Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaaa00

Czy aby napisac pr magisterską bede musiala przeprowadzic badania?

Polecane posty

Gość zdezorientowanaaa00

Mam pytania zwłaszcza do do osób które studiowały kierunek administarcja. W tym roku bede pisac pr magisterskaą i tak sie zastanawiam czy bede musilala prowadzic jakies badania??!!? czy nie wystarczy przepisac wiadomosci z ksiazek i czasopism prawniczych???

Gość zdezorientowanaaa00
powaznie pytam.

ogólną niepisaną zasadą jest, że praca inżynierska/licencjacka jest pracą odtwórczą (czyli na podstawie...), a praca magisterska jest pracą twórczą (na podstawie różnych źródeł i badań należy przeprowadzić własny wywód, zrobić projekt, badanie ... itd)

Gość powiem szczerz
kur*wa ja nie wiem :classic_cool:

Gość zdezorientowanaaa00
o kurde...

Gość
Ja wlaśnie piszę z administracji - zależy od tematu... ja mam \"struktura organizacyjna jfp na porzykładzie gminy X\" i jak do tej pory po prostu siedzę w statutach, regulaminach organizacyjnych, strategiach jednostek lokalnych i próbuję to jakoś poskładać. Niedługo kończę! Moja praca rodzi się w ogromnych bólach bo temat niewdzięczny, wąski i narzucony odgórnie przez promotora. No ale powoli do przodu :D

Gość zdezorientowanaaa00
neurosa1 ,ale prowadzilas sama jakies badania?

Gość guia
ja piszę pracę mgr na medycynie, wydział patologii temat "różnice w doznaniach bodźcowych podczas seksu analnego na przykładach praktycznych" też mam z tym zgryz, bo jak mam przeprowadzić badania? :-o

Gość
Jakiego typu badania masz na myśli? Jeżeli chodzi o ankietę :D to nie bo przecież to nie pasuje do tematu. Natomiast jeżeli masz na myśli zestawienia na podstawie materiałów źródłowych to owszem - mam takie \"badania\" na koncie. Administracja to nie chemia czy fizyka, tutaj wielu eksperymentów nie da się przeprowadzić . A masz już jakiś temat?

Gość zdezorientowanaaa00
nie nie mam jeszcze tematu, nawet nadal nie wiem z jakiego przedmiotu bede pisac. Zastanawiam sie czy z pr pracy czy z sadownictwa administracyjnego.

Gość zdezorientowanaaa00
Jesli z sadownictwa to chciałbym chyba pisac o Wojewódzkich Sądach Administarcyjnych .chciaz pewnie trzeba ten teamt zawezić

Gość
ja jestem na wydziale ekonomicznym na kierunku administracja i gospodarka publiczna, mamy więc raczej praktyczne tematy, może mniej zagadnień prawnych... chociaż temat i tak zależy od promotora

Gość guia
neurosa - masz "badania" na koncie w kwestii analu? to była odpowiedź do mojego posta? bo jeśli tak to prosze o kontakt!!!

Gość
guia - takich jeszcze nie przeprowadzałam - no ale w końcu to Twoja praca i sama musisz ją stworzyć, proponuję testować na sobie :D