Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunkuuu

zostalo mi 5 tabletek do konca blistra, czy moge przerwac ? czuje sie okropnie

Polecane posty

Gość ratunkuuu

wypadaja mi garsciami wlosy, mam zawrotu glowy i mdlosci, boli mnie glowa ;( juz nie dam rady, czy moge to rzucic w chu* ?? jezeli to zrobie to czy dostane odrazu okresu? co sie stanie, prosze o dop. ?

Gość karina29
a który to listek??? ile czasu bierzesz tabletki?

Gość magdalena 27
zależy ile czasu barałaś tabletki

Gość lubiaca czarny chleb
nic sie nie stanie .. jesli w czasie tego blistru nie wspolzylas. ja juz kiedys tak rzucilam yasmin bo nie moglam tego zniesc chyba po 9 tablece i potem dostalam okres i wszystko wrocilo do normy po jakims czasie .. teraz biore yasminelle.

Gość ratunkuuu
to moje pierwsze tabletki w zyciu ;( wspolzylam z chlopakiem po 9 tabletce, ale zabezpieczylismy sie dodatkowo gumka

no to jezeli byla cala to nie ma sie czego obawiac. naprawde sie az tak zle czujesz ze nie mozesz wytrzymac? .. potem mozesz miec bardzo rozlegulowany organizm.

Gość ratunkuuu
tak, nic z nia sie nie stalo, a co do samopoczucia to naprawde zle sie czuje. glowa to mi chyba wybuchnie. a na dodatek te wlosy, i tak mam z natury bardzo rzadkie a jeszcze jak mi zaczely wypadac to boje sie ze bede lysa ;(

która to jest tabletka?

aha widze w temacie. ja na Twoim miejscu bym wytrzymala. ja rzucilam, bo dostalam zakrzep, a to bylo jednak troche powazniejsze.

Gość ratunkuuu
moze i masz racje...a jak rzucilas to co sie potem stalo? szybko dostalas krwawienia?

no tak jak z odstawienia po jakis 3 dniach, tylko jak przerwalam w trakcie, to strasznie bolal brzuch, organizm troche wariowal, ale po 2 miesiacach wrocilo do normy. a jak rzucisz po opakowaniu to po prostu zacznie Ci się cykl .. moze bedzie troche inny niż Twoje poprzednie, bo mogło Ci sie wszystko pozmieniać, ale będzie to już normalny cykl.

Gość ratunkuuu
aha ;) dzieki za odp. zobacze jak to bedzie, moze spruboje jeszcze wytrzymac. kurde nie wiedzialam ze mozna tak zle sie czuc po tabletkach ;( na dodatek gin powiedziala mi ze yasminelle beda dobre na poczatek. nie zrobila mi zadnych badan, o nic nie pytala. jakby od niechcenia przepisala mi te tabletki ;(

yasminelle tak samo jak harmonet sa najlepszymi tabletkami dla mlodych dziewczyn. wiesz ja rozmawiam z moim ginekologiem i tez sie zle czulam przy pierwszym opakowaniu .. teraz jestem na 3 i wszystko minelo. organizm musi sie przyzwyczaic do tabletek i zaczac je tolerowac a to wymaga czasu. dlatego moj gin powiedzial, zebym nie rzucala i obserwowala i ze po jakims czasie wszystkie objawy mina, bo nie ma tabletek ktore nie maja skutkow ubocznych, a yasminelle naprawde jest "najslabsza" tabletka na dostepna na rynku.

5 tabletek jeszcze wytrzymasz nie gadaj :P jak teraz odstawisz to potem możesz mieć lekkie zawirowania z krwawieniem z odstawienia i potem z normalnym okresem wiec lepiej do końca pociągnać, 5 dni raz dwa minie pozatym nie wiem czy wiesz, że takie skutki uboczne są normalne i mogą trwać nawet do 3 miesięcy więc jak chcesz sie tak zabezpieczać to przeczekaj po prostu

popieram cię teoria

aha i jeszcze jedno : tak sie własnie kończy przygoda z tabsami jak gin przepisuje bo są \"NAJLEPSZE DLA MŁODYCH DZIEWCZYN\" a nie zrobi żadnych badań ani podstawowej morfologii ani badań na poziom hormonów :O ja mialam wszystko badane przed wypisaniem recepty i nie miałam ŻADNYCH skutków ubocznych

Gość ratunkuuu
no wlasnie tez myslalam ze zrobi jakies badania, albo chociaz o cos spyta. a tu nic. stara suk* ;( a teraz musze cierpiec ;( grrrrr........

ja tez nie mialam zadnych badan (prawdopodobnie to byla przyczyna zakrzepu po yasminie) ale yaminelle troche powodowalo mi nudnosci podczas 2 blistra i plamienie podczas 1 blistra, ale potem wszystko ustalo.

Gość ratunkuuu
teraz to juz mam uraz do tabletek... ;( i jak tu sie zabezpieczac? ;(

prezerwatywy pekaja (ja mam uraz- 2 razy postinor- koszmar) spirale (proponowal mi gin, ale z nimi tez sa problemy, a poza tym mała skutecznosc- dobra podczas malzenstwa jesli dziecko to nie tragedia) moze sprobuj pigulki z 1 hormonem tzw minipigulki np cerazette?

Gość ratunkuuu
nie slyszalam o czyms takim... mozesz powiedziec na czym to polega??

Gość ratunkuuu
dziękuje bardzo :*

nie ma za co. powodzenia :]

oj Cerazette to kiepski pomysł bo je trzeba brać codziennie o tej samej godzinie a jako , ze młodość lubi się łączyć z rostrzepaniem i roztargnieniem to różnie może być :P :P :P :D 🖐️