Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarocistka rozwazajaca

czy tarot jest zly??

Polecane posty

klimakterium, oczywiscie, ze kazda karta cos tam znaczy....kazda z nich ma co najmniej dwadziescia znaczen, zajrzyj do jakiejkolwiek pierwszej z brzegu ksiazki :) I tylko idioci (a widzialam takich) rozkladaja karty i otwieraja ksiazke, czytajac \'klientowi\' wszystkie znaczenia , dla kzdej karty osobno. Intuicja wchodzi w gre po pierwsze, zeby wybrac odpowiednie znaczenie z tego, co o tej karcie wiesz, po drugie, zeby umiec polaczyc znaczenie innych kart ze soba nawzajem. Nie wiem,jak chcialabys to zrobic bez udzialu intuicji.

Abssinthe gdzies Ty spotkała takich , co przy rozkładaniu kart czytaja książke ? Ciekawe co im wychodzi? Intuicja to cos wiecej niż przeczucie, to wiedza, czasem niezbyt miła. I nie zawsze idzie w parze z rozsadkiem i madrościa, pozwalająca przemilczec pewne fakty.

Gość klimakterium
nie abisinthe, ja bym tego raczej robic nie chciała... Mam zaprzyjaźnionego ksiedza egzorcystę, trafiają do niego czasami ludzie po zabawach z tarotem, magią itp., takie jak hannah. Czasami coś tam opowie... to bardzo śliska ścieżka. Moim zdaniem wybrałaś sobie bardzo wygodną interpretację tematu, sądzę, że nieprawdziwą. Ale za to pozwoli ci ona wejść jeszcze głębiej...

Na szczęście w mojej sprawie, nie musiał interweniowac egzorcysta. Wystarczyła zwykła \"czarownica\". Drózka może jest sliska,jednak uwazam.że człowiek powinien rozwijac to co otrzymuje w darze, o ile nie robi tego w złym celu. Choc znam osobe, która modliła sie o odebranie daru i zostala wysłuchana. Jednak to inna historia.

Gość klimakterium
wiesz hannah, ja sie tak zastanawiam czyj to dar jest...i czy to aby na pewno dar. Niektórych zaprowadził na granice obłąkania :O

Gość klimakterium
A tak z ciekawości: ta osoba o której piszesz to mężczyzna?

Gość klimakterium
ktoś za niego złozył ofiarę z siebie. Nie ma nic za darmo...

Gość ja mysle ze szkoda czasu
Mi jedna bardzo dobra wróżka z kafeterii wywrózyła, że były chlopak wroci do mnie. I co? I nic, bo on nie wrocil i nie ma zamiaru. A mial wrocic do konca roku, ale juz ponad pol roku czekam i szczerze mowiac mam juz dosc i juz dawno stracilam nadzieję. No wiec dajcie sobie spokoj, szkoda na to czasu. Nie wszystkie wrozby sie spelniają. Poza tym jesli chcecie dowiedziec sie cos bardziej o szkodliwym wplywie tarota na ludzi to poczytajcie sobie temat DUCH na forum Zdrowie i Uroda. Naprawdę szkoda na takie cos czasu, lepiej zajmijcie sie rozwojem duchowym, jesli kręcą was takie rzeczy. A nie jakims tarotem, ktory i tak nie zawsze sie sprawdza. pozdrawiam 🖐️

AAA:) ja sobie kiedyś kupie ładne karty tarota i będę wróżyć :) lubię takie rzeczy :P Nie jestem konkretnie przekonana o mocy tarota samej w sobie bardziej o działaniu na podświadomość ale ale lubię okultyzm i te klimaty :)

Jakos nie przemawiaja do mnie wrózby droga internetowa, leczenie na odległośc. Byc moze takie rzeczy sie zdarzaja, jednak nigdy ich nie doswiadczyłam. Bardzo cenie sobie kontakt fizyczny. Klimakterium- obyło sie bez dodatkowych ofiar, wystarczyły konsekwencje jakie poniósl sam zainteresowany.

Gość klimakterium
Skoro taka twoja wola - kup. Krok po kroku coraz głębiej... A jak już stracisz wpływ na wlasne życie to pamiętaj jeszcze,ze istnieją egzorcyści :P

Gość klimakterium
to ty tak twierdzisz hannah...

Gość taka prawda....
Zajmowanie się Tarotem cofa człowieka na drodze rozwoju duchowego ( a po to jestesmy na ziemi, żeby sie rozwijac i w koncu osiagnąc doskonałość) . Nie wiem czy wiecie o tym, że przecież pytając kart o coś, tak naprawdę pytamy się o to złych mocy, które tylko mogą nam zaszkodzić i skomplikować życie. To jest odwracanie się od samego Boga. Bóg nie ma nic wspólnego z kartami tarota. Tylko niższe energie, byty, odpowiadaja nam na nasze pytania w Tarocie, na pewno żadne dobre przychylne nam istoty. Przemyslcie to lepiej i zwracajcie się do Boga jak potrzebujecie pomocy a nie do tych niskich bytów.

taka prawda --> A co ty taka pewna że to odwracanie się od boga złe duchy i nieczyste moce :D hehe a dlaczego egzorcyzmy są uważane za coś dobrego ...a nie złego ?? dlaczego nie jest to odwrócenie od boga i kontakt ze złymi mocami ?? bo co bo robą to faceci w sukienkach zwani księżami ?? którzy niby są wysłannikiem boga ?? daj spokój.

nie będę nikogo obrażać.,...ja po prostu w boga nie wierze i dla mnie ten rozwój duchowy to zacofanie mózgowe etc.etc.

Nie jest to moje twierdze, raczej kogos znacznie madrzejszego. Widziałas kiedys jak odbywaja sie egzorcyzmy? Moje zdanie jest takie, jezeli ktos dla zabawy lub zaspokojenia ciekawosci zajmuje sie tematami, które go przerastaja- robi krzywde sobie i innym. Jezeli jednak ktos zostaje naznaczony powinno sie go uczyc i własciwie ukierunkowac.

O jak temat sie rozwinal:) Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.teraz moze napisze Wam skad wzielo sie moje pytanie. Ponad 10 lat temu,interesowalam sie magia czarami, wrozeniem.Polknelam mnostwo literatury na ten temat.I ktoregos dnia , zdecydowalam ze chce sprobowac Tarota.Kupilam ksiazke na ten temat razem z kartami.Tej samej nocy, mialam okropne koszmary.Przez cala noc, snily mi sie roznosci, pamietam ze wszystko we snie , dzialo sie w nocy, w postaciach , otoczeniu dominowala czern.I przez caly czas, i we snie i wtedy kiedy te koszmary mnie budzily, towarzyszylo uczucie ogromnego strachu.Caly nastepny dzien , balam sie, bylam rozbita.I nagle , pomyslalam ze to przez te karty.Mialam pewnosc, niewiadomo skad.Pozbylam sie ich, wyrzucilam je.Nastepnej nocy, znow snilam.Ale tym razem caly sen byl w bieli.Wszystko bylo jasne, delikatne i ogromne uczucie spokoju.Rano mialam pewnosc ze dobrze zrobilam, wyrzucajac karty.Przez nastepne lata , nie mialam doczynienia z kartami,chociaz teraz mi sie przypomnialo ze moja kuzynka je stawiala.I kiedys dalam sobie powrozyc.Ale nic sie nie spelnilo.# Teraz jestem jak to mowia na zakrecie.Nie wiem co robic.Ciezko mi.Duzo sie modle i prosze o pomoc Boga.Ale nic sie nie zmienia.I ktoregos dnia , tak poprostu przyszlo do mnie takie poczucie, ze musze miec karty tarota, ze wtedy wszystko sie zmieni.Czuje tak do dzis, ale jednoczesnie odczuwam lek i strach.Nie umiem tego wytlumaczyc...

Gość klimakterium
widziałam hannah. A ponieważ moce jak sama twierdzisz są do końca nie poznane nie podważaj tego co piszę, bo możesz nie mieć racji. Czym naznaczony?

Gość klimakterium
rozważająca: jest taki fragment w Biblii, nie pamietam gdzie- poszukaj sobie i przeczytaj go uważnie. O duchu, który został wypedzony, a kiedy miejsce zostało wysprzątane wziął siedem innych ze sobą i wrócił...

Gość taka prawda....
Bóg Ci na pewno prędzej czy później pomoże, a może już to robi tylko tego nie widzisz? Nie odwracaj się od niego, tylko Bóg jest miłością i chce dla nas jak najlepiej. Ludzi pociagają bardziej złe moce niż Bóg. Ale gdybyście trochę poczytali to byście wiedzieli, że tylko On może dać nam trwałe szczęscie. Odwracając sie od niego i zajmując Tarotem nigdy tego szczęścia i spokoju nie osiagniecie. Ktoś wyżej napisał, że nie wierzy w Boga...a przecież każdy z nas jest jego stworzeniem i gdyby nie On to by nas nigdy nie było! Pomyslcie o tym. pa 🖐️

tarocistko -na Twoim miejscu szukałabym kogos , kto mógłby spojrzec na ciebie z zewnatrz i sprawdzic czy wszystko jest oki i ewentualnie pomóc. klimakterium- nie podwazam Twoich twierdzen, byc moze wiesz wiecej niz ja. Ja staram sie byc dobrym człowiekiem, pielegnowac w sobie miłośc, nie miewac złych mysli, uważac na słowa wypowiadane w gniewie, otaczac sie szczelnym murem i choc nie chce wielu rzeczy czuc to i tak je czuje, i choc nie chce wielu rzeczy wiedziec to i tak je wiem. Czy uwarzasz ,że to moja wina? Czy przez to nalezy mnie negowac? Jestem osoba wierząca, głęboko wierząca- lecz wierze w Boga, a nie w teorie o nim.

klimakterium , myslisz ze to jest to? Ze zle do zlego mnie namawia?

Hanah, ale gdzie mam szukac kogos takiego?

mieszanie w to wszsytko Boga jest dla mnie zabawne i tyle... nie pamietam juz kto, kiedys powiedzial, ze magia to po prostu nauka, ktorej zasad jeszcze nie znamy... mam wrazenie, ze te czarne i biale sny tarocistki mogly wziac sie po prostu z religijnej indoktrynacji...bo kosciol mowi, ze karty sa zle, bo to narzedzie szatana itd - wydajesz mi sie tarocistko dosc wierzaca osoba i na pewno pozostalosci takich indoktrynacji w Tobie sa. Ja widze swiat w troche inny sposob - w duzym skrocie, sa tutaj na Ziemi wplywy dobre i wplywy zle, spotykamy sie z nimi na kazdym kroku...i mozemy je do siebie dopuscic lub nie. Strach, poczucie winy, depresja przyciagaja do nas zle wplywy - bo niskie istoty po pierwsze same maja taki poziom wibracji, po drugie widza nasz slabosc i chca sie na niej pozywic. Stad sie biora opetania i inne przyczepiajace sie stworzenia. Tarot jest po prostu narzedziem do czytania wzorow i tyle...nasza przyszlosc jest wynikowa naszej terazniejszosci w mniejszym lub wiekszym stopniu, wynikiem naszych mysli i koncentracji (zajrzyjcie sobie na topik o wplywie mysli na rzeczywistosc np). Wzory sa widoczne juz teraz w wielu przypadkach i nic nie ma w tym zlego. Pytanie o to, czy Tarot jest zly to jak pytanie czy srubokret jest zly :) mozesz go uzyc do wkrecenia srubki albo do zabicia kogos, na przyklad :) i nie ma to wplywu w zaden sposob na wewnetrzna wartosc srubokretu, czyz nie? A \'wrozki\' czytajace z ksiazek znam dwie :) nie zarabiaja jako wrozki, nie maja na tyle tupetu chyba :) ale wsrod znajomych robia za \'wiedzace\', robia duzo szumu wokol samych siebie....znacie pewnie ten typ :P

hanah , niestety nie mieszkam w Polsce.Powiedz , poradz mi cos prosze. Abssinthe , Twoja teoria zwiazana z moimi snami, daje do myslenia.

Abssinthe- wydaje mi sie ze magia to nauka, o której wiedze juz zatracilismy, ewentualnie usmiercilismy, poniewaz niosła ze soba zbyt wiele pytań. Ze snami bywa róznie, czasem sa odzwierciedleniem rozterek wewnetrznych, a czasem zewnetrznych. tarocistko wydaje mi sie ze wystarczyłoby aby ktos okreslił Twoją aure, przypuszczam,ze jezeli popytasz wsród znajomych , ktos sie przyzna,ze to potrafi. Jezeli nie, spróbuj pocwiczyc sama- tyle,ze to potrwa. Wydaje mi sie, że nie dzieje sie nic złego. Miałaś kiedykolwiek silne depresje lub zaburzenia osobowości, odczuwasz cos dziwnego w swoim otoczeniu, niepokój jakby ktos ciagle patrzył na ciebie i czegos chciał?