egzekwowanie prawa? :D:D:D:D

Gość zjedzona babcia
Moim zdaniem ta rodzina dość przeszła, teraz należy jej się spokój, bo tylko on zapewni najmłodszemu dziecku prawidłowy rozwój psychiczny. a kto zafundował taki los temu dziecku??? ja ? ty? nie ona to ona ma ponosci konsekwencje swoich czynów a nie dziecko jak sie nie ma na dzieci albo nie mozna ich rodzic ze wzgledu na stan zdrowia to sie ich nie płodzi jest dzis tyle roznych metod antykoncepcji ze hej i tylko głupcuy zachowuja sie jak tysiacowa

Gość frk-0999
Też uważam, że nazbyt pochopnie ocenia się tę panią i sytuację. Miała prawo upominać się o swoje prawa zapisane w ustawie. To jest bezdyskusyjne. W moim odczuciu postawiła jednak swoją córkę w potencjalnie trudnej emocjonalnie sytuacji. Nie możemy wyrokować czy córka gdy zrozumie knotekst, zrazi się do matki, czy wręcz odwrotnie. Ja mam jednak poczucie niesmaku i etyczne wątpliwości, muszę jednak przyznać, ze niezależnie od tego czy ta pani zaszła w ciążę w sposób świadomy, czy był to czysty przypadek, nie było jej łatwo w życiu. Zatem moje etyczne wątpliwości są moje a jej realne problemy są jej i ostatecznie to ona sie musi z nimi uporać. Dlatego trudno mi wygłaszać ex kafeteria pogląd jednoznaczny. Dla mnie sytuacja jest zawikłana, niejednoznaczna.

Znam osobę, która ma -20 i -18, wiem, jakie to jest życie:O:O:O:O

Gość rener
mam prawo domniemywac ze to jest jej sensem zycia -no jednym z sensow.....a skad mam do tego prawo? bo p.Alicja mi je dala ,wystawiajac sie na publike oczywiscie rozumiem ,ze dobrze wykorzysta przyznane odszkodowanie,pewnie!

Gość zjedzona babcia
pogarsza sie jej?:P ojej szkoda"P jak nie uwazała jak robiła to niech teraz robi jak uwaza ale niech nie naraza na szwank psychiki dziecka własnego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! suka a nie matka !!

Ani pani Tysiąc wykazała się konsekwencją jedynie w walce o pieniądze. Nie wykazała zadnej konsekwencji, będąc w pełni świadomą swojej choroby. Trudno nie oprzeć się wrażeniu, iż wykorzystuje prawo dla celów finansowych.

Rener, to domniemywaj, z domniemywań rodzą się bardzo kuriozalne odpowiedzi:P Nie siedzisz w jej głowie, nie wiesz. Moim zdaniem, dziecko najmłodsze doznało krzywdy, ale trzeba wszystko zrobić, by je naprawić. Albo inaczej: cała rodzina doznała krzywdy. Tylko różne strony widzą tę krzywdę w czym innym.

Gość rener
tak po trupach do celu w dochodxzeniu sprawiedliwosci ... kosztem swoje rodziny , powtarzam -PRAWO JEST PO JEJ STRONIE TO SIE ZGADZA ale ludzkich odruchow tu malo

Moim zdaniem jej największy błąd polegał na braku zabezpieczenia. Ka, wiesz, że jestem legalistka. Za złamanie prawa państwo powinno ponosić odpowiedzialność.

Gość zjedzona babcia
poswieciłaby zycie dziecka by miec dobry wzrok !! ona ma chore oczy od zawsze wiec pieprzac sie i płodzac to dziecko chyba wiedziała na co sie decyduje po poprzedniej ciazy jej powiedzieli ze miec wiecej dzieci nie powinna ze wzgledu na wzrok a ona i tak miał to gdzies seksiła sie bez zabezpieczen mimo ostrzezen lekarzy wiec o co całe halo i czyja to "zasługa""?

zjedzona babciu, lepiej się nie odnosić do tych finezyjnych określeń, którymi operujesz.

Gość zjedzona babcia
cała rodzina doznała krzywdy........taaaaak .......... tylko dlatego ze alicji sie bzykac chciało a szkoda było trzech złotówek na gumke

Gość zjedzona babcia
bo co????

Gość rener
mam prawo dyskusji w tej sprawie jak kazdy i wyrazac swoje opinie i na szczescie to jej problem a nie moj ,zycze tylko aby sie tej rodzinie udalo pokonac ewent. konsekwencje podjetych decyzji