Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z warkoczem

Czy mogę przestać chodzić na religię, kiedy nie skończyłam jeszcze 18-tu lat?

Polecane posty

I nastolatek pisze, że nastolatkom się poprzewracało w dupach? I że z nudów nastolatkowie wymyślają problemy? Jakoś nie wierzę...

ahahahhaha bardzo śmieszne , sorki trzeba czasem sprowokować do rozmów no nie ?

to nie było śmieszne, tylko dziwne :o

U mnie nikt z 14-osobowej klasy na religię nie chodził, była na początku albo końcu wiec każdy wolał sie wyspac/isc do domu. Przynieslismy wszyscy karteczki, niepelnoletni od rodzicow, pelnoletni od siebie, ze nie bedziemy chodzic i sprawa rozwiazana. Wg regulaminu, zarowno religia jak i etyka byly zajeciami nieobowiazkowymi, wiec nikt sie nie musial na etyke zapisywac--> zadnego z tych przedmiotow nie bylo. Aha, w niczym mi to nie przeszkodzilo w podejsciu do bierzmowania i bycia swiadkiem na slubie kuzynki:) To bardzo prosta sprawa, wbrew pozorom.

wystarczy że przyniosę wychowawczyni karteczkę że rezygnuję z lekcji religii podpisaną przez rodziców? :)

Tak, wystarczy, że przyniesiesz oświadczenie od rodziców, że nie uczęszczasz na religię. Nie musisz w zamian uczęszczać na etykę. Możesz w tym czasie spać w domu lub przebywać w czytelni. Z tym, że kwestia odpowiedzialności za dziecko w czasie \"nieodbywanych\" lekcji POWINNA się znaleźć w treści oświadczenia. Możesz także chodzić na religię wyłącznie jako wolny słuchacz, za zgodą nauczyciela, bez wystawiania oceny. Tak więc nie ma kłopotu, możliwości jest tyle, że każdy znajdzie dla siebie właściwe rozwiązanie, bez niepotrzebnego stresu.

dzięki za odpowiedź :)