Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak zapytam jeszcze

Dlaczego wychodzicie za maz?zenicie sie? tak mlodo?

Polecane posty

Gość martas....
jak mialam 18 lat to wydawalo mi się że 27-latka to stara panna :) dziś sama mam 27 lat i wciąż czuję się dzieckiem. Boję się chyba utraty tego "dzieciństwa". Z 1 strony - fajnie ze ktoś nazywa cię żoną, z 2 - to mnie przeraża. A dziecko? Oh my God! ;) Jestem dzieckiem, jak mogę mieć dziecko?! :) Może kiedyś, po 30-tce... Na razie kocham swoje zycie, brak zobowiązań, wylegiwanie się w łóżku jak długo chcę, głośny seks... Dziecko zmieniło wszystko. Ciekawe czy kiedyko9lwiek dorosnę do takich decyzji. :)

Gość martas....
mialo być: dziecko zmieniłoBY wszystko

Gość cynammon
Dla mnie wychodzenie za maz w tak mlodym wieku nie jest rownoznaczne z dojrzaloscia. Pamietajmy takze, ze wiekszosc mlodych ludzi pobiera sie z powodu wpadki, takze dla mnie to skrajna niedojrzalosc.

Gość
Dopóki będziecie postrzegać małżeństwo w kategoriach więzienia, będziecie bać się stałego związku. Wiadomo - mężczyźni są różni. Ja akurat wybrałam właściwego, więc nie odczuwam małżeństwa jako zawiązania życia i niewygodnego ograniczenia. Wręcz przeciwnie, czuję że wszystko przed nami.

wyszłam za mąż w wieku 22 lat, byłam w ciąży. Gdybym nie była w ciąży wyszłabym za mąż w wieku 23-24 lat, po studiach - takie były nasze plany, a dziecko byłoby 2 lata później :) Nasz ślub nie odbył się dlatego, że zdarzył nam sie dzidziuś, dzidziuś po prostu to przyspieszył :)

Gość cynammon
bezzebna lachudro, nie zdazylas nawet posmakowac prawdziwegi zycia, kiedy urodzilas dziecko...

Skoro temat się rozwija, to dodam że nie brałam ślubu z powodu wpadki. Na dziecko nie byłam wtedy jeszcze gotowa, teraz jestem (właśnie jestem w pierwszej ciąży). Mój mąż jest ode mnie starszy o 6 lat, więc w jego przypadku też trudno mówić o niedojrzałości. Dalej - praca i samodzielność - pół roku przed ślubem skończyłam studia inżynierskie i od razu po nich zaczęłam pracę w swoim zawodzie, poza tym już na ostatnim roku studiów dorabiałam zleceniami. Mój mąż skończył studia magisterskie, pracować zaczął już w trakcie, potem jeszcze zrobił studia podyplomowe. Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Rozumiem że trudno mówić o pełnej dojrzałości i samodzielności w wieku lat np. 18, ale jak widać, w wieku 22 już można (pewnie że nie u wszystkich).

Wyszłam za mąż w wieku 23 lat. Mąż ma 24. Dziecko ma rok. Oboje jestesmy po studiach, oboje pracujemy, mamy 3pokojowe mieszkanie na raty. Malzenstwo nasze ma wzloty i upadki ale jestesmy szczesliwi. Dziecko planowane, wyczekiwane. Slub byl tylko dla nazwiska. Cywilny. Koscielny bedzie pozniej.

Gość
A najbardziej mnie dziwi gdy osoby niezamężne twierdzą, że mają większe szanse \"poznać życie\" i \"zrobić karierę\". Co ma jedno z drugim wspólnego?

Prawdziwe zycie sie zaczelo nie w chwili slubu tylko urodzenia dziecka. Ślub niewiele zminil, szczegolnie ze 3 lata zylismy bez. I problemu nie bylo. Dziecko to próba ogniowa dla małżeństwa.

Gość za szybko dorosłam

Gość za szybko dorosłam
mam 23 lata dwoje dzieci w wieku 7i3 faceta ktory własnie małżenstwo traktuje jak wiezienie.zamknął mnie w tym wiezieniu i tak sobie zyje

ja miałam 20 lat jak wyszłam za mąż...jestem już 4 i pół roku po ślubie...i nie żałuję tego,dodam że nie byłam w ciąży...do dziś nie mamy dziecka bo ja nie chcę..

Gość za szybko dorosłam
miło czyta sie wasze wpisy ze szczesliwe jestescie w małżenstwie.to znaczy ze małżenstwo to nic złego tylko moj maz jakis dziwny:)

Gość Trendsetter i jego wirtualne m
Trendsetter i jego wirtualne macki Trendsetterzy regularnie odwiedzają również fora internetowe. Tam, pod stałymi nickami, robią ludziom papkę z mózgu. Im więcej postów noszących znamiona profesjonalizmu np. w dziedzinie urody, tym więcej zwolenników i potencjalnych ofiar. Osoby nieśmiałe, cierpiące na deficyt pewności siebie, chętnie przeglądają takie strony i sugerują się poradami. Wierzą, że dana woda mineralna pozwoli schudnąć pięć kilogramów w ciągu jednego tygodnia, a szampon z ekstraktami bawełny, lnu i jeszcze może kurzego pierza, sprawi, że będą mieć na głowie dwa razy więcej włosów. Macki wielkiego maga znającego się na modzie i urodzie dosięgają więc osobniki słabe i kruche, które za chwilę uwagi i cenną poradę są w stanie nieśmiało wysupłać ostatni grosz na drogie produkty. to ma rowniez odbicie na takich forach jak uczuciowe pytanie padlo a wy z drobnusienko sie podkladacie !!!!!!!!!