Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość statystyka

Urodziłam x dni przed terminem / po terminie - statystyka

Polecane posty

Gość statystyka

Co jest częsciej? Porody przed terminem, czy po terminie? Napiszcie krótko - ile dni po lub przed terminem urodziłyście, oraz jaka była płeć dziecka (może jest jakaś zależność)?? Napiszcie też czy poród był naturalny czy przez cesarkę.

Ja urodziłam córeczkę 2 dni po terminie wyznaczonym przez lekarza a 3 dni po terminie wyznaczonym przez USG. Rodziłam naturalnie :)

A Wy te swoje \"terminy\" liczycie z uwzględnieniem długości cyklu? Czy grubo ciosanym lekarskim sposobem zakładającym idealny 28-dniowy cykl?

Ja niestety nie znam się na tch całych cyklacha jak również u mnie od zawsze cykle są bardzo nieregularne (przed ciążą zdarzało się, że miałam okres raz na 2 miesiące a czasem miałam okres dwa razy w miesiącu :o) także ja napisałam według tego co mi lekarz powiedział i co wykazało badanie USG :)

Gość statystyka
kto jeszcze się dopisze?

bardzo fajny topik! Ja co prawda czekam na swój termin (Wg cyklu - 23, wg USG 17), ale przed ciążą też miałam strasznie nieregularny okres. Cykle raz co 25, raz co 28 raz co 30 dni - więc chyba bardziej powinnam się sugerować datą wg USG - ale one są zawsze wcześniejsze niz te z cyklu.

Skorpionka, to tak jak mi....no może mój Wojtuś nie wierzga już tak jak wcześniej, ale poza tym nic...nawet twardnienia brzucha nie mam...ja chyba nigdy nie urodzę...

Nie, moja droga, to JA nigdy nie urodzę!! :D Brzuch mam twardy i boli jak na okres tylko po dlugim chodzeniu lub po bardzo gorącym prysznicu. Już nie wiem - chyba zaczne coś robic by to przyspieszyc. ale jak!?

słyszałam, że można sexem, liśćmi malin albo olejkiem rycynowym, ale wolę nic nie kombinować na własną rękę...

Gość i znow objaw tego
corka - 2 tygodnie po terminie syn - dwa tygodnie przed czyli bilans wychodzi na zero ;)

Gość senatorrr
czy to ci na przedwyborcze wiecie potrzebne,

Gość migi maga
synek - 4 dni po terminie - poród naturalny

Gość edysiakssssssssss
13 dni po terminie z OM, a z Usg okolo 4 tyg po terminie.

paczatek 37 tyg, wiec jakies 3 tyg przed terminem - silami natury ;)

Gość NIKI..
Na poczatek hcce napisac ze fajny topik:):) Ja mam termin na 8grudnia wedlyg mies.i tak jak lekarze obliczaja co 28tyg. A jak obliczalam na tej tabelce to mam na 4 grydnia przy cyklu 25dniowym ..i juz sama nie wiem:((

urodzilam synka 8 dni po terminie obliczonym grubo ciosanym lekarskim sposobem uwzgledniajacym 28 dniowy cykl ja mialam 27 dniowy cykl porod silami natury

Gość Taka jedna babka jestemmm
Ja urodziłam synka 11 dni przed terminem (grubo ciosanym:), cykle mam dłuższe, więc z tego punktu widzenia urodziłam jakieś 2 tygodnie przed terminem, a jeśli chodzi o termin usg, to urodziłam 9 dni przed terminem. Poród naturalny i szybki, dziecko 10 pkt Apgar:)

Urodziłam równo w terminie chłopca,poród przez cesarskie cięcie (nieplanowane) Termin wyliczony według ostatniej miesiaczki przy 28 dniowym cyklu.

urodziłam w terminie termin mialam na 20 sierpnia i zaczełam tego dnia rodzic ale urodziałm 21 sierpnia i to przez cc