Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

Oj dziewczynki czemu nic nie piszecie? Jak wam mija sobota? Ja akurat wrocilam do domku i zabieram sie za małe porządki a pozniej bede farbowac włosy, a pozniej na mała popijawe z okazji imienin mojego Marcina. Kupilam mu świetna koszule i takie tam pierdoly. Pozdrawiam was. No weźcie cos napiszcie.

Byłam dzisiaj na uczelni,nudy jak zwykle. Mały bawi sie motylkami z firanki,a ja odpoczywam przy rozpuszczalnej :-)

Witam Was dziewczęta. Jestem tu pierwszy raz, bo dopiero w tym cyklu zaczęliśmy starać się o dziecko. Powiedzcie mi proszę co sądzicie o moich objawach. Czuję się jak przed miesiączką, ale z drugiej strony wszystko się nasiliło. - ból dołu brzucha i jajników(zawsze przed @ bolał mnie lewy jajnik, a teraz głównie lewy, a odzywa się też prawa strona brzucha) - ból brzucha trwa od ok. tygodnia, prawie cały dzień (a przed @ bolał mnie kilka dni wcześniej, ale głównie rano), - ból sutków (strasznie wrażliwe), - na jednej piersi zrobiło się bolące zgrubienie (czasem przed @ tak miałam), - brak apetytu (przestałam jeść ulubioną potrawę, z dnia na dzień) - chce mi się pić (ale najchętniej colę), - strasznie wysuszyła mi się cera (nagle, chociaż kosmetyki używam te same, nie ma też mrozu), - przetłuszczą mi się włosy, - koszmarne zaparcia!!! - wzdęcia, - śluz - raczej brak, ale czasem w ciągu dnia pojawi się coś białego, raz wodnistego, raz nie. Proszę powiedzcie co o tym myślicie? Mogę mieć nadzieje?

Każda ciąża jest inna i te objawy wcale nie muszą oznaczać,że w ciąży jesteś.Kobieca psychika płata czasem niezłego figla zwłaszcza podczas starań o dziecko.Zanim zaszłam w pierwsza ciążę to miałam milion dolegliwości,nawet mdłości i wymioty,które znikneły z momentem,w którym sie okazało,że w ciąży nie jestem.Także objawy nie muszą o niczym świadczyć.Twoje wątpliwości może rozwiał tylko i wyłacznie lekarz badając Cie(my tego przez monitor nie zrobimy) albo najzwyklejszy test,ale tu zależy już wszytsko od dnia cyklu.

dzień dobry kochane🌼 troszke Was zaniedbałam wczoraj ale mieliśmy gości a wieczorkiem byliśmy na imieninach:D:D:D u mnie staranka na całego:) trzeba wykorzystać dni płodne:):) zobaczymy jakie efekty będą POBUDKA!!!!!!!!!!!!!!

Hello dziewczynki ! :D Zacznę od fisi -- kochana, jak śluzik gęsty i przezroczysty, jak galaretka, to już po zawodach, koniec owu i płodności, tak mi gin powiedział, bo też tak miałam. Taki śluz jest dzień , dwa po owu. Widzę, że problemów teściowych był ciąg dalszy ;) Byliśmy wczoraj w markecie i na Bartyckiej z klientem (od remontu). W markecie taka mnie słabośc naszła, że musiałam pójśc do samochodu. Narpierw zaatakowały mnie zapachy, potem gorąco i było już tylko gorzej... ufff. Resztę dnia przespałam, tylko wieczorkiem się rozruszałam. Majucha -- test ! Wiecie jaki mam jeszcze objaw ciążowy, tylko proszę się nie śmiac! Suchośc śluzówek. W nosie, w buzi, w pochwie.. masakra ;) pije jak smok, w nocy 3 razy latam do kibelka. Musze o tym donieśc ginowi.

Harbatka 😘 kochana kup sobie sterimar sól morska i psikaj do noska.Tobie przyniesie ulge a maleństwu nie zaszkodzi.możesz sobie kupic ampułki soli fizjoogicznej i wkrapiac do nosa.to jest nic dziwnego bo duzo kobiet w ciązy tak ma.przydałoby się zebyś też miała nawilżacz powietrza jakiś.napewno bedzie Ci lżej oddychac ja kochane nie poddaje sie i nie przerywam staranek.a noż widelec:D:D:D:D

Hej! Witajcie! Nie było mnie od wczoraj, coś kiepsko idą pogaduchy ale przecież weekend, porządki....chociaż dzisiaj to nie można...w niedzielę odpoczywać należy....ja zaraz muszę zrobić obiadek...trohę porobić dopracy na jutro....więc przed netem powinnam być, odzywajcie się dziewczęta....herbatka no to niezabardzo znosisz tą ciąże... Jeśli chodzi o pierwsze objawy to samam się przekonalam, najpierw zrobcie test a dopiero patrzcie na objawy najlepiej isc do ginekologa! Jak czytalyscie mialam mnostwo objawów...wszystkie do mdlosci....cykl spoźnial się do 40 dni, bylam pewna ale testu nie robilam, chcialam zrobić 40 a tu miesiączka zawitala i koniec objawów.....chociaż powiem wam, że nadal piersi mnie bolą mam mdlości jakieś zgagi tzw. odbicia po posilkach.... no mnostwo ale już wiem, że to nie ciąża bo to dopiero kilka dno po miesiaczce :( Pozdrowionka,odezwijcie się :)

witam dziewczynki:) u mnie niedzela na kacu:( hahah lekko popiłam a jak widac starosc nie radosc:) jak to mowia miałam poranne mdłosci:) hahahah i skonczyło sie nad wc:( ale juz lepiej! oj własnie mówiłam do meza ze nie zazdroszcze kobietom tych mdłosci w ciazy...mam nadzieje ze mnie omina!! miłej niedzieli a ja nadal ide troloc z mezem sobie

Siemka dziewczynki! Validos ja podobnie jak ty kac normalnie po kolana. Przeholowalam wczoraj z alkoholem dzis umieram... W domu rodzice sa strasznie wściekli na mnie bo zostalam na noc u Marcina. Karzą mi sie wyprowadzać do niego. Masakra!

robilam porzadki i wygrzebalam ksiazke \"ciąża 40 kolejnych tygodni\" Glade B.Curtis kiedys ja przegladalam i uwazam,ze jest fajnie opisana az sie jeszcze bartdziej chce dzidzi:)

hej dziewczyny :) NIe pisze dużo, ale was poczytuje czasami :) mam nadzieję,zebęde miała trochę więcej czasu i się z wami lepiej zapoznam :) czytam, że pijecie alkohol. ja unikam wdrugiej fazie cyklu, bo sie boje, że jakbym byław ciazy, to może dziecku zaszkodzić. Czy nie wiecie, od którego momentu tojest niebezpieczne? u mnie owu się zbliża, więc będziemy robić co w naszej mocy, żeby tym razem się udało. moja szwagierka jest w piątym miesiącu ciąży, jak ja jej zazdroszczę tego brzuchola :( pozdrawiam!

Witajcie Koffane :) Własnie wróciłam od rodziców i od razu zaglądam co u Was słychać bo... stęskniłam się okrutnie :)Naprzytulałam się takiego 2miesięcznego brzdąca i moja chęć posiadania dzidziusia jest jeszcze bardziej spotęgowana :)PRZEUROCZY!!! Byłam u bardzo miłej ginekolożki,obmacała mnie na wszystkie sposoby i stwierdziła,że pięknie ,czyściutko,bez żadnej nadżerki i możemy się starać z czystym sumieniem:)tak więc moje obawy były bezpodstawne uffff Potwierdziła też to co już wiemy ,a mianowicie: żeby nie przytulać się zbyt często tzn.najczęściej co 2-3 dni ponieważ organizm nie zdążył wyprodukować plemniczków i facet strzela ślepakami :), oraz że dzień owulacji ZAWSZE wypada 14stego dnia od końca miesiączki. Tak więc u mnie następne staranka we wtorek -coby się mój luby zdążył zregenerować ;) Buziaczki.

Hej Małgosiu! Bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Wszystko prawda co powiedziala twoja ginekolozka, ale w jednej kwestii sie myli i to bardzo. Co do dnia owulacji to czysta bzdura ze 14 dnia. Owulacja to sprawa indywidualna każdej kobiety. U niektórych występuje w 9 dc a u niektórych w 25 dc. Małgosiu gdyby tak bylo to każda by juz zaciazyla. Pamiętaj OWULACJI NIE WYLICZASZ TYLKO OBSERWUJESZ.

Hej Małgosiu! Bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Wszystko prawda co powiedziala twoja ginekolozka, ale w jednej kwestii sie myli i to bardzo. Co do dnia owulacji to czysta bzdura ze 14 dnia. Owulacja to sprawa indywidualna każdej kobiety. U niektórych występuje w 9 dc a u niektórych w 25 dc. Małgosiu gdyby tak bylo to każda by juz zaciazyla. Pamiętaj OWULACJI NIE WYLICZASZ TYLKO OBSERWUJESZ.

Hej Małgosiu! Bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Wszystko prawda co powiedziala twoja ginekolozka, ale w jednej kwestii sie myli i to bardzo. Co do dnia owulacji to czysta bzdura ze 14 dnia. Owulacja to sprawa indywidualna każdej kobiety. U niektórych występuje w 9 dc a u niektórych w 25 dc. Małgosiu gdyby tak bylo to każda by juz zaciazyla. Pamiętaj OWULACJI NIE WYLICZASZ TYLKO OBSERWUJESZ!!!

Dafodilek hehe staraj sie kochana staraj:) nie oszczedzaj m. :) Małgosia B. witaj🌻 nie mialysmy okazji sie jeszcze poznac:)przez pierwszy miesiac nic nie zagrozi zarodkowi, wiec nawet jak wypijesz czy zapalisz nic sie nie stanie!!! nie martw sie... cos sie zle czuje ostatnio:( głowa mnie boli:O czekam na m. i araz klade sie do lozka...

no to jak jest w końcu z tą owulacją? jak się ją obserwuje? ja mam takie informacje, że owulacja jest 14 dni przed pierwszym dniem miesiączki. U mnie po skoku temperatury mam 12 dni do miesiączki (prawie zawsze się sprawdza) więc myślałam że na 2 dni przed skokiem jest owu. Dodatkowy obiaw to nasilenie śluzu. Jak wy badacie czy już jest owulacja. Powiem Wam, że mąz mi kupił testy owulacyjne. Ale one w ogóle nie działają! Nic mi nie pokazały.gdzieś wyczytałam, że najlepiej badaćsię co 12 godz, a ja badałam raz dziennie. Jakie macie doświadczenie z testami owulacyjnymi?

Wybaczcie dziewczynki,że nie popisze dzisiaj z Wami ale zmarł moj ukochany i jedyny dziadziuś.nie mogę się pozbierać:( odezwe się niebawem dobrej nocy

Fisiu bardzo mi przykro. Trzymaj sie ciepło. Dafodilek ja jestem w 20 dc a owulacji jeszcze nie bylo. Wiec chyba jestem dobrym przykładem ze w 14 dniu to bzdura. Co do testów owulacyjnych to wg mnie to jest wyrzucenie pieniedzy w błoto. Pokazywał mi pozytywny a temperatura mi spadała. Takze nie sprawdzają sie. Nie sugeruj sie tym. Jejku u nas w lancucie śnieg! Śniegu po pachy ;-) Milego dnia.

Gosiu u mnie tez snieg sypie:) chyba juz zima sie rozszalala na dobre;) Jeszcze chwila a bede jezdzila na sankach hahaha ;)

Dziubassek ja juz wyciaglam sanki i przyjechalam nimi do pracy ;):D

fisiu- ja ostatnio tez przezyłam smierc bliskiej osoby:( wiem co to za ból, trzymaj sie Gosiu mówisz ze owulacji nie widac u mnie dzisiaj 36,9 ale moze to przez ten aklohol w sobote !!!! zobaczymy jak zacznie mi sie tem podnosic to juz nie pije az do @ wiec tez sie taram unikac alkoholu w 2 fazie Gosiu jedziemy razem z naszym długim cyklem!! dziubasek ja tez sie ciesze ze snigu -narty!!!!! juz sie nie moge doczekac ! maz w sobote mi Kupił kurteczke i okulary na narty!!!!!

Validos ja dzis rano mierzylam tempke to byla 36.7 byc moze przez alkohol ciezko stwierdzic. Twoja temeratura dzisiaejsza swiadczy tylko o przebytej owulacji. Zmierz jeszcze juto i w nastepne dni jak bedzie wciaz wyskoa tzn ze owu jednak byla :) ALE ZIMNO!!!