Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

wszystkiego dobrego dla solenizanta erysia!!!! moj mały juz spi, maz w pracy 2zmiana a ja sie nudze...

Ewalona, poszedl mail. No wlasnie dzis cos glucho. Powiedzcie czy wasze dzieci tez tak bardzo chlapia podczas kapieli ? Bo praktycznie kapie ja w bieliznie, bo bylabym cala mokra. Ciagle kopie nogami i robi to specjlanie. A jak ja posadze, to jedna reka sie trzyma a druga chlapie..i tylko odwraca do mnie co pol minuty z rogalem na buzi i mruzy oczy bym jej wytarla bo wszystko zachlapane :P No to Erys ma zabawe :D Moja ostatnio lubi klocki. i zawsze je wywala z pudelka i uklada, albo gryzie. Ostatnio nawet z 10 klockow wybrala 2 o tym samym ksztalcie i kolorze. Moze przypadek, a moze nie...kto wie ;)

Ewcia - moja Ola też uwielbia całować piekarnik:) a Jak jej się ktoś tam jeszcze pokaże, to ma straszną radochę i tak porównuje odbicie z oryginałem:) Ostatnio nawet w samochodzie chichra się do lusterka, jak widzi mamę albo tatę. A powiedzcie mi drogie mamuski, jak jest u Waszych pociech z obcinaniem paznokci? Ja zawsze obcinałam Oli na śpiąco, ale ostanio mi się budzi przy obcinaniu.

No wlasnie mialam poruszyc temat paznokci. Mam problem bo nie daje, drze sie i wyrywa mi rece od jakiegos czasu. Obcianm na spiacu, ale jak chodze do pracy to wieczorem juz ciemno :o A jak zasiwce to sie budzi. I obcianamy po 3 paznokcie na wieczor, a reszte pilujemy ( pozwala troszke pilowac czasem). No i w sobote na spiacku przez dzien obstzyzyny. Bo rosna jak na drozdzach.

A do tej pory obcianalam nozyczkami, ale nie wiem czy nie przerzuce sie na obcinaki, bedzie szybciej.

ja od początku obcinam obcinaczem, sadzam go sobie na kolanach i po prostu mocno trzymam. nauczyl sie, bo od malego tak robimy i nie wyrywa (zazwyczaj). tzn strasznie sie wierci, ale dajemy rade. gorzej z nóżkami, bo nózki mia strasznie mocne i kopie. a jeśli chodzi o kąpiel, to u nas też wszstko mokre, a najgorzej ze wstaje w kąpieli i nie chce usiąść. tak usztywnia nóżki że nie ma szans ich zgiąć. a jak już się uda, to zaraz znów jest wstawka....

Hanio, ja nIne klade do kapieli. Poki co jeszcze nie umie sama wstac do siadu z plaska, wiec spoko. A kapie ja w duzej wannie, ma tylko mate antyposlizgowa zeby mi nie mykla gdzies. Tez nie umiem ocinaczkami :P Ale mysle, ze moze bedzie szybciej ;) I moze tez pora na kolanach, do tej pory kladlam ja na lozku, ja obok niej a ona fikolki uprawia.

U nas z kąpaniem też jest zabawa, ale nie jest tak mokro jak u Surfitki;) Bardziej Olę zajmują zabawki, niż chlapanie, chociaż chlapanie też jest:) Z tym było gorzej w wanience, dlatego zaczęliśmy kąpać w dużej wannie, bo co wieczór pokój był zalany, a tatuś się z tego cieszył jak Ola:)

Ola siedzi w kąpieli, oczywiście pod czujnym okiem tatusia i na macie antypoślizgowej.

fajnie wam z tym kapaniem bo moj na odwrot ani reka ani noga nie rusza... smiejemy sie ze relaksuje sie podczas kapieli... nic zero ruchu tylko jak mu siusiaka myje i obciagam skorke to taki banan na buzi ze szok... od malego lubi......................................... a obcinam mu nozyczkami takie dla dorosłych i po spiaczku

Ewalona, a co mu obcianasz - siusiaka??? :D:D:D Zartuje oczywiscie :P Ot, maly facet ;) Jakby Nina siedziala to byloby mniej nachalpane, ale jeszcze nie chce by siadziala, o sama nie umie tego zrobic. No a jak lezy to fruuuu....woda wszedzie. Ale to nic, tatus wyciera potem ;)

u nas też czasem jest mokro do okoła,teraz braciki kąpią się razem tzn.Eryś w swojej wanience a Oskiś w wannie w tym samym czasie,no i Eryś zapatrzony na braciszka zapomina chlapać ;) czasem razem w jednej wannie się kąpią,ale mi łatwiej umyć w jego wanience. paznokcie narazie obcinamy u mnie na kolanach nożyczkami.

ho, ho, już widzę mojego smyka leżącego w kąpieli. nie ma szans! on musi wszystko widziec łapać, chlapac i w ogóle ;)

dziewczyny, ja to pisze tak po polskiemu ze szok, ze wy sie biedule doczytacie ;) Sorki, pisze w robocie i jem obiadek :P Aisha, kolorowych snow :)

surfitko doczytamy,doczytamy ;) smacznego ;) coś dziś nasze "dzienne "dziewczynki nie zaglądały ???

No malo sie dzialo, malo. Naprawde szkoda, ze niekotre dzieczyny przestlay sie udzielac. Ale cos zrobic. Poczytaloby sie co umalego Eliaska, Kajuni, Martynki. Ale coz, trudno.

trudno szkoda :(:( a agula dziś nas nie odwiedziła za raz wyśle pare fotek od mojej tesciowej,zobaczcie sobie te jej najukochańsze wnuczusie,są tam też moje chłopaki

dziewczyny, jak mi się koszmarrrrrrrrrrrrnie nie chce uczyć :( a w sobotę kolokwium z angielskiego :( nie mówiąc o pracach do napisania :(

hanio weź się w garść !!!!! i do roboty !!!!!! łatwo mi tak mówić,a tu ciężka praca przed tobą :( życzę powodzenia w nauce

surfitko dzieki... wchodze na interie ale jakiegos programu mi brak bo niemoge nic zobaczyc zadnego zdjecia pisze ze gotowe a niema nic... jaki wy macie program??

ewelona ale sie usmialam z tego co napisalas,moj kubek to tak jak twoj macius,powaga w wannie,kapie go tez w duzej ,ale na siedzaco,podtrzymuje go,a jak mu myje siusiaka to od razu radosc i smiech,co ci faceci mali maja z tymi siusiakami hehehehe Paznokcie obcinam mu obojetnie gdzie hehehehemnie rozczulam sie i idzie to szybko,normalnymi nozyczkami dla droslych,tylko ze male,tak mi od poczatku poradzila polozna. Surfitka,pytalas o te raczki do tylu.Rehabilitantka powiedziala mi,bo pytalam o chodzik,czy poleca go dla kuby,wiec powiedziala ze na razie nie,bo skoro on prostuje nozki to nie jest to dobre.Dziecko w chodziku,ktore ma nawet male napiecie miesniowe prostuje nozki np.i automatycznie stojac bierze odchyla jakby raczki do tylu,nie wiem jak to opisac,ale mozna sobie wyobrazic to jakby stal na prostych bardzo nogach z rekoma na bok jak ssamolot ale troche te raczki zaciagniete jeszcze do tylu.Dlatego powiedziala ze jak nie nauczy sie sam stac to nie poleca,bo taka postawa jest zla i moze pozostac jak bedzie nawet wiekszym dzieckiem.Np.biegajac moze zostawiac jedna reke i ramie w tyle,albo chodzac tez.Jak np.sie zdenerwuje bo nie bedzie mogl cos zrobic to tez moze pozostac taki odruch raczki do tylu,niby glupie ale moze i prawdziwe dlatego nie bede go wsadzac na razie albo w ogole w chodzik.Ale chujowo to opisalam hehehehe Przypomnialo mi sie ze jak Jas chodzil w chodziku mial wtedy 8 miesiecy to tak robil odruchowo,jak sie np denerwowalale tylko w chodziku,mam to nawet na zdjeciach.Jas nie mial napiecia i byly to zwykle odruchy ,moze skrepowane odruchy w chodziku nie wiem ,ale na szczescie chodzik nie wplynal na niego negatywnie.A wynik jest taki ze Bartosz bez chodzika chodzil duzo szybciej sam niz jas po nauce w chodziku,tak wiec to nie przyspiesza wcale. Pom mamo,bylabym Ci bardzo wdzieczna jakbys mi napisala o tym napieciu,ten temat mnie interesuje jak zaden dotad hehehhe minia@t-online.de dzieki

Ewalona, jest wiele programow do ogladania zdjec. w domu mam Picassa. Moze sciagnac za darmo z netu.

kurka,to pewnie ja nie moge tez otworzyc zdjec na interii,bo nie mam odpowiedniego programu????nie wiem musze to w koncu przedyskutowac z mezem,bo ja to matol z informatyki hehehehe