Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nimfa z Krainy Wiecznej Ułudy

Po jakim czsie przyzwycziłyście się do soczewek kontaktowych?

Polecane posty

Jak wyżej:) Ja noszę 2 dzień żeby się przyzwyczaić, już ich nie czuję tylko czasem mam trochę bardziej suche oczy niż zwykle i muszę częściej mrugać:) I jeszcze jedno: czy nie ma możliwości ze one się zsuną a my nie zauważymy? Albo przekręcą np. podczas gdy rozmawiamy...ale by było;) A w ogóle pierwszy raz dokładnie się widzę robiąc makijaż! :)

szybko sie przyzwyczaisz :) ja pierwszy raz siedziałam i płakałam i żałowałam że sie dałam namówić... od tego czasu minęło ponad 6 lat i noszę nadal! W ciągu tych 6 lat raz miałam tylko sytuację że soczewka zawinęła się gdzieś nad górna powieką, ale szybko to zauważyłam, bo mam taką wadę, że poczułam od razu :)

tydzian czasu i bedzie dobrze Poczatki miałam tez trudne Pierwsza soczewke zakładałam 1,5 godziny :) Drugiej nie miałam siły, sciagnełam ją Później było juz tylko lepiej- 1 tydzien wstawałam wczesniej o 30 min niż czesniej żeby je zakładac. Traz mija chyba już 4 rok jak sie przestawiłam na soczewki i zakałam je minutowo- no czasem gora kilka minut :)

Gość hermiona_1
Ja tez sie dosc szybko przyzwyczailam ale mialam problrm z zakladaniem i sciagniem na poczatku. Niestety nie moge nosic soczewek caly dzien bo mnie oczy bolaly (chyba mi wysychaly) a nawet mialam wrazenie ze mnie boli glowa. Tera nosze soczewki tylko latem do okularow slonecznych albo na jakas okazje. Zalozenie soczewki rano na caly dzien 5 dni w tygodniu nie wchodzi u mnie w gre niestety :(