Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łowca Jeleni

Alicja Tysiąc wygrała sprawę w Strasbourgu!

Polecane posty

Gość zjedzona babcia
kazdy jest kowalem swego losu! widocznie tej babie brakuje oprócz dobrego wzroku jeszcze pieciu klepek

Oczywiście. Prawo jest ponad wszystkim. I dlatego kobieta, która zabije męża bo ten ją notorycznie bił i gwałcił, dostanie 10 lat. Moze wyjdzie po 8 za dobre sprawowanie.

Gość rener
No i odniosla sukces! mam jej bic brawo? mam niesmak tak czy siak czy nie mozna bylo tej sprawy zachowac w tajemnicy dla dobra rodziny? trzeba bylo ja upubliczniac?

Gość rener
iftar to bylo nie na temat

Gość zjedzona babcia
ale to dziecko nie biło jej i nie gwałciło dlaczego jej to robi własna matka która w dodoatku mowi ze ja kocha niech sie zajmie dziecmi a nie wieloletnimi procesami !!!

Ka, tam chyba jeszcze może by mniej ze względu na nadzwyczajne okoliczności wpływające na złagodzenie kary... Ale nie odbiegajmy od dyskusji;)

Gość zjedzona babcia
z punktu widzenia (:D) czy tez niewidzenia tej suki trzeba było to upublicznic.............dla pieniedzy dla niej nie dzieci,ich dobro i rozwój sa wazne ale .....pieniadze

Babciu, powiedz mi, dlaczego zakładasz, że nie zajmuje się dziećmi? Bo ma proces? Naprawdę, nie sądzisz, że można jedno godzić z drugim?

Gość zjedzona babcia
widziałam ja ostatnio w faktach tryska promiennoscia i usmiecha sie .jest szczesliwa i niewazne ze dziecko szczesliwe nie bedzie wcale nie wyglada na załamana dopieła swego i sie cieszy reszta jest dla niej nieistotna

\"W moim odczuciu postawiła jednak swoją córkę w potencjalnie trudnej emocjonalnie sytuacji.\" Nie ona, tylko państwo, które zabroniło jej podjąć decyzję w tej sprawie. A to dziecko przez to, że się urodzilo, już jest w potencjalnie trudnej emocjonalnie sytuacji, niezależnie od tego, czy matka poszła do sądu, czy nie. Gdyby nie poszła, to dziecko miałoby tylko świadomość tego, że przez swoje narodziny okaleczyło matke i uniemozliwiło jej prawidłową opieką nad starszym swoim rodzeństwem. A na psychikę może wpłynąć tyle niezależnych od matki rzeczy, że naprawdę nie demonizowałabym tutaj wpływu tej konkretnej sprawy sądowej. Kobieta miała prawo, nie pozwolono jej z niego skorzystać, ma prawo się domagać odszkodowania i to robi. Co w tym dziwnego? Co w tym niewłaściwego? Nie o to chodzi, żeby ona zarobiła - zresztą, dużo nie wygrała - tylko o zasadę, o to, żeby następny kretyn, który odmówi kobiecie wykonania zabiegu, choć prawo jej na to zezwala, trzy razy się zastanowił...

Gość zjedzona babcia
jak??? przeciez ona spedzła wiecej czasu na procesach wyjazdach i u adwokatów niz w domu!wywiady .autografy,wyjazdy porady.konsultacje wiec jak miała zajmowac sie dziecmi????????

Gość zjedzona babcia
i dla tej zasady nic nie zmieniajacej w jej zyciu i zyciu jej dzieci warto walczyc? udowodnic całemu swiatu cos tylko po to by narazic naszwank dobro dziecka WARTO?

Babciu, no high life w rzeczy samej:P:P:P:P:P Wnioskiem z tego, co piszesz jest to, że kobieta, która pracuje i której praca wymaga wyjazdów, nie zajmuje się dziećmi:P:P:P

\"widziałam ja ostatnio w faktach tryska promiennoscia i usmiecha sie .jest szczesliwa i niewazne ze dziecko szczesliwe nie bedzie wcale nie wyglada na załamana\" A dlaczego ma być załamana? Z urzędu? Ja ostatnio widziałam na plakacie reklamowym stroju kąpielowego Otylię J., która jest odpowiedzialna za śmierć swojego brata. I na załaman tez nie wygląda, wręcz przeciwnie. Dlaczego pani Tysiąc ma być?

babciu, przedstawiłaś kolejny cnotliwy wzór polskiej kobiety: ma być cierpiętnicza! Inne oblicza niewskazane.

Gość zjedzona babcia
no skoro jest na wyjezdzie to sie nie zajmuje bo niby jak ?na odległosc??? przez telefon rozmawia dzieckiem ? przez telefon na niego patrzy ? przez telefon odbiera je z przedszkola ? przez telefon pojdzie z nim gdzies by zrobic mu radosc? mama na telefon?

Gość zjedzona babcia
wizja nie zgadza sie z tym co mowi udaje meczennice a zachowuje sie inaczej

Gość frk-0999
Zjedzona babciu na mnie pani Tysiąc zrobiła złe wrażenie, ale nie znam jej na tyle aby z taką łatwością ją oceniać. Oczywiście, ze powinna uważać co robi, skoro ma takie schorzenie jakie ma. Wydaje mi się, że nie jest ona nazbyt przewidująca ani szczególnie rozumna. Jednak Ty przesadzasz z tonem własnych ocen. Zbyt łatwo nam przychodzi oceniać czyjąś moralność gdy nam jest łatwiej.

Gość zjedzona babcia
dopieła swego i sie cieszy reszta jest dla niej nieistotna cieszy sie bo cel swego zycia osiagneła widocznie ma inne cele niz reszta normalnych mam

\"wizja nie zgadza sie z tym co mowi udaje meczennice a zachowuje sie inaczej \" To zupełnie jak wskanaza powyżej. A jednak stale słyszę, że \"ona dośc już się nacierpiała\". A Alicja Tysiac nie? Dla niej to był - jest - spacerek po plaży?

Gość zjedzona babcia
a ponoc pieniadze to nie wszsytko ? widocznie nie wszsytko ale nie dla wszystkich Tysiacowa jest wyjatkiem ktore potwierdz regułe zegnam 🖐️ idę teraz zajac sie dziecmi bo zaraz wróca ze szkoły

Babciu, z tą normalnością to nie przesadzaj, bo czasem normalne mamy robią rzeczy, które psychologowie naprawiają latami:P A tak w ogóle, to gratuluję samopoczucia:) Ka, jak zęby? Chociaż ta formułka po nagraniach ABW czy CBA zyskała nowy wymiar:P

Alicja Tysiąc to idiotka,nic dodać ,nic ująć...Dobrze,ze wygrała,bo prawo jednak było po Jej str.ale teraz ktos madry powinien Ja podać do sądu,ze dopusciła się zajscia w ciaze mimo,ze wiedziała o tym,ze nie moze w nia zajasc bo pogorszy sie Jej stan zdrowia.Przez takie podejscie do zycia panstwo Polskie a zatem i my Wszyscy ponosimy strate płacac za Jej leczenie ,rentę etc.

Gość zjedzona babcia
normalne mamy robią rzeczy, które psychologowie naprawiają latami co oznacza ze niesa normalne ja miałam na mysli te normalne w pełnym tego słowa znaczeniu

A nie za odmowę egzekucji prawa? Moim zdaniem: jej największy błąd to brak antykoncepcji.

Gość zjedzona babcia
Ona39letnia no tak!!! wszyscy płacimy i płacic bedziemy za jej figle takich jak ona powinni sterylizowac bo sa nie poczytalni i niewiadomo kiedy znów zajdzie w ciaze ona nie panuje nad swa chucia a trudno jej cokolwiek wytłumaczyc bo zachodzi w ciaze mimo iz wie ze nie powinna juz teraz uciekam

Babciu🌻 dla jednych coś jest normalne dla drugich nie. Dla jednej mamy normą jest wziąć jeden dyżur więcej w tygodniu, by dziecko mogło pójść na angielski. Dla innej normą to obiad, pranie (bo ani głodne, ani brudne nie chodzi), reszta spraw pod normę nie podlega. Ostrożnie z normami.

Gość frk-0999
"A to dziecko przez to, że się urodzilo, już jest w potencjalnie trudnej emocjonalnie sytuacji, niezależnie od tego, czy matka poszła do sądu, czy nie." Otóż zależnie! Ona procesując się z państwem, nadała sprawie szczególny ton. Czym innym jest żyć ze świadmością, ze ciąza i poród zaszkodziły mojej matce, a czym innym jest wiedzieć, ze matka chciała usunąć mnie jako płód, czego nie dokonała bo jej na to nie pozwolono, a potem procesując się z państwem (mając prawną słuszność) postawiła mnie w szczególnej sytuacji. Mozna zadwać sobie pytania: chciała mnie, czy nie? Co by było gdyby? Nie piszcie, że nagłośnienie sprawy jest bez znaczenia dla dziecka. Ja nie wyrokuję jaki bedzie stosunek tego dziecka do matki całej sprawy, stwierdzam jedynie, że jest różnica pomiędzy dramatem przeżywanym intymnie a szeroko rozreklamowanym.

coz, jak dla mnie jedyny przypadek, kiedy kobieta nie ponosi ZADNEJ odpowiedzialnosci za swoja ciaze - to gwalt. z tego co wiem, p. Alicja wcale zgwalcona nie zostala. nie wiem, czy nie stosowala zadnych zabezpieczen, czy tez stosowala jakis zawodny srodek, ktory po prostu nie zadzialal. w kazdym przypadku odpowiedzialnosc spoczywa na niej, bo o zawodnosci srodkow antykoncepcyjnych jest powszechnie wiadomo, takze o tym, ktore z nich sa skuteczniejsze, a ktore mniej skuteczne. stosowanie srodka mniej skutecznego to po prostu podjecie ryzyka - mniejszego niz przy braku zabezpieczenia, ale ciagle jest to ryzyko, ktorego nalezy byc swiadomym. prawo bylo po stronie p. Tysiac, i nie jej bedzie, ale moim zdaniem z moralnego punktu widzenia to ona wraz z mezem sa sami odpowiedzialni i za ciaze, i za zycie corki, i za pogorszenie wzroku. nie panstwo polskie ani nie lekarz, tylko oni, bo ani panstwo, ani lekarz, ich przymusem do seksu nie zaganiali :P

Gość plastikowy klosz
a ile na tym fprum jest postów od kobiet, które usuneły ciążę mimo, że jest to w PL niedozwolone? ile jest w gazecie ogłoszeń- tanio, szybko, przywracanie miesiaczki itp? gdyby Tysiąc naprawdę zależało na usunięciu, gdyby naprawdę się bała, to wyrwałaby pieniądze spod ziemi i poszła na zabieg wbrew prawu, skoro lekarze jej nie dali takiej możliwości. więc o co teraz walczy? tylko o to prawo, które wtedy miała. ok, miała. nie neguję. współczuję tylko z całego serca jej dziecku, które zapewne już zdaje sobie sprawę z tego, że miało go tutaj nie być, a matka nawet teraz, po kilku latach walczy. tylko o co? bo moim zdaniem "wygrac" teraz tylko może niechęć swojej córki. gdybym ja była jej dzieckiem, to jak najszybciej sama postarałabym się zniknąć z jej zycia zostawiając jej wszystkie jej pieniądze. tylko, że pieniądze nie zastąpią jej miłości córki. sprawa dla mnie bardzo niesmaczna a matka gra na uczuciach córki robiąc z siebie na arenie całego świata ofiarę i męczennicę. Ale byli więksi męczennicy od niej. Nie mam szacunku dla Tysiąc, współczuję jej dziecku.