Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccoca_butter

tabletki anty , a bolace piersi przed okresem- to normalne?

Polecane posty

Gość ccoca_butter

witam... mam male pytanko, ktore nie daje mi spokoju... Biore yasmin od pol roku... niegdy mnie przed okresem nie bolaly piersi (chodzi o okres,, kiedy biore tabletki). Jednak teraz koncze opakowanie (zostaly 2 tabletki) i bardzo bola mnie piersi... Czy to normalne? mialyscie objawy tak jak na nadchodzacy okres (bolace piersi) biorac tabletki? pilnie prosze o odpwoiedz... ktos tez tak mial? :( prosze... niech ktos napisze czy bolaly piersi kiedykolwiek przed okresem biorac tabletki antykoncepcyjne...

Gość ccoca_butter
nikt tak nie mial? :(

Gość ccoca_butter
i nikt sie nie odezwie? :(

mysle ze bolace piersi przed okresem to zupelnie normalne, nawet jezeli tak nie bylo wczesniej Poczekaj i zobaczysz jak bedzie potem a jak dalej beda bolec to do lekarza,

Gość ccoca_butter
ale nawet gdy bierze sie tabletki? to wlasnie nie daje mi spokoju... nigdy mnie nie bolaly odkad zaczelam brac... :(

Gość ekstazi
no to znaczy bola cie od tabletek to normalne. ja nie biore a czasami zaczynaja mnie bolec na 2 tyg przed @

Gość ccoca_butter
ekstazi - i Twoim zdaniem nie jest to powod do paniki, nawet jesli wczesniej , w tarakcie brania yasmin mnie nie bolaly? to normalne , ze po takim czasie (6 miesiecy) zaczely sie jakies skutki uboczne brania tabsow? czytalam gdzies , ze niby od tabletek czasami sie powiekszaja... czy to naturalne , ze byc moze one ten proces przechodza teraz?

Gość ccoca_butter
jak nie bralam yasmin to naturalny byl delikatny bol piersi przed okresem... ale wlasnie ... teraz biore i czy to normalne? kurde ja mam jakas schize juz ... :( :( :(

Gość ccoca_butter
bo to 99% pewnosci... nie ma nigdy 100% :( :( :(

Gość ccoca_butter
ma ktos jeszcze podobne doswiadczenia?

Gość edyta28
mnie też nigdy wczesnie nie bolały a teraz na yasminelli bola mnie na jakies tydz przed okresem, ale to tak ze nie moge sama siebie dotknac i kazdy stanik jest za mały. Moja pani doktor mowi ze taka moja uroda

Gość ccoca_butter
edyta28- no to troszeczke mnie uspokoilas... dziekuje Mnie nie bolaly wczesniej .. teraz poraz pierwszy podczes brania mnie bola...

Gość edyta28
No moja lakarka powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju, że wszystko gra - nigdy mnie nie zawiodla jako lekarz a chodze do niej od 11 lat. Mnie naprawde strasznie bola piersi przed okresem, czasami tak ze nie ma mowy zeby sie polozyc na boku... o brzuchu nie wspomne

Gość ccoca_butter
No to zawsze Cie bolaly z tego co piszesz... mnie wlasnie nie . Odkad zaczelam brac tabletki nie mialam zadnych objawow nadchodacego okresu...a tu tak z dnia na dzien zaczely bolec mnie piersi... po 6 mieisacch brania tabsow.

hej! nie martw sie. ja mialam podobnie. zanim zaczełam brać tabletki, nigdy nie bolały mnie. a po jakims czasie zażywania tabletek(ne pamętam dokładne po ilu opakowaniach, czy już po pierwszym) zawsze na klka dni przed miesiączką bolały mnie piersi. to chyba normalny skutek uboczny. ja brałam Microgynon. ale jeśli ten ból będzie dla ciebie zbyt uciążliwy to może poproś ginekologa o przepisanie innych tabletek.

Gość ccoca_butter
aninka- dziekuje za odpowiedz 🌻 Microgynon ma podobny sklad do yasmin, wiec widocznie czesto daja takie skutki po kilku opakowaniach. Bol nie jest strasznie uciazliwy. Jednak gdy np. ide po schodach najchetniej trzymalabym je aby w ogole sie nie ruszaly.... :( penie wiesz o co mi chodzi... no i powiekszone sa gruczoly..wyczuwalne sa gozki, gozeczki itd.. w okolicach pach...ae to chyba normalne.. Na razie to 3 dzien meki dla moich obolalych piersi... dzisiaj ost. tabletka z opakowania..., wiec mam nadzieje , ze okres czycha za rogiem i piersi odzyskaja swoja forme...

:) Moze przy następnym opakowaniu coś się zmieni, może ból będzie mnniejszy, albo i wogóle go nie będzie. Chociaż na to ostatnie to bym raczej nie liczyła. No ale każda z nas ma inny organizm, więc.. kto wie:)

Gość z pytaniem
Cześć dziewczyny! Mam trochę inne pytanie, ale jeśli ktoś wie, to proszę o odpowiedź :-) Zauważam na swojej bieliźnie wydzielinę podobną do twarożku, biorę tabletki anty od 3 miesięcy, ale wcześniej pamiętam, że też się to zdarzało. Wiecie może czemu to jest?

Gość to może być grzybica
idź do lekarza

Gość z pytaniem
na pewno pójdę, po prostu ostatnio jak mnie badał zapomniałam mu o tym powiedzieć, a dziś zaobserwowałam znowu wydzielinę na bieliźnie i chciałam się dowiedzieć co to może być. A jeszcze jedno, może głupie pytanie, ale też nie wiem, czy jeśli to grzybica, to czy tabletki anty ona nie osłabia?

Najczęstsze przyczyny zakażeń pochwy - kuracje antybiotykowe, - doustne środki antykoncepcyjne, - zakażenia drogą płciową, ciąża, - uszkodzenia lub podrażnienia tkanki pochwy, - cukrzyca, - leki immunosupresyjne stosowane w leczeniu nowotworów - brak higieny lub niewłaściwe zabiegi higieniczne - osłabienie osłon fizjologicznych w okresie następującym po menopauzie