Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarocistka rozwazajaca

czy tarot jest zly??

Polecane posty

Czy znacie jakies konkretne opowiesci, zwiazane z tym ze tarot jest zly,przynosi nieszczescie wrozacemu,temu kto sie tym zajmuje?

hej hej, jest tam ktos ,kto sie tym tematem interesuje??

Gość draska
wrozby tarota spelniaja sie i jako takie niewiadomo skad pochodza, wiec mozna przyjac, ze sa zle. Jest tez teoria, ze bardzo silnie wplywaja na podswiadomosc no i tutaj zalezy, co komu sie wywrozy. Jakby nie bylo bardzo uzalezniaja, a to tez jest zle.

Gość obskurna ta sofa
czym się objawia zaczepianie tarota?

Gość tarot jest jak narzedzie
w reku czlowieka, np noz mozna nim zabic, mozna tez zrobic kanapkie z serem

Wiem,że wielu osobom wydam sie idiotka, ale to ich problem. Istnieje moc, moc do końca nie poznana, wiele osób próbuje nad nia zapanowac i ja wykorzystywac. Przemyśl dokładnie czy chcesz zaryzykowac zabawy z nią, skutki bywaja rózne.

haha powalil mnie tok myslenia - wrozby sie spelniaja i nie wiadomo skad pochodza, wiec sa zle....prosto ze sredniowiecza! Wiadomo skad pochodza, tylko Wam sie nie chce dowiedziec...wszystko jest polaczone ze soba nawzajem Tarot tylko odczytuje wzory juz istniejace.....co za ciemnogrod, dziewczynki

Gość draska
no dobrze, to z czym sa powiazane?

draska, zanim zabierzesz sie za układanie tarota, poczytaj na internecie- jest sporo ciekawych wiadomosci, kup książke, albo wypozycz. Najpierw poczytaj, poucz sie, a potem dopiero zabieraj do takich rzeczy. Tarot nie słuzy do szpanowania przed koleżankami.

Gość draska
moj tok myslenia pochodzi z wlasnych doswiadczen kilkuletnich, kiedy to p pierwsze jak pisze wyrocznie sie spelnialy, a jednoczesnie mi jako wrozacej wyrzadzily wiele krzywdy. Jakbym sciagnela na siebie jakies zle moce czy niewiadomo co jeszcze. Stad taka opinia

Gość klimakterium
zamyka cię na własną intuicję, własne decyzje i odczucia... sugerujesz się wróżbą, choćbyś nie chciała

Nie chodzi mi o samego tarota lecz o całość nazwijmy to \"mocy\". Mnie brak wiedzy sporo kosztował i teraz powaznie odradzam takie zabawy bez dokładnej znajomosci tematu. Nie bede tu opisywać dokładnie o co chodzi, jezeli chcesz mozemy pogadac na gg 8467015.

Gość draska
dziekuje za numerek, chetnie bym pogadala, ale na zgola inne tematy. Tarot dla mnie juz nie istanieje i nie chce pod zadnym pozorem d niego wracac. Odpisalam tutaj, no widzisz, moze jeszcze ma nade mna jakas wladze grr

Gość klimakterium
opisz hannach proszę ,nawet pobieżnie

klimakterium- pobieznie chodzi o to, ze w spadku po przodkach :) , dostałam cos, o czego istnieniu nie wiedziałam i czego nie rozumiałam. Mama często sasiadkom stawiała karty, nauczyła sie tego od swojej matki, a tamta od swojej itd. Gdy byłam dzieckiem bawiło mnie to, zwłaszcza, że rodzicielka moja była światła i wykształcona kobieta- a tu karty jak u cyganki. Nigdy na ten temat nie rozmawiałysmy. Gdy miałam 4 lata poczułam cos, czego nie chciałam czuc, powiedziałam o tym mamie i niestety miałam racje -nastepnego dnia mój dziadek juz nie zył.

Gość klimakterium
ale co to ma wspólnego z tarotem? Przecież nie ty go stawiałaś jako czterolatka...

Gość draska
no wlasnie to jest przerazajace i fascynuje zarazem

Potem było jeszcze wiele innych dziwnych zdarzeń i zaczęło mnie ciągnąć do dociekania co i jak. Jednak nie było przy mnie kogos kto potrafiłby nauczyc jak sie chronic, nie miałam dostepu ani do żródłowej literatury, ani do ludzi, którzy mogliby mi wyjasnic co sie dzieje. I tak nabawiłam sie \"niechcianych sasiadow\". I wtedy sie zaczęło. Dopiero przypadkowo poznana kobieta mi pomogla i sporo nauczyła.

Gość buła
mój kuzyn postawił mi kiedyś tarota i więcej niechce, niestety wszystko się sprawdziło, było dużo złych rzeczy i teraz wole niewiedzieć

Gość klimakterium
co rozumiesz pod pojęciem "niechciani sąsiedzi"? Dom ci nawiedziło?

Pisałam ,że nie chodzi o samego tarota, lecz o całośc tematu. Na tarota przyszedł czas potem, nie tylko na tarota, ale tez na rzucanie zaklęc itd. Dlatego pisze- bez gruntownej wiedzy nikomu nie radzę.

Gość draska
hannah_37 a ja mialam tak, ze przez te pare lat kiedy wrozylam, oczywiscie nie na duza skale, znajomym, ze tak powiem i notorycznie sobie! strasznie mi sie nie powodzilo, dopiero jak impulsem jakims wyrzucilam wszystko z domu, pomalu zaczelo sie zmieniac, ale... od tej pory jak snie, nigdy nie snie w dzien, tzn. sceneria moich snow zawsze jest nocna, zawsze. Przez 2 lata nie moglam spac, kompletnie, a i taraz mam wrazenie, ze jest nade mna jakies fatum :( dlatego przestrzegam.

kurcze, hannah, Tarot nie ma nic wspolnego z przyciaganiem duchow czy innych larw astralnych - to jest intuicyjne czytanie wzorow, ktore pokazuja karty. Co jest z czym powiazane? Wszystko ze wszystkim , naprawde przyszlosc mozna odczytywac nawet z wrobla, ktory usiadl Ci na parapecie. Rozklad kart jest jak mapa i Ty te mape czytasz. Tyle, zadnych straszliwych mocy do tego nei trzeba. Mowisz, ze staly Ci sie jakies dziwne rzezcy - a czy to nie ze wzgledu na to, ze masz rozwinieta intuicje i widzisz wiecej niz inni? Na przyklad, bo nie piszesz, co to. No i jest jeszcze sprawa sugerowania sie wrozbami, ale to juz calkiem inna historia.

klimakterium-Nie dom, lecz mnie. draska- tarotanie stawia sie sobie, jeja, a jezeli juz wrózysz komus powinnas za to brac zapłatę.

Gość klimakterium
wiesz zaskoczyło mnie zdanie: Istnieje moc, moc do końca nie poznana a zaraz potem: powaznie odradzam takie zabawy bez dokładnej znajomosci tematu. Przecież jeśli moc jest do końca nie poznana, to nie możesz mieć dokadnej znajomości tematu :O

Gość klimakterium
Abssinthe, ależ ty bzdury piszesz... jakie INTUICYJNE? skoro każda karta coś tam znaczy ... I co, uważasz, że nie ma różnicy między fusami z kawy a tarotem?

klimakterium - chodzi mi o znajomośc na ile to mozliwe. Abssinthe - tarot nie nabawił mnie problemów tylko zabawy z magia, tarot był jedynie krokiem na tej drodze

Gość w islamie
jest wiara w dziny, mowia ze jak sie wrozy, to one leca do nieba i podsluchuja o czym aniolowie rozmawiaja, co sie ma zdarzyc, i potem przynosza te nowiny wrozbicie(za pomoca kart czy czegos innego) dziny sa dobre i zle. wiec te zle przekrecaja wydarzenia albo klamia i wtedy czesc wrozby sie sprawdza-czesc nie