Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllłłłł

co na stłuczenia

Polecane posty

Gość allllłłłł

właśnie przytrzasnęłam sobie palec drzwiami od samochodu, boli jak cholera, co robic,żeby złagodzic ból alłłłłł

Gość wyciagnij cos z zamrazarki
i okłady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość poobijana
Tak ogólnie to fajnę żele na stłuczenia są z serii Ice Power. Często jestem poobijana po rolkach i żele bardzo mi pomagają http://www.sanusmarket.pl/power-8211-chlodzacy-p-129.html Korzysta z niego również moja mama, która cierpi na bóle pleców. Mówi, że bardzo jej pomaga.

Jeśli chodzi o stłuczenia to całkiem niezły jest Dermentol , działa szybko. Ma w sobie kamforę, która działa bardzo szybko. Poza tym nie jest drogi, z tego co wiem to 150 g kosztuje ok 8 zł więc cena jak na taki preparat całkiem niezła.

Gość Grażyna

Według mnie na stłuczenia najlepsze i najmniej inwazyjne (nieszkodliwe) są okłady. Sama stosuję żelowe ciepło zimne Armedical. Moim zdaniem nie ma nic lepszego. Jeśli w porę przyłoży się taki okład do stłuczonego miejsca, guz jest o wiele mniejszy i szybciej znika. Trzeba mieć go tylko pod ręką dlatego zawsze mam w lodówce zapas.

Gość omnibus

Kompres żelowy o nazwie FLEX

Gość jaki_kompres

Sprawdz sobie taki kompres: ceneo.pl/44354324#tab=spec

Gość adam

super pomysłem żeby złagodzić ból ale jednocześnie nie faszerować się chemią są żelowe kompresy Flex marki Sanity. Taki kompres można zrobić na zimno i na ciepło. Generalna zasada jest taka że zimno lepiej działa na nagłe urazy, a ciepło na przewlekły ból.

Gość Luna

Moja babcia stosowała okłady, moja mama no a teraz ja. W końcu to sprawdzona metoda stosowana od wieków:) W domowej apteczce zawsze ma  żelowe kompresy ciepło zimno ARmedical - zarówno większe jak i mniejsze. Nie ma dla mnie bardziej skutecznej metody na siniaki, opuchlizny, ból głowy czy zęba.