Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskafka_19

SPOSOBY NA PRZYSPIESZENIE PRZEMIANY MATERII ...

Polecane posty

Gość truskafka_19

no niestety... probowalam ostatnio kolejnej diety cud i zrezygnowalam z niej po dwoch dniach bo schudlam zaledwie 0,3kg... porazka co nie? To pewnie dlatego ze najpierw duzo jem a potem rygorystyczne diety. Czas przerwac bledne kolo.... Chce znowu jesc mniej ale zdrowiej i bez zadnego glodzenia. Zjadlam narazie owsianke na sniadanko ale niewiem co robic zeby przyspieszyc sobie przemiane materii. Czy ruch mi pomoze? np. spacery jazda na rowerku stacjonarnym? juz sama nie wiem co robic :( zrypalam sobie caly metabolizm... ehhh szkoda ze czlowiek jest madry po fakcie... :(

Gość surówki z kapusty i marchwi
otręby, ruch też jak najbardziej wskazany

Gość Nidmfa
A ile Ty byś chciała schudnąć w 2 dni? Zdrowe chudniecie to 0,5 -1 kg tygodniowo. I tak duzo schudłaś. A na podkrecenie metabolizmu to zdecydowanie jakikolwiek ruch i picie duzej ilosci plynów ( woda minerlana,zielona herbata) Dobrym sposobem są równiez ostre przyprawy np.pieprz ,chili.

przede wszystkim małe posiłki a cżęsto np 5 osiłków co max 3 h napewno trzeba jeść śniadanie bo trzeba pobudzić rano organizm do trawienia i wspomniany tu ruch.

oglądałam ostatnio jakis program na tvn... tam kobieta miałą spora nadwagę.. nie to co my chudziny :D i co się dowiedziałam o ćwiczeniach: ćwicząć regularnie przyśpieszamy metabolizm... wystarczy 30minut ćwiczeń wieczorem codziennie lub godzina co drugi dzień... dlatego ćwiczmy kochane :D wiem wiem... tak cięzko się zmoblilizowac... Ja zaczynałam od tańczenia w soboty... potem we wtorki i we czwartki ćwiczyłam po 30minut... potem złapałam się na tym że czekałam na ten wtorek czy czwratek :D zaczęłam zwiększać dawkę ruchu... sport to w ogóle fajna sprawa... widzela się hormon szczęscia i czuję się potem tak... błogo hehe :D

Gość truskafka_19
w takim razie postawie na ruch :) Wrocilam wlasnie z miasta- duzo sie nachodzilam teraz troszke odpoczne a potem pojezdze na rowerQ stacjonarnym :)

Gość nivea truskawkowa
ja tez tancze hehe, smiesznie troche sie czuje co by se pomyslal jakby ktos mnie zobaczyl. i do tego skakanka, a zielona herbata pomaga schudnac?? bo ja slyszalam o czerwonej

Gość blablablabla
smiechotka jak Ci sie udalo schudnac 13 kilo tak szybko???+

Gość Nidmfa
Zielona herbatka równiez pomaga w przemianie materii. Ogólnie to wszystkie płyny (oprócz gazowanych i słodzonych sokow)

Gość nivea truskawkowa
aha dzieki pozdrawiam :)

Gość boliuszka
PRzyspieszenie pRZemiany materii można też osiągnąć poprzez odpowiednie tabletki. Ja właśnie zastanawiam się nad kupieniem preparatu African Mango. Natrafiłam na taką stronę http://afRIcanMangOFOrum.pl/jak-przyspieszyc-metabolizm.html i myślę, że tabletki w moim przypadku będą dobrym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że niedługo moja waga się zmniejszy na tyle, bym mogła włożyć sukienkę w rozmiarze 36.

Ciekawy artykuł ;) Na rynku istnieje wiele produktów, które pomagają przyspieszyć przemianę materii. Są to zarówno owoce, warzywa, jak i przyprawy. Na przemianę materii doskonale działają także produkty białkowe, ponieważ białko jest trudne do strawienia, dlatego organizm potrzebuje ogromną ilość energii, by to zadanie wykonać. Warto wiedzieć, które produkty przyspieszają przemianę materii, aby włączyć je do codziennej diety. Mleko przyspiesza metabolizm podstawowy, dlatego warto jest pić je każdego dnia. Produkty zawierające błonnik wymagają dużo energii na strawienie, przez co przyspiesza się przemiana materii. Są to takie produkty jak: pełnoziarniste pieczywo, ryże, makarony, kasze, pestkach słonecznika i dyni. Kapsaicyna zawarta w pieprzu i ostrych papryczkach poprawia metabolizm i przyspiesza pracę serca. Przyprawami przyspieszającymi przemianę materii są także: bazylia, imbir, cynamon, oregano, curry, które urozmaicą smak potraw. Oleje z grupy omega-3 obniżają poziom leptyny w organizmie, dzięki czemu spala się więcej tłuszczu w organizmie. Oleje omega-3 zawierają ryby morskie. Usprawnić metabolizm można także pijąc wodę mineralną z dużą zawartością jodu. Ponadto na dobrą przemianę materii pomocna jest kawa lub mocna herbata. Filiżanka wypita przed śniadaniem pozwala na przyspieszenie metabolizmu. Procesy metaboliczne usprawnia herbata zielona i herbaty zawierające korę kruszyny czy liście senesu.