Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łowca Jeleni

Alicja Tysiąc wygrała sprawę w Strasbourgu!

Polecane posty

anyżowko, tyle trwały wszelkie formalności, także te w Polsce. Wolałabym, żeby takie sprawy w ogóle nie trafiały do Trybunału. Żeby w Polsce to, co w prawie, było respektowane np. aborcja, gdy ciążą zagraża zdrowiu lub religia lub etyka do wyboru. Rodzic zaś wysyłający dziecko na religię lub etykę ma na to wyrazi pisemną zgodę. Szkoda, że w przypadku religii w większości szkół oświadczenia nie są pisane, zaś wola rodziców, którzy chcą etyki dla dziecka jest ignorowana hasłem: nie ma etyki, bo nie ma chętnych, nauczycieli, pieniędzy.

Gość frk-0999
Słuchaj Łowco zgadzam się co do powszechnej, dostępnej antykoncepcji nie chce mi się pisać w szczegółach ale nie jestem katolikiem i nie patrzę na kwestie seksualności z punktu widzenia KK natomiast Twój styl wypowiadania się jest nie od przyjęcia określenia w rodzaju "katobolszewicy" są wewnętrznie sprzeczne i wręcz wulgarne. Można odnieść wrazenie, ze lubisz obrażać ludzi. Żyjemy w kraju o określonej tradycji, i czy się to nam podoba czy nie ta tradycja ma jeszcze dla wielu znaczenie. Epitety, które stosujesz z lubością potęgują tylko zamęt i są argunentem dla środowisk fundamentalistycznych w KK, że po drugiej stronie sporu są sami krzykacze. Na PiS zagłosuję bo uważam, ze rządy postkomunistycznej lewicy (wyobrażalny sojusz PO z LiD) byłby bardzo szkodliwe dla Polski, bardziej niż mizerny stan oświaty seksulanej. To jak się nazywa APP Racja ma drugorzędne znaczenie, przecież reprezentuje identyczne środowisko o identycznych poglądach.

Gość Video streaming
a kto by pomogl niewidomej kobiecie wychowywac dzieci?juz widze jak milosierni katolicy jej by pomogli, haha. Jeszcze by okradli i te swiete katolickie dzieci smialy by sie z jej dzieci, ze nie maja porzadnych ubran.

Gość zjedzona babcia
Mnie interesuje co ta cała "pani" nomen omen Tysiac powie kiedys temu dziecku które ponoc kocha a którego nie chciała urodzic Moze powie 'Kochana córeczko wcale cie nie chciałama ty i tak jestes i przze ciebie mam takie mocne szkła bo ty chcciałas zyc ??????????????????

wytłumaczy mu (jej, bo to dziewczynka). Kiedy będzie dorosła kobietą, myślę, że pojmie jej powody.

Gość zjedzona babcia
gdybym to ja była ta córka nie chciałabym jej znać

Na szczęście są ludzie mający w sobie empatię dla sytuacji i choroby innych. Mam na dzieję, że jej wytłumaczy.

Gość zjedzona babcia
a ja mam nadzieje ze dziecko kiedys sie jej "odwdzieczy" wstydziłabym sie za taka matke która wszem i wobec głosi ze nie chciała swego dziecka zdaje sie ze tysiac nie zna sie na antykoncepcji dziecko na swiat sie nie prosła to ona bzykajac sie z kims dała jej zycie trzeba było wsadzic sobie kołek osikowy zamiast członka

Gość zjedzona babcia
zastanawai mnie czy ona w ogóle wie skad sie biora dzieci bo z tego co mówi wynika ze została zapylona wiatrem wbrew swojej woli

Dlaczego w Was tyle agresji, mściwości, złośliwości...stało się coś źle, to potem ktoś ma mieć jeszcze gorzej? Za tym stoi czyjaś tragedia, zjedzona babcia, a Ty chcesz jeszcze jednej. BRAWO!

Gość zjedzona babcia
jak tragedia sie stała? umarł ktos? Miał umrzec owszem, ale tak sie nie stało bo nie pozwolono na to by do tej tragedii doszło aborcja nie jest metoda antykoncepcji ale Tysiac tego nie wie Ona nie wie wielu rzeczy Ona wie tylko ze pieniadze a najlepiej ich TYSIACE to cos co sie liczy nic wiecej zrobiła idiotke z siebie a przy okazji z dziecka

Jak dla Ciebie ślepota nie jest tragedią i bycie inwalidą 1 grupy nie jest tragedią, to masz prawdziwie Hiobowe podejście do życia.

Gość zjedzona babcia
nie rozumiem po co pojechała tam do strasburga dziecka jej nie zabija ani nie poprawia jej wzroku wiec po co to całe załosne zamieszanie Zycie to nie bajka i trzeba ponosci konsekwencje swoich czynów w jej przypadku bzykanie bez zabezpieczenia pogorszyło jej wzrok I o co tyle chałasu w moim przypadku ciaza spowodowała ze mam zylaki tez mam jechac do strasburga i osmieszac sie????

Gość zjedzona babcia
wiesz co widziałam ja i wiem ze slepa nie jest widzi a najlepiej widzi pieniadze wiec w czym rzecz? gdzie ta tragedia?

Gość zjedzona babcia
ludzie traca zycie a czasem zdrowie z powodu błedow innych osób i nikt do starsburga nie jezdzi bo zadne pieniadze nie sa w stanie zmienic tego co sie stało ta baba nie chodzi z biła laska jest zadowolona usmiechnieta i gdzie ty widzisz tragedie

Ja tam do tej pani nic nie mam. Ustawa dawała jej prawo wykonania aborcji. Chciała jej dokonać, ok. Nie pozwolono jej - złamano prawo. Dziwi mnie jedynie fakt, iż zaszła w ciążę wiedząć, że nie może sobie na nią pozwolić. Nieznośna lekkość bytu...

Gość zjedzona babcia
przypuszczam ze zadnej metody anty nie stosowali

Gość rener
moja opinia jest taka : Pani Alicja miala prawo wykonac zabieg aborcji w obawie o pogorszenie swojego zdrowia(nie bylo zagrozenia zycia) i tego prawa jej odmowiono .....mogla wiec domagac sie odszkodowania ,pytanie dlaczego odmowiono jej zabiegu skoro prawo bylo po jej stronie-teraz odszkodowanie powinien placic niekompetentny lekarz czy klinika ,dlaczego sad jej odmowil? mnie natomiast trapi jedno prawo to prawo ale jak kobieta matka ,ktora co prawda niespodziewanie dla siebie zostala matka ,pokochala jednak dziecko ,jak ona moze calymi latami tulic swoje dziecko ,szeptac ,ze je kocha i jednoczesnie ta zajadle walczyc po calym swiecie ,ze ....dane jej bylo szeptac wlasnie slowa milosci do uszka :( kazda normalna kobieta po przyjsciu na swiat dziecka zapomina o wszystkich zlych chwilach .... gdyby miala ludzkie odruchy to po okresie ciazy-niechcianej ciazy-a wiec zalu i pretensji ze musi jednak urodzic- o tym wszystkim szybko by zapomniala po narodzinach dziecka -kazdy nowy dzien z dzieckiem powinien zacierac poprzednie mysli ale nie, kobieta zyje nakrecajac sie wciaz i wciaz tym ,ze ma niechciane dziecko! po czym pogarsza sie jej wzrok i kto jest temu winien ? -a no dziecko ,ktore tuli do piersi....... nikt mi nie powie ze tej dziewczynce kiedys sie to wszystko czkawka nie odbije ,p.Alicja bedzie jeszcze plakac a jesli straci kiedys wzrok dziecko bedzie sie obwiniac ze przez nia mama jest niewidoma ,nie wazne ze prawdopidobnie i tak wzrok jej sie bedzie pogarszal i moze go stracic ,wina zostanie przerzucona na niechciana corke ,zal mi tej dziewczynki

Po rację! Po sprawiedliwość za krzywdę, której doznała, a do czego miała prawo. Ludzi nie powinno się zmuszać w takich sprawach. Widzisz św. Joanna (chyba) została świętą za to, że zdecydowała się na dziecko, cho przepłaciła życiem. Dokonała wyboru. Tu za Tysiącową dokonano wyboru, ona była przedmiotem, nie podmiotem, cho prawo stanowi inaczej. Nie było wyboru! wszędzie tam, gdzie prawo daje wybór, a państwo przez swoje struktury je zabiera, dzieje się czyjaś krzywda.

Gość rener
w ich domu od kilku lat numerem jeden jest walka z sadem o to ze ta dziewczynka miala nie zyc......bardzo to smutne :( jak mozna normalnie dorastac w takiej atmosferze?

Gość zjedzona babcia
ciekawe czemu nie wezmie siekierki i nie zabije tego dziecka .które "ZRobiło " jej taka krzywde choc na swiat sie nie prosiło mamuska sama decydujac sie na seks powołała ja do zycia

rener-> tez sie zgadzam, ze to kiedys wszystko odbije sie na tym biednym dziecku, sprawa przeciez jest znana na cala Polske, nie wierze ze ona sie kiedys o tym nie dowie, jaki to ciezar dla dziecka a pozniej kobiety miec swiadomosc ze przez to ze sie urodzila jej matka jest ślepa....

Gość zjedzona babcia
rener to ze dziecko bedzie miało spaczona psyche to wiadomo ---jest pewne ale mamusi to nie interesuje wcale skoro tal zaciekle walczyła Dziecko bedzie wytykane palcami po wsze czasy przez sasiadów dalszych i blizszych przez rówiesników i innych wiec jej zycie nigdy nie bedzie normalne co tam ! wazne ze babsztyl dostał kase i "wsławił" sie swa głupota na całym niemalze globie

Gość rener
no wlasnie dziecko p.Alicji jest przedmiotem i tak sie bedzie kiedys czulo ,teraz jest za wczesnie wyjdzie je to w doroslym zyciu ,albo bedzie nienawidziiec matki bo ja chciala zabic albo bedzie sie winic za slepote mamy :(

Gość zjedzona babcia
nazwisko Tysiac ---nic dodac nic ujac

Myślę, że znacznie wiekszym ciężarem może okazać się świadomość, że matka chciała usunąć ciążę, a potem przez 5 lat biegała po sądach, bo jej nie pozwolono na usunięcie :O

Dla jednych głupota, dla innych pewien rodzaj herozimu w walce o respektowanie własnych praw. Każdy wybór pociąga korzyści i straty. Ciekawe, czemu zakładacie, że dziecko będzie miało spaczoną psyche... Znam co najmniej klika dzieci z wpadki, które o tym wiedzą, że mama chciała usunąć, ale COŚ się stało - za zabiegu nici - i nie noszą w sobie traumy. Wszystko zależy od wytłumaczenia im. Zdumiewa mnie pewne czarnowidztw, dopuszczanie jedynego scenariusza wydarzeń. Pożyjemy, zobaczymy...