Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Czyli nie jestem sama:) Camomilla gratuluję:) Ja się czuję niespodziewanie dobrze. Niespodziewanie, bo z Olą przez pierwsze 3 miesiace wymiotowałam od rana do południa, czasem do wieczora. Wylądowałam nawet w szpitalu pod kroplówkami, ale po 3 miesiacach jak ręką odjął i czułam się świetnie do końca. Surfitko - Agnieszka K. spodziewa się drugiego dziecka już niebawem, więc nie będę pierwsza:) Moje dziecko dziś miało niemiłe spotkanie z kantem:( Była pierwsza krew - na szczęście tylko kropelka. Już mi ciężko ją upilnować:( Aż się boję pomyśleć, co będzie dalej. A dopiero wczoraj przemeblowywaliśmy z mężem salon, żeby było bezpieczniej...

Aisha, przypomnialam sobie ze druga Agnieszka K ( a byly 3 chyba ;) ) , ma juz dwoch chlopakow. Wiec nie jestes pierwsza, fakt. :) Pogratuluj jej w kazdym razie :) No to zycze ci spokojnej ciazy i braku objawow. Ja na szczescie nie mialam spotkan z bialym uchem, chyba wogole nic mi sie nie dzialo, oprocz tego, ze troszke brzuszek urosl :P Oj biedna Olenka. Ale chyba to nieuknione - i to przez kilka lat. :o

dzięki :) czuję się uspokojona - troche sie marwitlam, czy mały nie dostaje zbyt często kaszki, no ale w ciągu dnia cyc jest ble, wiec niby co mu mam dawac.... przeciez chleba z kiełbasą mu nie dam, ani sałatki śledziowej :O

hello!!!!!!!!!! no ja kawke pije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AISHA -zapomniałam Ci pogratulowac ciąży!gratuluję!!!!!!!Fajnie masz -bedą sie razem chować dzieciaczki!!!!!!!!!no u mnie jest pięć lat róznicy i jak urodziłam Kiniusie to było bardzo ciężko!!!!!!!!!!!!!z moim synkiem ale juz ok! Gdyby Pan Bóg był łaskawy to by było 3lata róznicy-2razy nam sie nie udało no ale Kiniusia jest z nami i bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!!!! DZiewczyny nartwie się o elmirke??????????czy z nią wszystko ok?????????miała mieć zabieg w szpitalu ale tak długo sie nie odzywa???????? Wczoraj na poprawe humoru poszłam sobie na zakupy!!!!!!!!!!!!!!!!Kupiłam sobie jeansy lewisa dzwony -bardzo lubie,3bluzki na krótki rekaw i katane CHeroke i sweterek H&Ma wszystko za 15zł!!!!!!!oczywiście z mojego kochanego lumpka-bardzo lubie chodzić po lumpkach mozna takie rzeczy wychaczyć i to markowe!!!!!!!!!Uwielbiam sklepy z Uzywana odzieżą!wypiore rzeczy i jak nowe!!!! u nas nadal bez zmian .............cisza,cisza w domu nocował!!!!!!a tesciowa znowu dzwoniła kiedy zajrze do nich z dzieciaczkami mam do nich 10minut bedzie mi buczeć nad uchem.............moze jutro pojde albo wcale ale nie moge taka być dzieciaczki chca do babci-Krystian chce!a ja jestem taka ,ze jak bym była pokłocona z tesciowa to i tak to sa dzieci i to ich babcia wiec by mogły chodzić!m Moja maruda mnie woła!pa!

ja tez porosze kawke a mój bubus je tak: 6-herbatka 10-kaszka na gęsto 14 -obiadek(pół słoiczka albo cały zalezy jaki ma chumor) 16-17-reszta obiadku bądź deserek 20 mleko 150 ml no i w nocy 150 ml mleka mało?moze powinnam mu dac kaszke na noc bo widze ze niektóre dajecie 2 razy kaszke a ja sie boje ze go przekarmie i bedzie gruby hihi:-) gosiek a ty co?zaginiona a elmirka na nk siedzi i na gadu wiec moze z nami nie chce pisać? ciekawe co u martynki czy znalazła prazce i jak mała martynka sie chowa pom.mamo nie martw sie twój synek na pewno jest zdrowy a lekarzy bierz z przymróżeniem oka;-)

Gość Ewelkad22
Witajcie dziewczyny czytam was od samego początku ale nigdy nie miałam odwagi napisac. Jestem mamą Martynki która urodziła się w czerwcu. Moja malutka niedawno skończy miesiąc i już zaczyna sama wstawac w łóżeczku oczywiście, czy to nie jest za wcześnie.

Gość Ewelkad22
tzn 8 miesiąc

Witam :) ja poproszę kawke :) Eryczek teraz chodzi za balonem,bawi się nim :),już bidulek miał bliskie spotkanie z podłogą :( ale już ok.Mam więc chwilke na kafe,a później do pracy rodacy,musze chałpke ogarnąć. tak tylko dlaczego ostatnie dni :(:(???? hanio mój Eryś też woli coś konkretniejszego zjeść,ostatnio u teściowej wcinał taki cały makaron długi z rosołku,byłam w szoku,babcia dawał rocznej wnuczusi i mojemu Eryśkowi też :) Beja fajnie że okupiłaś się :) kurcze i tylko za 15 zł :) u nas też między chłopakami jest 5 lat różnicy,nie było problemu,Oskarek jest bardzo dumny że ma młodszego braciszka i zawsze nam pomaga :)

witajcie :) @ w końcu raczył się zjawić i tym samym potwierdza negatyw wynik testu. Super. Dziś powinny przyjsc moje testy z allegro, wiec w przyszlm cyklu mam nadzieje nie najesc sie tyle stresu ;) poza tym dzis ze znajomymi wybieramy sie do Wisły na małą wycieczkę - chcą zobaczyć nową skocznię, pospacerować trochę, a potem pojedziemy do Koniakowa, do Karczmy Ochodzita :) super, w dodatku pięknie pada śnieg, więc klimacik będzie nieziemski. Mam nadzieję, że uda nam się jakieś fajne zdjęcia zrobić ;) miłego dnia więc!

hej hej Aisha gratuluje 2 kreseczek. U nas ok, mały ostatnio znowu ładnie śpi 12 godzin w nocy i nawet do 4 godzin w dzień. Mleczko na noc się sprawdza i śpi po nim od 19:30 do 6 rano, potem wypija mleczko i śpi do 7-8. Teściowa przyleciała i Wiki jest zachwycona, a mały śmieje się do babci ale tylko wtedy gdy siedzi lub jest u nas na rękach ale do babci na ręce nie chce iść. Musi się poprostu przyzwyczaić. Ok uciekam. Papa

dziewczyny wpadłam tylko na moment. Mikołaja mam chorego, tzn przeziebionego - katar, lekki kaszelek, w nocy miał gorączke... wiecie moze ci na gardło można takiemu maluchowi podać ?? jakis syrop ?? ide do lekarza na 14.00 ale tak chcialam cos sie dopytać... dzieki z góry !!

witam was kawusia na stól chciałam wam sie pochwalic ze mojemu łobuzowi zab wychodzi wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzis rano dotykam dziasełek a tu cos twardego i lyzeczka stuk stuk.... ale sie cisze mowie wam!!!!! zdrowka zycze dla naszych chorowitkow!!!!

witam,jestem,jestem.Ewelona gratki dla maciusia!!!!!!! U nas ok,maly spi teraz. Pom mamo,dla mniea to napinanie u mojego mnie drazni jak cholera i ja uwazam ze to niezbyt normalka,ale rehabilitantka powiedziala,ze on po prostu juz tak moze miec i wyrosnie z tego,ona widziala jak to waglada,bo u niej akurat sie napial i powiedziala ze nie ma powodow do zmartwien,niektore dzieci tak robia i wyrazaja w ten sposob swoja radosc czy niezadowolenie,ale tez nie ukrywala ze oprocz okazywania emocji moze byc to zwiazane z jego napieciem,ktore chyba jeszcze ma skoro sie napina czasami,ale ona mowi ze ogolnie jest ok. Pom mamo,dlatego tez nie kazala mi go wsadzac do chodzika,powiedziala ze jesli on prostuje nozki czasami napinajac je,to w chodziku bedzie tez tak robil i to nie sluzy odpowiedniej nauce chodzenia,a przy tym moze jeszcze brac raczki do tylu,co czasami moze pozostawic slad,a mianowicie,zla postawe podczas chodzenia a potem biegania z raczkami troszke do tylu.Dlatego ja rezygnuje z chodzika a na pewno nie wczesniej niz jak bedzie poprwanie sam juz stal. Beja ,ale zaszalalas kochana!!!!!!!!!!!!!!!Tez lubie levisy i dzwony!!!!!!!!!!! Dzisiaj bylismy z kuba rano na kawce u znajomej,bylo oki. Witam nowa mamusie,ktora zamiast tylko czytac niech duzo pisze do nas,napisz cos o swojej dzidzi.Pisalas ze twoja mala skonczyla 8 miesiecy i zaczyna wstawac,nie pamietam czy dobrze pamietam hehehehe;),ale uwazam ze to ok,nie jest za wczesnie jesli sama juz jest na to gotowa,moj jas jak mial 8 tez stal,wiec mysle ze oki,pozdr

Co na gardełko - nie wiem:( A pytanie czy nie za wcześnie wstaje jest bez sensu, bo co jej zrobisz? Przywiążesz?:) Skoro sama wstaje, to na pewno jest na to czas:) Pozdrawiam:)

Melania mozna podawać syrop prawoślazowy i syrop calcium ja mojej KIniusi podawałam gdy miała kaszel i była przeziebiona!

Gość Ewelkad22
Dzięki to prawda nie przywiąże jej. Moja Martynka urodziła się 2 czerwca. Potrafi już raczkowac po całym mieszkaniu. Nie chce jeśc mi kaszek tylko mleko, zupki, bułeczkę z mleczkiem nie krowim, owoce.Sama już nie wiem czasem co jej podawac. Na początku miałam z niął problemy bo miała jedną stronę asymetryczną jeżdziłam z nią do lekarki ale ona mnie uspokaja że wszystko ok niedługo mamy następną wizytę kontrolną.Ale jestem dobrej myśli. Pozdrawiam Was serdecznie

ewelona gratki dla Maciusia 🌻 gosiek,Aisha tak,tak na kaszelek jest bardzo dobry syropek prawoślazowy Ewelka witaj mój Eryś miał się urodzić 2 czerwca :)

dzieki dziewczynki..... co godzine sprawdzam czy aby napewno ten zab jest czy moje zwidy ale jest..... stuka fajnie dla mojego najlepszy jest deflegmin.... na kaszel.... 2dni stosowania i kaszel mijał zawsze

podpisuje,liste obecnosci,maly spi,maz zaraz wroci z pacy,a potem jedziemy na rehabilitacje,ale mi sie chce!!!!!!!!jak mus to mus!!!!!!!!!pozdrawiam

Gosiek, o co chodzi z tym raczkami do tylu ? Ewelka, no nie da sie za bardzo ani przyspieszyc, ani opoznic tym bardziej rozwoju ruchowego dziecka. Wiec jak wstaje to sie ciesz, 8 miesiecy to wcale nie za wczesnie. Moja tez chce sie wspinac, ale jeszcze za slaba. Chociaz wczoraj z kleczek wstala sama spindrajac sie po mnie :) I wiecie co? Nina mowi :) Wczoraj w wannie mowi mi tak : "mama, mama, baba ne ne ne ne ne". No i pytam dzis mamy czego jej tak zabrania, ze sie skarzy. A mama, ze no jak to czego - wchodzenia pod lozko :) A jak juz nie chce jesc to tez odwraca glowe i mowi ne, czyli nie. Ewalona, no i doczekalas sie :) Gratulacje. I nie mecz tych dziaselek i nie stukaj tyle, nie boj sie zabki nie znikna. Agula, mi w szpitalu dawali Motrin, w domu mam Tylenol. Chyba jedno warte.

Pomaranczowa mamo, a mozesz mi tez przeslac, bo w sumie to nadal sie przygladam tej mojej corce czy wszystko z nia oki.

surfitka a to mondralinka z Ninki :) fajnie,super że tak opowiada :) dzięki za życzenia dla Erysia :) ewelona spoko ząbek jak już wyszedł to się nie schowa ;) Eryk ma fajną zabawe,podchodzi do piekarnika w kuchni widzi tam swoje odbicie i się śmieje,krzyczy albo całuje ;)

pom.mamo dzięki :) a co tak pusto ??? Eryczek już umyty w łóżeczku leży,ale coś spać mu się niechce :( gada i gada.

nalepszego dla Erysia!!! ja się uczę, więc tylko looknęłam co u was ;) miłego wieczoru