Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bob budowniczy

projekt domu - co myślicie

Polecane posty

Gość jest ok-tak myśle
ładny mały i zgrabny, no może nie taki mały

Gość bob budowniczy
wg kosztorysu to 284 tyś bez watu ale tak wszystko poszło w góre że nie wiem czy się zmieścimy w tej kwocie

podoba mi sie, taki normalny nie rzucajacy sie w oczy prosty, super :D Strzelilabym sobie podobny tylko z wiekszymi oknami

Kruca,to prawie 300 tys.Jeszcze jak ktoś nie ma działki......... Ponoć ceny materiałów budowlanych trochę spadły. Ale domek śliczny.Zgrabny,wydaje się mały,a jednak jest obszerny. Teraz takie właśnie budują.U nas,powstało takie mini osiedle i właśnie tam,są pobudowane domki,podobne do Twojego.:) ♥♪♫

Szukaj dalej podobnego projektu - to moja rada. Spróbuj (konstruktywnie) sam skrytykować projekt. Co mi się nie podoba: - kuchnia w centrum - komin usytuowany w tym miejscu jest tylko świetny na rysunku, aby dobrze działał musi być bardzo dobrze ocieplony/gruby i wysoki ok. 7m, bo wysokość kalenicy jest 7,5 m - salon nie ma ścian ma same drzwi, spróbuj ustawić jakikolwiek mebel - zobacz jakie pokoje są na górze , sprawdź spadek dachu (30%) ile zostaje powierzchni o wys min 2,2m. Ale góra ewent może być Co mi się podoba: - bryła budynku Polecam się

Gość bob budowniczy
dzięki za wypowiedzi czapka z daszkiem - dzięki za podsunięcie tego drugiego projektu, ale szukamy domu z 3 pokojami na dole góre który bedzie można budować etapami najpierw dół za parę lat adaptacja góry, co do kuchni myśle że jest ok , jest prawie zamknięta, komin o którym piszesz to komin od kominka i grila z którego chyba zrezygnujemy, salon bedzie miał tylko jedne drzwi tarasowe a drugie to witryna co do mebli to widze tam tylko kanape i tv jakąś zieleń żadnych mebli,a drzwi które prowadzą do pokoi można usunąć zostawić przestrzeń chociaż z tymi drzwiami dom dzieli się na strefy dzienną i nocną ,

Gość bob budowniczy
dlaczego beznadziejny uzasadnij..

Gość osobiscie nie lubie
domow typu bungalow wiec mnie sie nie podoba, co nie znaczy, ze jest brzydki :) Kwestia gustu, ale ja mowie nie.

Gość bob budowniczy
może ktoś jeszcze coś doradzi..

Gość ojojojojojoj
mnie tez się nie podoba.W środku ok. nawet fajny ale od zewnątrz dla mnie okropny.Ale to dla mnie...................

Gość ZENEK-BUDOWNICZY
myśle że nie jest zły ale jak nie dacie tej cegły na zewnątrz to będzie już całkiem ok, PODOBA MI SIĘ ŻE NIE MA ZBĘDNYCH PRZERSTRZENI -KORYTARZY

Gość hhjgfhvh
ewelinka---->twój całkiem całkiem

Gość pomarańczowy nick dwa
ewelinka---->super projekt.I taki praktyczny!

Gość bob budowniczy
osobiście mi się nie podoba a wiecie ile wystawianie takiego dachu kosztuje??? a te filary.. ale jak masz nadmiar kasy to czemu nie..

Gość bob budowniczy
co jeszcze budujecie -pochwalicie się

Siakiś takiś smutny ten pierwszy domek. Zmieniłbym proporcje ścian do dachu podnosząc strop międzypiętrowy-dach po prostu zdaje sie przytłaczać. POłączenie garaż-pokój dzienny jest bez sensu.Co do wysokości kominów to ich wysokość określa Polska Norma która nie mówi o tym by budowac kominy powyżej kalenicy bo byłoby to bez sensu, otwory wentylacyjne bądż dymowe w zależności od pokrycia muszą mieć odpowiednią odległośc od połaci. Drugi projekt nawet niezły, reszte zostawiam bez komentarza bo barbarzyństwa się nie komentuje, zresztą cóż z tego skoro projekt z katalogu jest w miarę ładny ale po adaptacji do konkretnej działki na podstawie wuzetki lub wypisu z mpzp traci on swój pierwotny charakter i powstaje kulfon, na którego chcąc nie chcąc trzeba patrzeć. Projekty typowe- powinni tego zabronić!!!

Gość bob budowniczy
to tylko tak wygląda może na zdjęciu że dach przytłacza a ja widziałam ten domek na własne oczy i jest ok ,, wszystkie proporcje zachowane, co do działki i domu to się zgadzam że niektórzy budują na beznadziejnych działkach nasza ma 10 arów czyli 30m na 33 i to jest na ten projekt az natto Ewelinka - to masz farta z tym tatą ,

Gość bob budowniczy
a co do drzwi garażoych połączonych z pokojem dziennym to można je zlikwidować bo z garażu zawsze nie miłe zapaszki lecą