Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiamalopolska

Psycholog psychoterapeuta. Jak to z nimi jest ?

Polecane posty

Gość asiamalopolska

Witam. Jestem w kiepskim punkcie w moim zyciu wydaje mi sie ze potrzebuje rady psychologa czy psychoterapeuty.. Tyle ze ja wogole niewiem czym oni sie roznia... czy mozna isc do bezlpatnego? czy trzeba placic? gdzie mozna dostac sie zadarmo... prosze o rady. jestem z malopolski. pozdrawiam cieplutko asia

Gość jasne jasneee
hmmm nie wiem jak to jest ale do psychologa chyba trzeba miec skierowanie, mowie o panstwowym:) od psychiatry np. na pewno mozna panstwowo:) poszukaj u siebie w miescie poradni zdrowia psychicznego

Gość asiamalopolska
dziekuje:)

Do psychologa nie potrzeba żadnego skierowania. Poradnia zdrowia psychicznego to sa psychiatrzy. Znajdź SPP i tam idź , maja podpisane kontrakty z NFOZ. I zawsze znajdziesz odpowiedniego psychologa do poprowadzenia terapii:)

Gość jasne jasneee
u mnie w poradni jest rowniez psycholog wiec to zadna norma ze to tylko dla psychiatrow

Gość asiamalopolska
A jaka jest roznica miedzy psychologiem, a psychoterapeuta?

Gość nie ma roznicy
hm..

Gość tez nie wiem zna ktos od

Gość agusikaaaaaaaa
no wlasnie jak to jest z tymi psychologami i psychoterapeutami... tez niewiem jaka roznica... jakei maja zadania i czym one sie roznia od siebie moze jest tu jakis psycholog lub psychoterapeuta? :D

psycholog to osoba, która skończyła psychologię i już, psychoterapeuta o psycholog, czasami pedagog, który skończył szkołę psychoterapii. ogólnie mówiąc jest bardziej wtajemniczony w pomaganie ludziom, choć nie twierdzę kategorycznie że zwykły mgr psychologii nikomu nie pomoże