Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka2007

Polki w Anglii gdzie do ginekologa??

Polecane posty

Gość myszka2007

hej! ostatnio chyba złapałam jakas infekcje drog rodnych ale zupełnie nie mam pojecia gdzie z tym isc. mieszkam w Anglii ale jeszcze sie nie zarejestrowalam do GP, zawsze bylam zdrowa jak ryba czy przysluguje mi bezplatna opieka ginekologiczna? gdzie sie z tym udac? dzieki za pomoc naprawde potrzebuje

Gość 24k
hej, ja tez chcialabym sie wybrac do gina,jestem tu od niedawna i nie mam pojecia gdzie sie udac, manchester i okolice.prosze o jakies namiary.dzieki z gory. myszka 2007 a ty gdzie mieszkasz? pozdro.

Gość myszka2007
ja w Londynie, wiesz zawsze jest mozliwosc isc prywatnie albo jest tu nawet dostepny polski gabinet ale to zgrozo koztuje........ niestety poki co nikt nic nie doradzil:(

dziwczyny ja trafilam do ginekologa przez przypadek i nawet bylam tu operowana. jesli pracujecie i macie ubezpieczenie to wezcie skierowanie od gp i ustalcie wizyte zreszta w przychodni jest tez pielegniarka ktora wam tez sporo pomoze w sprawach ginekol. ja mieszkam w hull i trafilam na polskiego ginekologa bardzo dobrego lekarza. wam tez zycze abyscie trafily na dobrych fachowcow

Gość 24k
do aniahull- a moglabys mi powiedziec jak mam sie zarejstrowac u tego gp? co potrzebuje?ja nawet jeszcze tam nie bylam? i czy tammoge powiedziec co mi dolega? mam NIN czyli bedzie to wizyta bezplatna? dzieki bardzo za info:)pozdrawiam.

Gość myszka2007
hej aniahull! dzieki za rade! czyli najpierw musze sie zapisac do GP. mam male pytanko, te wszystkie uslugi sa bezplatne tak?

CZES dziewuszki. Moze ja pomoge. Jesli macie insurance number to nie ma problemu. Na wszelki wypadek wezcie ze soba paszport albo dowod i potwierdzenie adresu (rachunek, wyciag z banku, angielskie prawko, payslip, umowe wynajmu mieszkania cokolwiek) i biegiem do najblizszego GP. Po zarejsetrowaniu sie trzeba umowic sie na wizyte. Najlepiej do pielegniarki bo to one w UK zajmuja sie cytologia, zakarzeniami, antykoncepcja itd. Jesli lekarz jest kobieta to zapiszcie sie na wizyte do lekarza. Jesli okazaloby sie ze ktoras z was ma nadzerke, albo podejrzewa pielegniarka/lekarz ze to cos powazniejszego wypisuje list do szpitala, wysyla go. Wy nic nie robicie tylko czekacie na list ze szpitala z data kiedy macie przyjsc. W przypadkach ktore nie sa zagrozeniem zycia czy zdrowia taka wizyta odbedzie sie nawet za kilka tygodni> tak to juz jest w UK. Powodzenia zycze, Jak ktoras przypadkiem mieszka w Wolverhampton to zapraszam do przychodni w ktorej ja pracuje:P A co!

Gość 2042424
do kig- strasznie dziekuje za te informacje ,napewno sie przydadza:)szkoda,ze nie mieszkam blizej bo z checia wybralabym sie do Ciebie, boje sie ze nie dogadam sie z ta pielegniarka za peirwszym razem i nie bede umiala jej powiedziec co mi dolega,po angielsku sie dogadam ale nie w medycznych sprawach:)moze jakos to bedzie.. mam nadzieje. Kig a czy ty jestes tam pielegniarka - polozna? a moze moglybysmy pogadac jakos prywatnei, na gg np? jak mozesz to odezwij sie do mnie 2042424 ,dzieki i pozdrowionka :)

Gość 24k
sorkit o bylam ja przed chwila :)

Gość myszka2007
hej kig dziekuje za rade milo z Twojej strony,

hej dziewuszki, nie ma sprawy jak cos trzeba to walcie- nawet na maila ktorego mam w nicku. Hehe pielegniarka oficjalnie nie jestem ani polozna, studiuje zupelnie co innego z tym ze juz wiem ze minelam sie z powolaniem:P a moj lekarz (tzn szef) czesto nas doszkala w \'banalnych\' na oko chorobach (zapalenie pecherza, wyrostka, szkarlatyna, swinka, zapalenie migdalkow, migreny) ba ostatnio przy wykonywaniu jakis tam badan u kobietki spytal sie czy chce popatrzec w jej eeeeee \'srodek\' zeby cos tam zobaczyc odmowilam mowiac ze mam swoja:P moze w sp[rawach medycznych nie ma co mnie dokonca brac jeszcze za autorytet ale jesli chodzi i sluzbe zdrowia w UK pod katem administracjii to cos tam juz wiem:D buziaki

2042424 pisz na maila ja rzadko siedze na gg poza tym internet mi raz dziala raz nie chilery mozna dostac

Gość myszka207
dzieki kig, jak cos to wale do Ciebie:)

Gość nie mam ksywy
a znacie moze jakiegos dobrego ginekologa? jestem z Londynu, wiec moze ktos mi poleci kogos? moze byc prywatnie i super jakby byl Polakiem

Gość gość
Ja też mieszkam w UK i miałam taki problem, siostra która tu jest dłużej poleciła mi polskiego lekarza dr. Michał Kobylec on akurat przyjmuje w Bristolu i bardzo ok. Kompetentny i bardzo miły. Mozna się u niego leczyć .

Gość gość
Czy ten dr Kobylec przyjmuje w jakiejś konkretnej klinice? Jest tam możliwość zapisania się do położnej? Chodzi o prowadzenie ciąży.

Gość gość
mieszkam niedaleko Bristolu, mozesz podac namiar na tego lekarza?

Gość gość
W Bristolu, dr Kobylec przyjmuje w polskiej przychodni polmedics. 01179 564591

Gość gość
W Birmingham i w Bury St Edmunds również przyjmuje dr Michał Kobylec. Faktycznie ma dobre opinie. Też potwierdzam