Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabella83

POZBYŁAM SIĘ TRĄDZIKU

Polecane posty

Gość mirabella83

Prawie 10 lat meczylam sie z tradzikiem,chodzilam do wielu dermatologow,bralam diane,dalacin t,aknemycin, tetracykline, zineryt,benzacne,duac itd.....moja skora byla juz naprawde zmeczona tymi lekami, a poprawa byla na chwile.postawilam w koncu na lagodne srodki dla dzieci, wielu dermatologow je zaleca w leczeniu.zaczelam myc twarz mydlem bambino, codziennie robilam maseczke z cebuli (dziala tez na przebarwienia0, smarowalam twarz kremem bambino.punktowo na pryszcze dodtakowo sudocrem.wreszcie pozbylam sie bolacych gul.naprawde te wszystkie masci i drogie kremy ,zele poprawiaja sytuacje na chwile,a po pewnym czasie powoduja wiekszy wysyp.nie meczcie juz tak swoich skor a zobaczycie efekty,mi sie udalo

To powiedz to tym, którzy maja trądzik ropowiczy, albo taki, gdzie w skrajnych już przypadkach leżą na oddziale dermatologii. Ciekawe, co od nich usłyszysz?

Gość koraliczek smoczek
albo o tych co maja gronkowca- nie wydaje mi sie by tylko tym dało sie to wyleczyc. dla kazdego coś innego.

Gość mirabella83
cebula leczy wlasnie bakterie gronkowca.mialam trądzik tego typu.wylewala mi sie z nich ropa z krwia, bolace guzy przy uszach i na zuchwie.wiem co to znaczy.antybiotyki tylko na chwile zabijaja(czy tez usypiaja) bakterie gronkowca.cebula ma niezwykle silne dzialanie.

Gość moj mąż
ma trądzik torbielowaty...myślę ze krem bambino nie pomoże

Gość moj mąż
a jak robiłas ta maseczke?

Tak, wiem, zaraz mi napiszesz, że jestem złosliwa, albo się czepiam. Gdyby cebula była takim panaceum, to uwierz mi, w ciągu jednego dnia zostałaby wykupiona z większości sklepów w całej Polsce.

Gość moj mąż
on ma guzy wszedzie,leje se z nich ropa...uzywal juz cghyba wszystkich mozliwych antyubiotykow....wiec wlasciwiwe mozna sprobowac i tego a ta cebula?to jak? surowa? goptowana??

Gość mirabella83
chce po prostu pomoc.moze na kogos tez zadziala. scieralam cebule na tarce,kladlam na twarz na ok 15 min (trzeba uwazac jak ma sie wrazliwa skore to na krocej),zmywalam potem woda. na gronkowiec jest tez bardzo dobry lisć oliwny.zapomnialam wspomniec,ze rowniez go stosowalam.

Gość aasienkaa
podaj przepis na ta meseczke z cebuli:)

Gość aasienkaa
aa:) to tak samo z czosnkiem mozna robic;p tylko ze on gozej smierdzi hehe

Gość mirabella83
niektorzy stosuja cebule gotowana,ale świeza na pewno dziala silniej(choc wlasnie podraznia) moze sprobuje tez pani z lisciem oliwnym. jest tez troche o tym na forum.wielu ludziom pomogl na gronkowca

Gość aasienkaa
a jak dlugo stosowalas to wszystko aby ujrzec pierwszy efekt? i czy na poczotku stan skory sie nie pogorszyl??

Gość mirabella83
Juz po tygodniu widziala efekty. Mysle,ze stosowanie kremu bambino + mydlo bambino pomoglo mi uchronic i wzmocnic warstwe ochronna skory.Przestalam robic maseczki oczyszczajace, uzywac zelow (uzywalam vichy normaderm). Ale mowie,ze lykam rowniez lisc oliwny,a on zabija bardzo duzo bakterii i grzybow. Zewnetrznie cebula.(zapobiega powstawaniu blizn rowniez). potrzeba troche cierpliwosci, komorki potrzebuja ok miesiaca na zregenerowanie sie

Gość mirabella83
zacznij od mycia twarzy mydlem bambino ,na noc krem bambino.jaka to ulga dla zmeczonej skory............rano gladka mila w dotyku twarz

Gość mirabella83
mysle,ze najwiekszy blad jaki sie popelnia przy leczeniu tradziku to skupienie sie na samych wykwitach,a przeciez skora musi byc nieustannie nawilazana.bez bariery ochronnej chlonie wszytskie mozliwe bakterie.

Gość mirabella83
I jeszcze stosuj jak jatłustsze kremy :) To nie jest prawdą, że zapychają pory. Ja robię sobie raz w tygodniu taką ala maseczkę - nakładam zwilzonym wacikiem na twarz olej lniany, albo taki zwykły, do smażenia. jest rewelacyjny :)

Gość mirabella83
powyzszy opis nie nalezy do mnie.ktos sie podszywa.dziwi mnie wasza zlosliwosc.

Gość aasienkaa
dzieki za porady :) skorzystam napewno. teraz musze spadac ale zapisze sobie ten temat i jeszcze tu zajze

Gość kaaaaaaaaalaaaaa
tez stosuje lisc oliwny,naprawde dobra rzecz:)

Gość LKLKLKL
liscv oliwny, a skad go macie, ile kosztuje gdzie go mozna kupic?

Gość kaaaaaaaaalaaaaa
60 tabletek kosztuje ok 40 zl, ja zamowilam przez internet,bo w aptece ciezko dostac

Gość kaaaaaaaaalaaaaa
60 tabletek kosztuje ok 40 zl,ja zamowilam przez internet,bo w aptece ciezko dostac. na poczatek bierze sie (dwa dni) po dwie tabletki co 6 godzin,poźniej po jednej co 6 godzin pozdrawiam

Gość o9..
jak to ropny moze byc z krwia trądzik o matko przeciez to musi paskudnie wygladac

Gość lililili
jezeli ktos nie wyleczy dobrze tradziku mlodzienczego, to pozniej ma taki.mi zaczal sie tradzik w wieku 16 lat, na poczatku zwykle krostki, niewielkie.jak zaczelam kombinowac z leczeniem,chodzic po dermatologach,wydawac full kasy na leki to w wieku 23 lat mialam juz wielkie bolace guzy.teraz biore diane i jest mala poprawa chyba zastosuje te cebule + bambino

Gość LKLKLKL
tez ma m23 lata, z tradzikiem mecze sie od dawna, mam tradzik ropny ale nei jakies wilkie bolace gule, po prostu zwykle krostki z ropa, sprobuje cebuli moze pomoze

Gość asdfghjklxxxxxxxxx
moja kolezanka tez wyleczyla sie z tradziku mydlem i kremem bambino.ma teraz piekna cere

Gość hyhyhyhy
to gratuluje!

Gość aasienkaa
hmmm czyli zamiastzelu do twarzy uzywaac kremu bambino??