Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochana*

STRASZNY KASZEL - którą wziąć tabletkę? na suchy czy mokry

Polecane posty

Gość Kochana*

od 5 dni mam kaszel... skutek przeziębienia, ale bez gorączki i kataru... do lekarza nie chce isc bo od razu pewnie da mi antybiotyk a nie chcę :O spróbuje pierw lżejsymi lekami sie wyleczyć... ale nie wiem jakie wziąć tabletki... rano kaszel mam suchy i męczcy.... w ciągu dnia przechodzi w mokry, zeby wieczorem znowu stac sie suchy :O a na ulotce w tabletkach przy kaszlu suchy wyraznie pisać, żeby nie stosować w kaszlu wyksztuśnym, jak wydzielina zalega w płuchach... a ja mam raz tak raz tak.... przed chwila miałam mokry a teraz znowu suchy :O

Gość Kochana*
no prosze :O napiszcie na którą byście sie zdecydowały, bo nie wiem którą brać :O

też miałam i mam kasze; od ponad tygodnia :( bez kataru a te,peratura 37- 37,5. Okazało się, że mam mocne zapalenie oskrzeli wiec radze do lekarza isc

Gość za pozno juz
ja tez po przeziebieniu mialam okropny kaszel, troche taki troche taki, spac w nocy nie moglam, i lekarz nie dal mi zadnych antybiotykow, powiedzial ze to od kaszlu nablonek w oskrzelach jest zniszczony i kazdy najmniejszy bodziec wywoluje odruch kaszlu co jeszcze bardziej niszczy nablonek, bledne kolo, dostalam leki, syrop i inne, i tego samego dnia ulga jak nie wiem, troszke jeszcze kaszle ale to nic w porownaniu z tym co bylo, dlatego radze ci isc do lekarza.

Gość to proste jak drut
na suchy kaszel dobry jest thiocodin bez recepty 5-10pln

Gość oj ci lekarze.................
Ostatnio tez pokaslywalam, dodam,ze jestem alergikiem. Poszlam do internisty, osluchal i stwierdzil zapalenie pluc. Wypisal dwa silne antybiotyki. Poniewaz mam sklonnosc do grzybic przerazilam sie i zrobilam przeswietlenie pluc-zero zmian zapalnych. Z wynikiem poszlam do drugiego lekarza, znowu osluchal i powiedzial, ze pluca i oskrzela czyste. POza kaszlem nie mialam ani temperatury, ani dusznosci, oslabienia, zero objawow. Wiem,ze istnieja rozne zapalenia pluc ale o tak bledna diagnoze to mojej dr. nie podejrzewalam. Dodam,ze po Mucosolvanie kaszel przeszedl.

Gość gość
Ja tam przy pierwszych objawach kaszlu biorę od razu fosidal, bo działa przeciwzapalnie i dzięki temu nie pozwala chorobie się rozprzestrzenić na dolne drogi oddechowe. No i oczywiście łagodzi ataki kaszlu

Gość besiulaaa
odpusc sobie tabletki na kaszel one nie pomagaja tak bardzo jak syropy ja np polecam sambucol original formula jest bardzo skuteczny a jak sama zauwazysz w aptece wcale nie taki drogi takze sadze ze warto go miec w domowej apteczce!!

Gość kuba

Kupowałem nie tak dawno na prezent dla brata, któremu urodziło się dziecko inhalator Pro od Sanity. Ogólnie fajny model, który pozytywnie oceniają i z tego co wiem używają również oni, nie tylko dzieci więc sprawdzi się niezależnie od wieku.