Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ZANIEPoKOJONA_

Nadmierne swedzenie,zaczerwienienie Pochwy co to moze byc???????????

Polecane posty

Ja miałam właśnie dolegliwości takie ze pojawiało sie duzo wydzieliny a wcześniej nic takiego nie miałam i to mnie zaniepokoiło. Jestem osobą spokojną więc nie wpadałam w panike, tylko profilaktycznie zamówiłam Caretest STD, bo słyszałam od koleżanki ze sie sprawdza. Wykazało iz mam chlamydie. Na początku był szok a później złość, bo to oznaczało ze mój mąż mnie zdradził z inna kobietą która była zarażona. Byłam na wizycie u lekarza w zeszłym tygodniu i miałam zrobione badanie i potwierdziło się. MAM CHLAMYDIE. a wiec test nie klamal, tylko moj mąż ktory oczywiscie nie przyznal sie do zdrady, tylko obwinia o to mnie.

Gość Pani Katarzyna 21
Nigdy nie spotkałam się z takim problemem, jednak myślę, że jest to wywołane podrażnieniem niedokładne mycie. Przyczyną najbardziej prawdopodobną może być sam żel do higieny intymniej. Ja korzystam z żelu Flosleka (przeciwalergiczny). Możesz go znaleźć w aptece. Jeśli to nie pomoże, to nie mam pojęcia co może być przyczyną. :

Gość orzechP_
zaczerwienienie, swędzenie i upławy świadczą o infekcji, ale to lekarz oceni czy to infekcja bakteryjna czy grzybica. na początek można zaopatrzyć się w lactovaginal, probiotyk dopochwowy i stosować go na noc i maść clotrimazolum, która może złagodzi swędzenie.

A czy na infekcje zamiast clotrimazolum moze zaczac stosowac Multi-Gyn ActiGel? Bo czytalam ze rownież jest skuteczny?

najpierw kupiłam sobie clotrimazolum ale zaczelo mnie po nim gorzej piec, ze myslalam ze bede chodzic po scianach. to kupilam ten multi gyn acti gel i dopiero on lagodził objawy. niestety to nie byla zwykla infekcja tylko grzybica. wraz z kuracja antybiotykowa stosowalam gel i wyleczylam sie. teraz musze uwazac bo grzybica podobno ma tendencje do nawrotow. smaruje sie nim gdy jakies otarcie sie zrobi, czy to po stosunku czy to po goleniu.

Gość gość
a czy mozna kupic ten multi gyn acti gel np w bootsie ? albo w ogole gdzies w anglii??

Gość gość
A jesli mam chlopaka, uprawialksmy seks kilka tygodni wczesniej a teraz podejrzewam u mnie grzybice - nawet wtedy on musi sie keczyc, czy to za duzo odstep czasu?

Gość gość
Chłopak może mieć grzybice, być jej nosicielem, ale nie odczuwać tego skutków. Ja z moim chłopakiem byłam w takiej sytuacji , że cały czas mnie zarażał, aż poszłam do lekarza i to on mi wyjaśnił to chłopak musi się leczyć razem ze mną. Razem braliśmy trioxal i teraz wszystko gra ze zdrowiem i sexem ;)

Gość gość
Ostatnio z chlopakiem uzywalismy zelu durex po stosunku jego zaczeło strasznie piec, na 2 dzien zaczelo mnei swedziec mam zaczerwienione i lekko opuchniete pare dni wczesniej bylam u ginekologa i bylo wszystko ok :( Czy to moze byc przez zel ? jezeli tak co co teraz mam zrobic ?

Gość Paradise_in_Dream
Słuchajcie ja mam 13 lat i ogoliłam sobie pochwe tylko z wierzchu nic głębiej. Ponieważ miałam za długie włoski i zawsze się ciągneły i szczypało. Nie zgoliłam do końca tylko pozostały krótkie włoski. Mam czasem po środku zaczerwienione i swędzi póżniej sparuje sobie kremem Alantan i pomaga, ale potem znowu... Nie mówie nic mamie bo mi głupio. O lekarzu już nie wspomnę. Proszę o szybką pomoc ;c