Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela w opalach452521

kiedy po stracie starac sie o kolejna ciaze?

Polecane posty

Gość hela w opalach452521

2 mies wystarczy? gin mi nic nie pow

Gość KJHTDDSEE
MNIE POWIEDZIANO ZE 6 MSC

mi lekarz powiedział, że wystarczą dwie miesiączki od czasu zabiegu. Podobno ten czas wystarczy na porządne złuszczenie macicy :) ..... zabieg miałam 29.05.2007, a o dzidzię zaczęliśmy się starać w tym cyklu, czyli w ubiegłym tygodniu i początku tego

to zalezy czy miałas zabieg, czy też to było poronienie samoistne. tak czy inaczej, współczuję :(jesli macica oczyściła się sama, to nie trzeba robić żadnej przerwy. ja miałam zabieg i opinie były rózne- w szpitalu mi powiedzieli ze muszę odczekać 3 miesiące, mój gin zalecał 5-6. po drugim okresie od zabiegu poszłam na usg zeby zobaczyć czy endometrium macicy juz się odbudowało, ale okazało sie ze jeszcze nie, miałam tylko 3,6 mm, a zeby zajść w zdrową ciążę powinno być ok 10mm. w ciążę zaszłam 5 mcy od zabiegu.

Gość a jak sprawdzić
czy w moim przypadku miało miejsce PORONIENIE SAMOISTNE? wystarczy iść do gina? keidy można się starać o dziecko po takim poronieniu?

poronienie samoistne to takie wktórym wszystko wyleciało samo i nie był potrzebny zabieg czyszczenia macicy. jesli wiesz ze poroniłas, a nie byłas u ginekologa to gratuluję beztroski. z takim podejściem to moze odłóz starania na dłuższy czas.

Gość a jak sprawdzić
oczywiście, że byłam u lekarza od razu! wcześniej zrobiłam test i wyszedł pozytywny więc byłam przekonana, że jestem w ciąży; lekarz zrobił usg i powiedział, że niczego nie widać, ale co miałoby być widać jeśli to był dopiero 4-ty tydzień:O dzisiaj krwawię już 6-ty dzień, a kolejną wizytę mam w środę

Gość hela w opalach1254411
ja mialam poronienie samoistne nie bylo nawet czyszczenia macicy samo wszystko zlecialo wiec nie powinnam w ogole czekac? dodam, ze psychicznie siadam