Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzony w niedziele_______

PYTANIE DO INTELIGENTNYCH WYBORCÓW PLATFORMY OBYWATELSKIEJ!

Polecane posty

Wiem Anouk. Profesor to tytul nadawany, ktory mozna odebrać. Doktora trzeba sobie wypracować i tego stopnia nikt juz takiemu nie odbierze. Są doktoraty nadawane i one są tytulami. Wałęsa ma kilkadziesiąt tytułów doktorów, ale nie ma stopnia. Dlatego dziwi mnie zarzut pod adresem Bartoszewskiego, ze jest tytulowany profesorem, a nie mam nawet matury. Taki tytul mu nadała niemiecka uczelnia. Ma prawo? Ma.

Z cyklu znajdź różnicę (jesli potrafisz) Obrazek 1: Mecz 6 ligi. RKS Siekiera Piła vs AC Młot Płot. Po meczu 20 kiboli wszczyna zadymę. Nawet nie wiedzą jaki był wynik. Przepisów gry w Piłkę też nie znają. Obrazek 2: PO wygrywa z PIS. Wyborcy dyskutują o wynikach.

Nie LWP tylko dokładnie \"Siły Zbrojne Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej.\" Nazwa LWP obowiązywała do 1952 roku. :P { Myrevin, Ty odniosłes sie do swojej konkretnej sytuacj, ja pisałam szerzej } Na jasne sam byłem w tym wojsku. Ilość Żołnierzy i policji w tamtym czasie jako głos wyborczy było nie bez znaczenia. Bo o innych służbach nie wspomnę. Dość o tym, nie istnieje coś takiego jak obowiązek głosowania w Polsce. { Przymus glosowania za PRL nie istniał.} ;) Jasne. Po co miał by istnieć skoro głos można było oddać tylko na jedna partię.

Ja raczej jestem zdania, że głosy były i tak inaczej liczone..... A jeszcze na listach można było głosować na PAX..... ;) cztery opcje do "wyboru":P:P:P:P:P:P

Chodzi mi o cholerne fałszowanie wyników, liczone tak, aby było jak miało być....nie potrzeba było do tego całego aparatu bezpieczeństwa:O:O:O:O

Co za róznica { Do roku 1989 PZPR miała charakter partii państwowej, która sprawowała władzę absolutną (poprawka do konstytucji z roku 1976 mówiła o partii jako \"przewodniej sile narodu\") } 🖐️

W ogóle PRL to było kuriozum..... Istny cyrk, który niestety dawał sie bolesnie we znaki:(:(:(:( Ostatnio rozxmawiałam z kimś, kto w latach siedemdzisiątych starał sie o pozwolenia na dom jednorodzinny. Chciał wiekszy taki pnad 200metrów...i jaka to była gimnastyka:P:P:P:P

Gość eeeeeeeee
gdzie ten inteligentny urodzony w niedziele ? uciekł :D:D:D:D:D

Gość moje zdanie na ten temat
Dlaczego gospodarka się rozwija i bezrobocie spada? Wzrost gospodarczy jest wywołany przez inwestycje ,które poczynili przedsiębiorcy.Zwiększyli oni swoją konkurencyjność ,obniżyli koszty i zwiększyli zyski.To jest tylko i wyłącznie ich zasługa ,którą nie może sobie przypisywać sobie żaden rząd.Wejście Polski do Unii Europejskiej otworzyło i uprościło dotarcie do nowych rynku ,poprzez zwiększone zamówienia rozbudowują oni swoje moce produkcyjne ,zatrudniają nowe osoby i przez to spada bezrobocie. Zwiększenie zatrudnienia powoduje także wzrost popytu wewnętrznego i wzrost produkcji na rodzimy rynek.Działania państwa w kwestiach gospodarczych mogą stymulować wzrost gospodarczy ,ale nie są jego bezpośrednim czynnikiem.

Gość KOKS
belfer555 - każdy ekonomista Ci to powie i niejeden już mówił,że największą zasługą PiSu jest to,że nie mieszali się do gospodarki.Ale Ty zapewne oglądasz tylko TVP 1,2 i 3.Trzeba było oglądać programy,które nie były tubą propagandową PiSu,a dowiedziałabyś się więcej.Irlandia Północna weszła do UE w 1993 czyli 14 lat temu.I te 14 lat wystarczyło im do zbudowania państwa zamożnego,do którego po pracę wyjeżdżają nasi rodacy.My wstąpiliśmy do Unii w 2004 roku.Każdy dotychczasowy rząd z lepszymi bądz gorszymi skutkami,starał sie jak najlepiej z krajami Unii współpracować.Nie zaprzepaszczali szans.I to właśnie dzięki tym rządom w tej Unii jesteśmy i tylko od nas samych zależy czy wykorzystamy tę szansę czy nie.Eurosceptyczny rząd PiSu robił wszystko,aby ta dotychczas dobrze układająca się współpraca zaczęła kuleć.I właśnie mam nadzieję,że proeuropejska partia jaką jest PO będzie potrafiła wykorzystać naszą szansę na to,aby za kilkanaście lat Polska stała się drugą Irlandia.Jak narazie dwa lata zostały zmarnowane.

Gość do zacofanego autora topiku
wzrost gospodarczy ,jest w całej europie nie tylko w Polsce. Skoro twierdzisz ze to zasługa PIS to napisz konkretnie co zrobili ze jest taki wzrost.Uzyj mózgownicy,wykaz sie inteligencja!

Gość ty głupi koksie
kaczyński wie ze nie jestesmy w niczym gorsi i chce byc partnerem w unii na RÓWNYCH zasadach a nie na KOLANACH

Gość ty głupi koksie
chociaż z drugiej strony nie ukrywam, że osobiście lubię być w pozycji na kolanach, gdy mój partner (Jousouf z Ghany) penetruje mi odbytnicę. :-)

Gość cudaki wierza w cuda
wzrost gospodarczy jest w całej europie moze i tak tylko mi wytłuimacz CUDaku dlaczego wegierski wzrost to 1% a polski to 7% w unii jestesmy tak samo długo jak Wegry

Gość jakim cudem--------
czy nie pamiętacie już o schładzaniu gospodarki przez balcerowicza (wiadomą partię) i skutki