Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

fisia zdrówko u mnie dobrze, tylko jakoś apetytu nie mam - co dziwne :D , wczoraj brzuch pobolewał więc leżałam dziś jest ok, siedzę i myślę kiedy do lekarza dziś zadzwonię do gina i umówię się on powie mi kiedy mam przyjść. No moja mam jak się dowie to chyba oszaleje ze szczęścia :)

Gosiu juz napisalam do Ciebie:) tylko zapisz sobie:P Fisia nie zabij mnie ale zrobilam sobie nowego suwaczka topikowego:O:O:O ojojojoj tylko nie bij .......😘 Sylwia ja mam przeczucia co do ciebie ale cisza;) Vichy odpoczywaj z fasoleczka Demiluna kochana odezwij sie do nas:P Mar--gerita nom teraz to juz ci nie wolno palic!!! jak sie dowiemy to ci nastukamy:P:P hehe

\"warto zajrzec \" zlewam ta dziewczyne chyba ma problemy sama ze soba:P Gosiu tylko zapisz teraz napewno:P hehe maila podam ale nie na forum:P

Vichy kochana witaj🌻 Gosia hahahaha ale wypalilas jak torpeda :):):):) ale nie ma co sie wkurzac? poco to? fisia wracaj nam tu szybciutko:P buzka kochane😘

Witam Was Serdecznie!!!! Dziś mnie będzie trochę mało bo mam dużo pracy,koleżanka była tak miła że zostawiła mi dużo spraw wczorajszych abyś się dziś pomęczyła W pracy chyba dość szybko powiem o ciąży,może wtedy będe mieć jakieś ulgi :)Do lekarza idę za 2 tyg. a betę chyba zrobie za tydzień,bo znalazłam w innym laboratorium niższą cene :) Tylko że na wynik czeka się aż 3 dni :( dziwne co nie? Dziubasek🌼 i jak buciki rozeszły się ? Sylwia🌼 czemu ty kochana jeszcze testu nie zrobiłaś? A tempkę masz jak najbardziej ciążową bo na @ raczej spada. Ja też miałam taką teraz a wcześniej przed @ spadała mi do 36,8. Ja mocno trzymam kciuki że to nic innego tylko .....ciąża :) :) :) Mar---geritak❤️ bólami brzuszka się nie martw bo ja też je mam i chyba to naturalne :) Fisia❤️ i dla Martusi👄 Demiluna🌼 i dla Wikusi👄 Michell🌼 i dla Danielka👄 Validos🌼 wysłałam Ci zdjęcia i czekam na rewanż. Gosiu🌼 tak więc nowy cykl rozpoczęty trzymam kciuiki aby był szczęśliwy :) Wiktoria🌼 ja używałam w jednym cyklu stranek testów owulacyjnych i mi prawidłowo pokazały kiedy będzie owulacja tak więc polecam :) A u Ciebie dni płodne to by się zaczynały tak ok. 15 dc a ok 18-19 owulka,bo masz długie cykle. A wiecie jak się liczy owulke? Jest zawsze 14 dni przed spodziewaną@ bynajmniej ja tak zawsze miałam. BUZIACZKI👄👄👄

hej laseczki moje kochane🌼 musiałam zrobić Martusi śniadanko bo o dziwo już wstała Gosia* nie ma sie co denerwować własnie czytałam ten topik co ta pomarańczowa\"taka sobie ja.\" utwaorzyła.ta kobieta ma coś z głową.utworzyła swój topik zeby ludzi prowokować no ale na naszym topiku wspaniałym jej sie to nie uda:D:D. chyba powinna swój topik nazwać\"dla debili\" vichy 🌼 kochana swatko mam nadzieje ,że mailka odebrałaś od fisi Dziubassek 😘

Nie mam też adresów do innych dziewczynek,żeby zdjęcia przesłać :) Dzibasku🌼 i Fisia🌼 Wy już mnie widziałyście to nie będe już wysyłać.

vichy pozwoliłam sobie wysłać juz Twoje zdjątka do validos ja mam narazie zdjatka Validos,dziubassek.vichy i swoje:D:D:D:D:D no ale jak dziewczynki mi maja przsłac swoje zdjątka jak mailka mojego nie mają:( hihi już daje go do nicku. przesyłac kochane przesyłac bo czekam:D:D:D a Vichy no to Cie koleżanka uraczyła robotą:( tylko pamiętaj ,żebyś nie dźwigała ani sie nie przemęczała.jak to gruba robota to daj znac to przyjade Ci pomóc

dziubassku - nie zapalę już nie ma mowy! Gosia- olej Kochana to cos popaprane na pomarańcz :) vichy - właśnie teraz Ty opowiadaj jak tam zrówko?? a ja właśnei zadzwoniłam do gina i umówiłam się mam termin wizyty na 15 listopada. :)

Gosia* dziękuje za fotki.no no ale z Ciebie modelka 🌼 mar---gerita poprosze zdjątka Twoje jeśli można🌼 dziewczynki ja uciekam narazie bo musze moją mała fisie ubrać i iśc do sklepu kupić cos do lodówki :D:D

Cześć dziewczynki :) dołączam się do Was, mimo iż obiecałam sobie nie udzielania się na forach starankowych to jednak jest to silniejsze ode mnie :) ja dzisiaj mam 11 dc rano robiłam teścik owulacyjny i wyszedl negatywnie, dziś albo jutro owulka... boje się że to będzie kolejny miesiąc bez efektów :( Jest to mój 7 cykl i juz bardzo zaczynam się martwić :(

Umber nie martw sie!!! głowa do góry i prosze sie nam tu nie rozklejac my jestesmy od tego zeby sie wspierac:) sama wiesz,ze nie sztuka jest włozyc i wyjac i od razu zafasolkowac:) hehe trzeba na to specjalnego przygotowania organizmu wiec spokojnie🌻 fisia papa🖐️ ucaluj mala fisie;)

fisia🌼 ja bardzo chętnie wysłałabym zdjęcie ale nie trzymamy nic na kompie, mój M jest fanem starych aparatów typu Zenit, także nici ze zdjęcia elektronicznego :( wszystko posegregowane w albumach. gdybyście chciały to chociaż ja mogłabym Was zobaczyć? gdzie tu - do której z Was modać maila? fisia? Gosia? dajcie namiar.

hej kobietki, my już po śniadanku, niedługo będziemy się wybierać na jakiś spacerek, jak wrócimy to się odezwiemy mar---gerita to jak widze wizyte masz jeszcze później niż ja ale ty przynajmniej z ginekologiem się spotkasz. Ja chciałabym juz do Polski na badania lecieć ale teraz nie mogę bo nie chcę lecieć sama a m nie ma już urlopu a pozatym . Ale przynajmniej za 2 tygodnie przylatuje moja mama więc będzie wesoło nie będe cały czas sama z wiki w domu siedziała i czas do stycznia szybciej zleci.

umber :) witamy serdecznie nową koleżankę 🌼, umber - to szczęśliwy topic więc się nie martw, poczytaj sobie wszystkie strony zobzacz w jakim tempie tu zaciążamy ;), ja testów owulacyjnych nie robiłam obserwuj śluz - to moja metoda. Uda się i Tobie.

Ja się z tym testem śpieszyć nie będę. Zdarzały mi się już kilka razy w życiu cykle 31 - 32 dniowe, więc wszystko jeszcze przede mną. A im później go zrobię, tym większa jego poprawność. O ile za kilka dni będzie jeszcze sens, bo coś mam odczucie, że od @ dzielą mnie już tylko godziny. Pożyjemy, zobaczymy. Wracam do papierków, udanego dnia!

Demiluna ty to masz dobrze u mnie jest odwrotka sytucja bo to mama mieszka w angli i teraz jest u mnie z siora ale niestety ostatni dzien i wracaja:(:(:( bedziesz miala towarzystko, naciesz sie mamunia ile mozesz:) Mar--gerita🌻 Sylwia miłej pracki, tylko oszczedzaj sie:) masz racje lepiej poczekac niz sie rozczarowac.

Michelle🌼 wysłalam Ci mailem zdjęcia swoje i tych dziewczyn które mam umber i bardzo dobrze,że dołaczyłaś do nas.Witam Cie serdecznie🌼 demiluna trzymaj sie ciepluśko.fajnie,ze mamusia do Ciebie przyleci.fajnie mieć kogoś blisko siebie tym bardziej,że dzieli Was troszke km Sylwia.... daj nam znać czy @ przyszła czy nie.ja mam jednak nadzieje ,że @ nie przyjdzie do Ciebie tego Ci życze

wiktorai:) witam to naprawda szczesliwy topik na pewno sie uda ja mam dzisiaj 7 dc:) wiec idziemy razem:) aby do dwóch kreseczek.... sylwia odpedzam od Ciebie @ gosiu czylki w kolejnym cyklu sie uda :) walczymy razem na tym polu bitwy:) margerita - fajki precz:) malenstwo wazniejsze vischy mam Twoje zdjecia :) fajna mamuska z Ciebie i piekna kobieta :) nio i synek wysle swoje:) ale podaj maila:) fisia :) ale świetna z Ciebie kobietka:) i piekna masz córę mój mail validos23@interia.pl czekam:):) i odeśle swoje

dziubassku ja o Tobie pamiętam serce moje❤️ Michelle musisz troszkę opróżnić poczte bo moje mailiki nie mieszczą Ci sie juz na poczcie szkoda dziewczynki,że jest taki mały wybór w gifkach na forum:( Sylwia.... Ciesze się ze @ do Ciebie nie dotarła validos27 🌼 a nasz Vichy ma naprawde dużo pracki,że do nas nie pisze swatowa😭😭 zrób sobie przerwe

dziewczynki znalazłam coś fajnego ....wkopiuje Wam tu cały tekst:D:D 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 Aby określić zmianę podstawowej temperatury ciała, należy codziennie mierzyć temperaturę ciała i dokładnie zapisywać ją w tabeli. Zaobserwujesz, że po miesiączce temperatura będzie niska, aż do owulacji. Kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencję do maksymalnego obniżania się, ale nie zawsze. W czasie owulacji temperatura szczytuje. Różnica przed owulacją i w dniu owulacji powinna wynosić przynajmniej 2 kreski (0.2 st. C). Od owulacji temperatura będzie wyższa, niż przed owulacją, co bardzo dokładnie pokaże wykres. Wysoka temperatura będzie się utrzymywać aż do miesiączki. Fazę od owulacji do pojawienia się miesiączki nazywamy fazą poowulacyjną. Zazwyczaj wynosi ona 14 dni. Zasady : - temperaturę mierzymy po okresie, aż do pojawienia się następnej miesiączki - codziennie rano, o tej samej porze ( + - 1,5 godziny ) tuż po przebudzeniu mierzymy temperaturę (leżymy, nie siadamy na łóżku). - zwykły termometr lekarski przeznaczony tylko dla ciebie, \"strzepujemy\" wieczorem każdego dnia - mierzymy temperaturę 5 minut w pochwie lub w odbytnicy lub 8 minut w ustach pod językiem ( szczelnie zmykamy usta, oddychając nosem, nie rozmawiamy ) - jeżeli zdarzyło się, że noc była nieprzespana, bądź pracowałaś w nocy, wystarczy zmierzyć temperaturę już po 2 godzinach snu. UWAGA! 1. Ogólna wysokość temperatury jest całkowicie indywidualna dla każdej kobiety. U części kobiet temp. rozpocznie się np. od 36,3 st.C a przy owulacji będzie wynosiła np. 36,7. U innych kobiet temperatura po miesiączce będzie wynosić np.36,7 a w okresie owulacji osiągnie wynik 37,7. 2. Każde przeziębienie czy nawet ból zęba może zniekształcić wykres. Ważne jest zanotowanie, wszystkiego co może zakłócić temperaturę, nawet spożycie alkoholu, leku itp.. 3. Notujemy każde współżycie, pojawienie się śluzu ( co bardzo ułatwi nam określenie dni płodnych). Notujemy każdy większy wysiłek, czy zmianę termometru. To wszystko może wpłynąć lub zmienić obraz na wykresie. 4. Jeżeli przy dokładnym mierzeniu temperatury, zachowując wszystkie wymogi, temperatura nie będzie się np. podwyższać (co oznaczałoby nie występowanie owulacji), bądź temperatura po owulacji będzie się obniżać, bez konkretnego powodu - należy zgłosić się z tym problemem do lekarza ginekologa. Możliwe, że potrzebna będzie kuracja hormonalna. II. Zmiany śluzu szyjkowego. Kobiety możemy podzielić na te, które mają przez cały cykl śluz i na te, u których śluz pojawia się tylko w okresie od tuż przed owulacją do kilka dni po owulacji. U każdej kobiety wyróżniamy śluz szyjkowy płodny i niepłodny. Do tego, aby poczęło się dziecko potrzebny jest zdrowy plemnik i dojrzałe jajeczko oraz śluz płodny.

Gość mrufcia
czy to jest to?? od 2 tygodni boli mnie dół brzuch czasem odczuwam ból jajników, miesiączkę powinnam dostać za 4 dni a już wczoraj zauważyłam lekko brązową wydzielinę, która ustapiła w ciągu godziny, czuję sie ospala i zmęczona mam stan podgorączkowy 37.5, nie mam żadnych typowych objawów ciążowych jedynie od czasu do czasu mam zawroty głowy. Co mi jest??

mrufcia 🌼 Witaj!! Ja na Twoim miejscu zaczekałabym te 4 dni i zobaczyła czy przyjdzie @.u mnie taki śluz pokazuje sie kilka godzin przed @i równiez ustępuje.temperaturka może być objawem nadchodzącej @ ja radze zebys się troszeczke jeszcze poobserwowała.moze to są objawy nadchodzącej@??? takie jest moje zdanie na ten temat.może się myle i któraś z dziewczyn będzie wiedziała coś więcej na ten temat