Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca błyszcząca

plener --- Warszawa i okolice!!!

Polecane posty

Gość pytająca błyszcząca

znacie fajne miejsca nadające się na plener? Mi jak na razie przychodzą do głowy tylko warszawskie Łazienki podpowiedzcie coś! Będę brała ślub w październiku, więc jesienna sceneria i td. Gdzie byłoby fajnie?

Ja miałam 2 plenery: pierwszy \"miejski\" - w metrze , na ulicach Wawy i Złotych Tarasach ( wg mnie wyszedł rewelacyjnie) drugi - na zamku w Czersku ( bardzo fajne miejsce ) Łazienki, Wilanów , Starówka są bardzo oklepane. Chociaż w Łazienkach w paździrrniku będzie ślicznie i pewnie plener wyjdzie bardzo fajny .

Gość pytająca błyszcząca
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) macie jeszcze jakieś propozycje?

moja przyjaciółka miała w okolicach cytadeli - zdjęcia super, wszyscy zachwyceni:) i na dodatek mimo że był to sierpień to strasznie zbierało sie na deszcz

Gość pytająca błyszcząca
dzięki! Jeszcze mi przyszedł do głowy Ogród Saski

Gość Wawka_Radość
Ogród Saski mi się kojarzy z Grobem Nieznanego Żołnierza tłumem ludzi na ławeczkach i ogrodzonego parkanem stawu przy wierzy ciśnień. Czersk to znowu takie same mury jak na Warszawskiej Starówce z tym ze te Warszawskie są ładniejsze i ciekawsze. Widziałam zdjęcia z Czerska gdzie fotograf chciał pokazać parę młodą na tle baszt, bramy wjazdowej itp. Okropnie to wyglądało. Para malutka prawie, że jej nie widać na tle wielkich budowli. Parze chyba chodziło, aby zaimponować innym, że fotograf zabrał ich sporą odległość za Warszawę. My mamy wybrane cztery różne miejsca pasujące do charakteru i nastroju dnia ślubu. Metro-buuu a co ono ma wspólnego ze ślubem??? Lub Złote Tarasy??? Ładne zakole rzeki wysoki wiślany brzeg czy nadwiślańskie plaże bardziej pasują na temat zdjęć ślubnych niż obdrapane mury, szyny, maszyny, wysypiska śmieci i architektura ze szkła i metalu. Oglądam zdjęcia jednej i drugiej babci z ich ślubów. Maja już tyle lat nie są kolorowe, nierobione aparatami cyfrowymi i mnie się bardzo podobają. Chciałabym, aby moje zdjęcia też podobały się moim wnukom. A co ja im pokaże, staje metra…? Tak właśnie jest gdy poddajemy się kreowanej modzie fotografów amatorów którzy nawet logicznie nie potrafią wyjaśnić czemu na zdjęcia wybrane jest to a nie inne miejsce.

A kto powiedział że miejsce na plener ślubny ma mieć coś wspólnego ze ślubem ? Mam 1200 zdjęć ze ślubu i wesela - w miejscach typowych dla ślubu i to mi wystarczy. Jeżeli fotograf jest PROFESJOANLISTĄ to metro czy warszawska architektura nie stanowi problemu , a wręcz przeciwnie powoduje że zdjęcia są oryginalne i nietuzinkowe . Dla amatora zrobienie fajnych zdjęć w metrze jest nie wykonalne . I nie chodzi tu o modę - bo na tylu fotografów z iloma miałam spotkania przed wyborem tego właściwego , żaden nie miał w swojej ofercie zdjeć tego typu... Nie chodzi o miejsce zdjeć , chodzi o odpowiednie umięjętności fotografa . To pochwal się jakie to są te 4 miejsca pasujące do nastroju i charakteru ślubu . A zakole rzeki czy wiślany brzeg raczej kojarzą mi z malowanym tłem w studiu fotograficznym ... Twoja wypowiedź nic nie wniosła do tematu , ponieważ skrytykowałaś wczystkie wcześniejsze propozycje a nic konktretnego nie zaproponowałaś oprócz wspomianego wcześniej \" wiślanego brzegu\" , który tak na marginesie ma tyle wspólnego ze ślubem co trawnik obok mojego bloku ...

Gość Wawka_Radość
Monia 1200 zdjęć ze ślubu i wesela. Czy to się da oglądać?????? To fotograf chyba postawił na wagę a nie na jakość. :):) Pomyśleć, że połowa zdjęć wykonana jest z kościoła to jak wyglądał Twój ślub?:( Raczej chyba było widać fotografa lub inne osoby robiące zdjęcia. Ja na to bym nigdy nie pozwoliła.😡 Widziałam ślub gdzie wszyscy z niesmakiem patrzyli na wszystkich fotografów psujących nastrój uroczystości ślubnej.:o:o:o Nawet, jeśli ze ślubu masz tylko 200 zdjęć to fotograf musiał przynajmniej zrobić trzy zdjęcia na minutę. A co jeśli masz tych zdjęć więcej. Aż się wzdrygam na samą myśl jak ten ślub wyglądał. A gdzie ja będę miała zdjęcia plenerowe? To słodka tajemnica, ale na pewno w stadninie koni, na pewno w Arkadii koło Nieborowa, na pewno przy zachodzącym słońcu i w nocy. Może też i w Rogowie. Takie miałam marzenie i znalazłam fotografa, który z ochotą podjął się wykonania tych tematów. Inni po wysłuchaniu moich propozycji od razu pasowali. Oni widocznie wolą takie panny młode jak ty. Trochę kiczu, zmieszania, będzie folklor i wszystkim się wmówi, że zdjęcia są śliczne. Sam fotograf przedstawił nam ponad 40 miejsc w Warszawie i okolicach na zdjęcia plenerowe. Łazienki, Wilanów, Botaniki czy Stare Miasto to zbyt oklepane tematy dobre dla osób, które od niedawna osiedliły się w Warszawie no i musza mieć zdjęcia w metrze czy przy Złotych Tarasach bo teraz są warszawiankami…

Mnie osobiście podobają się postindustrialne plenery lub most Gdański (ten pod kolejowym) ale stwierdziłam, że do charakteru mojej kiecki nie będą pasować :P W Morysinie była świetna średniowieczna brama ale zaczął się jej remont... W końcu wylądowaliśmy pod kościołem (dosłownie, wyszły najlepiej ze wszystkich), na starówce i na tyłach SGGW. A Łazienki są oklepane ale nadal fajne.

Wawka_Radosc ------ sporo już było na kafeterii panienek , co to ślepo wierzyły że ich ślub będzie wydarzeniem roku i wogóle będą miały wszystko najlepsze , najładniejsze , najwyższej jakości , najbardziej oryginalne . Widzę że skutecznie sie do nich upodabniasz ... Żeby wyjaśnić ... mam 1200 zdjeć , ponieważ zdecydowałam się na zespół 2 fotografów , z których jeden robił zdjęcia z oddali i górnrgo chóru. Wszystkie zdjęcia są świetnej jakości , są dobrze wykadrowane a ujęcia wykonane z pomysłem. Nie odczułam wogóle obecności ani jednego ani drugiego fotografa. Twierdzisz że widziałaś ślub gdzie WSZYSTCY patrzyli z niesmakiem na osoby robiące zdjęcia. Wiesz co , do dupy z takimi gośćmi , skoro przeszkadza im fotograf - oznacza to że znajdą 1000 innych powodów ażeby powiedzieć że ślub i ewentualne wesele były porażką . A na swoim ślubie zabronisz robienia zdjęć przez rodzinę , znajomych ? Ciekawa jestem ... Twojej wypowiedzi na temat \"świeżych\" warszawiaków nawet nie skomentuję , ponieważ była żenująca ... Reasumując , różnica między nami dwoma jest taka że ja swoje zdjecia mam fizycznie i mogę powiedzieć że są super , Ty natomiast możesz tylko gdybać jak będą wyglądały Twoje ... Podejrzewam że będą to zwykłe , niczym sie nie wyróżniające się fotografie , bo taka paniusia jak Ty nie pozwoli sobie na odrobinę szaleństwa przed obiektywem ...

Gość asde
bo najwazniejszy na swiecie jest yndywidualizm. I swieze podejscie do sprawy. Galeria handlowa, Tesco w niedzielne popoludnie... To jest cuś!

Gość Robercina
asde chyba w centrach takich jak Tesco nie mozna robic zdjęć. Pracowałem jako ochrona i Reala i zawsze zabranialismy robic zdjęcia bo taki był odgórny zakaz. Zakaz ten dotyczy po 11 października wszystkich takich obiektów jak centra handlowe

Gość Gosiulek.
monia.kami78 to raczej ty się przechwalasz jakie masz cudowne zdjęcia i krytykujesz innych. Zdaje się ze ktoś napisał prawdę i to ci dopiekło. Takie ilosci zdjęć to bezsens. Dwóch fotografów profesjonalnych to głupota tym bardziej że jak piszesz jeden tylko z oddali fotografował wasze PLECY. Czasami ktoś tu napisze coś ciekawego ale znajdzie się zawsze taka osoba jak ty która zaraz wszystkie takie madre wypowiedzi torpeduje....

Gość asde
bozesztymoj, czuje sie wstrzasnieta bom myslala, ze jak mnie juz jakis zechce (co daj Boze) to bysmy sobei taki moderntrendy plener w tesco zrobili :( a teraz coz!! dzis 9, nie zdaze do 11 :(

gosiulek ---- akurat koleżanka wawka_radość pierwsza poderwała się do krytyki każdego zaproponowanego miejsca w tym temacie... to blee , to dla małomiasteczkowych wieśniaków , to to a to siamto . I jedynie jej miejsca na plener są rewelacyjne i niepowtarzalne. A dwóch fotografów się sprawdziło , nie tracili chociaż czasu na zmianę obiektów i masz rację na zdjęciach sa również nasze plecy - ale akurat o taki właśnie efekt mi chodziło ... W wypowiedziach wawka_radość nie znalazłam nic mądrego, a jej teksty zaczęłam krytykować po tym jak wystosowała \"esej\" - zresztą nie na temat - który ewidentnie był wycelowany w moją osobę . Po pierwsze co to kogo obchodzi ile mam zdjęć, ilu fotografów je robiło i gdzie był plener i dlaczego właśnie tam ? Pytanie w tym temacie było rzeczowe i krótkie \" znacie fajne miejsca nadające sie na plener ? \" i również rzeczowo i krótko należało odpowiedzieć . Niestety kolezankę wawkę trochę poniosło ... A wystarczyło napisać \" ... wg mnie idealnym miejscem jest wiślany brzeg , itp ..\" a nie tworzyć jakąś chorą debatę - bo nie sądzisz chyba, że ja jako osoba atakowana będę siedziała cicho , a jakaś panna będzie się natrząsała nad moimi takimi a nie innymi wyborami .

Muszę stanąć w obronie \'pleców\'. Mój fotograf uznał, że w kościele chcę tylko zbliżenia na krzesła, na nasze dłonie, na siebie gdy stoję, siedzę lub klęczę. Ślub brałam w pięknej katedrze więc liczyłam na to, że i architektura załapie się na fotkach... I brakowało mi właśnie takiego fotografa robiącego zdjęcia całej katedry \'zza pleców\' lub od wejścia. Monia.kami.78 - musisz mieć super zdjęcia z uroczystości :]

Gość tym razem nie zarna
monia.kami78 PRZESTAŃ!!!!!!!!!!!!!!! Przeczytałkam od poczatku do końca ten temat i aż ze smiechu się popłakałam. monia.kami78 ale ty masz wybujałą fantazję i przerost samouwielbienia swoiej osoby. Czy myslisz że wszyscy czytajacy ten topik to idioci?? Widziałam wiele twoich tekstów i zastanawiam się kiedy wreszcie opuścisz kafeterię?

Gość londa color
też mnie interesuje ten temat tylko że ja biorę ślub w kwietniu 2008 więc także proszę o podpowiedz gdzie mogą wyjść fajne zdjęcia

Gość romantyczna martyna
ja miałam zdjęcia w Łazienkach i wyszły cudne!!! :D a co z tego że to miejsce jest pospolite? ważne by ładne zdjęcia wyszły.

Gość uuuupppppppp uuuppp
wpisujcie swoje pomysly

Gość gość
Odezwij się do gościa z MDM Foto - zrobili nam taki plener, że sami byliśmy w szoku, ze względu na dobór miejsc i efektowne zdjęcia. Niby okolica taka duża, a miejsca wciąż dokładnie te same, oklepane - tutaj było rzeczywiście dosyć ciekawie.

Gość gość
Nieprawdopodobne... Nowe limuzyny arem i aleksandus?