Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mado---nna

SKRóCONA SZYJKA I ROZWARCIE - MIAłYśCIE TAK???

Polecane posty

Gość mado---nna

Jestem w 37 tc - mam skróconą szyjkę macicy w 70% i rozwarcie na palec. Co mogło spowodować takie rozwarcie i i czy poród będzie wcześniej ??

Gość mado---nna
no ale to znaczy, że urodzę przed terminem???

Gość mado---nna
ale ja mam skróconą w 70%....boję się...

Gość ale kochana
czego ty się boisz skoro masz juz ciążę donoszoną????

Ciąża donoszona, mnie panikuj. Może dzieki temu będziesz mieć krótszy poród.

Gość ja miałam podobnie
tylko, ze ja nosiłam wsobie dwie istotki ;) moze u Ciebie tez bedzie ciaza mnoga lub spore dziecko ? :D w tej sytuacji chodziłam na wizyty do lekarza co 2 tygodnie, mowił ze gdy rozwarcie bedzie zbyt duze da mnie na oddział donosiłam szczesliwie do konca i urodziłam o czasie 2 piękne córki :)

Gość madziałka
osiem lat temu miałam podobny problem.Już nie pamiętam,który to był dokładnie tc ale na pewno początek 8mca.W szpitalu powstrzymali pród i założyli mi tzw. krążek,który uniemożliwił poród.Urodziłam prawie w terminie więc nie musisz się martwić będzie ok.:)powodzenia

ja rozwarcie na 3 cm i skrocona juz na maxa szyjke mialam w 35 urodzilam w 37 tyg, ale zanim urodzilam to w szpitalu na patologi robili wszystko zebym urodzila dopiero po 39 tyg, czyli jak trafilam ze skurczami i postepujacym rozwarciem to dostalam zastrzyki na powstrzymanie :-o dopiero po odejsciu wod pozwolono mi rodzic mi gin w 35 tyg pwoiedzial ze max 2 tyg mi daje, oprocz tego mialam jeszcze skurcze na ktore bralam leki, a Twoj gin Co powiedzial?

Ja też mam już skróconą szyjkę i rozwarcie na prawie na dwa palce! Lekarz powiedział mi tylko tyle, że będę miała szybszy poród dzięki temu i żebym się tym nie przejmowała. Wcześniej, gdy byłam w 36 tc i miałam rozwarcie na 1 palec miałam przykazane - zero seksu, zero dźwigania, dużo odpoczynku - a teraz mogę się już nawet kochać z mężem! Termin mam za ponad 2 tygodnie. Także nie bój się - to nie żadna patologia - niektóre babki tak po prostu mają.