Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 C贸rka swoich rodzic贸w

WIELKI problem z RODZICAMI...pom贸偶cie...

Polecane posty

Czesc, po kr贸tce chc臋 przedstawi膰 moja sytuacje, mam kochanych rodzicow i mam ch艂opaka. Ch艂opak sie nawet spodoba艂 moim rodzicom, ale... no w艂asnie ale...mimo, ze mam 23 lata rodzice nadal zabraniaja mi jezdzic do niego na noc, pamietam na sylwestra prawie rok temu mia艂am mega awantur臋...pozniej na slub jego kuzynki tez nie chcieli pozwolic mi jechac, bo "przeciez bedziesz u NIEGO spa膰!!!" :( O nocowaniu u mnie nie ma mowy...to niedopuszczalne !!! Czy kto艣 ma podobny problem? Czy dojdzie do tego, ze bede ok艂amywac w艂asnych ropdzic贸w gdzie jade\, aby sie z nim spotkac? Spotkanie na kilka godzin jest wg nich ok, ale na noc... Ja juz czasem nie wiem co robic....:(.....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kolorowe tulipany
dorosniesz to zrozumiesz swoich rodzic贸w

Udost臋pnij ten post

ja ich rozumiem, ale dlaczego az tak zabraniaj膮?

Udost臋pnij ten post

pytanie ile jeste艣cie ze sob膮 to pierwsze a drugie zawsze mo偶esz porozmawia膰 na spokojnie z rodzicami bez nerw贸we przedstawi膰 im swoje racje i wys艂ucha膰 ich a mo偶e dojdziecie do jakiego艣 kompromisu...no chyba 偶e twoich jareckich moher ci艣nie to wtedy biada

Udost臋pnij ten post

dobr膮 metod膮 jest postawi膰 si臋 na miejscu drugiej osoby.. wtedy wszystko ja艣nieje i mo偶na lepiej zrozumie膰 drug膮 osob臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agii......
to mo偶e pom贸c, ale nie rozwi膮偶e problemu. Dziewczyna ma juz 23 lata. Zako艅czy艂 si臋 proces wychowywania, teraz czas zbierania plon贸w. Nie rozumiem Jej rodzic贸w, hamuj膮 Jej doros艂o艣膰. Nie maj膮 ju偶 prawa.

Udost臋pnij ten post

No wiesz? Masz 23 lata, jeste艣 doros艂ym cz艂owiekiem a pozwalasz si臋 traktowa膰 jak 13 latek, nawet nie 17 latek. Daj spok贸j. Oczywi艣cie dla rodzic贸w nawet 50 latek b臋dzie dzieckiem, ale to od ciebie zale偶y czy jeste艣 doros艂a czy dzieciak. Im wcze艣niej si臋 odp臋pwisz tym lepiej. Bo inaczej kole偶anki wyjd膮 za m膮偶 a tym b臋dziesz mie膰 3 dychy i nadal b臋dziesz pod kloszem. Dobrze radz臋.

Udost臋pnij ten post

Uwierz mi - wystarczy, 偶e sie wyprowadzisz a takich problem贸w nie b臋dzie :P Ale p贸ki jeste艣 na ich utrzymaniu, mieszkasz w ich domu, to 偶yj wed艂ug ich zasad. Albo raz po prostu powiedz wychodz膮c, 偶e nocujesz u ch艂opaka i tyle :P Poz艂oszcz膮 si臋 troch臋, ale im przejdzie. Ja tak zrobi艂am ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziomel
Dla mnie przesada :/ Ogromna przesada w takim wieku... ;/ Ja w wieku 17 lat moglem spac u swojej dziewczyny... Co prawda czasem naginalem troszke prawde, ale z jej rodzicami nie bylo problemow a miala tyle samo. Porozmawiaj z rodzicami, powiedz ze nie jestes juz dzieckiem, ze to Twoje zycie... ze nie mozesz rozwijac swojego zycia uczuciowego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nofffa
eh mam tak samo jak ty:(ale coz ja moge zrobic jak ja jestem naich utrzymaniu i pewnie jakis czas bede...trudno pogodzilam sie z tym wkoncu bo naprawde nie chce mi sie sluchac codziennie gadania mojej matki:((

Udost臋pnij ten post

dziekuje wszystkim za wpisy.... z ch艂opakiem znam si臋 16 miesi臋cy...ja czesto u niego bywam, on u mnie mniej, bo denerwuje mnie ciag艂e wchodzenie mamy do pokoju.... oczywiscie, ze rozmawia艂am z rodzicami...sa bardzo konserwatywni, uwa偶aja, ze nocowanie u ch艂opaka to niemoralne... powiedzia艂am im co mysle, by艂a tylko awantura, obraza, stwierdzenie, ze jestem chyba niemoralna, ze to nie przystoi dziewczynie... jasne, ze wyprowadzka zmieni wszytsko....tylko na razie nie mam jak...za ma艂o zarabiam koncze az skoncze studia i wtedy sie wyprowadze, bo juz mam dosyc ... wiele razy ch艂opak mi proponuje zanocowanie ( mieszka w tym samym miescie gdzie moja uczelnia, ja studiuej zaocznie i czesto koncze pozno) wiec u艂atwieniem by by艂o zanocowanie u niego, ale...:( rodzice aha..wazna kwestia...moja siostra przechodzi艂a to samo, wiec bedac jeszcze nastolatka wiedzia艂am co mnie czeka, chociaz po cichu liczy艂am, ze sie zmienia, niestety na gorsze :(

Udost臋pnij ten post

noffa... dobrze Cie rozumiem, wiem ja tez s艂ysza艂am teksty o utzrymaniu, ze dop贸ki pod jednym dachem.... a zdarza Ci sie czasem ok艂amac rodzic贸w? Tez nie mozesz nocowac u swojego ch艂opaka?

Udost臋pnij ten post

Poki jestes ina ich utrzymaniu, oczywiscie powinnas dostosowac si臋 do zasad jakie panuj膮 w ich (waszym) domu-tzn chlopak nie spi u Ciebie. Natomiast zupelnie z \"utrzymaniem\" zwiazku nie ma nic wsp贸lnego fakt nocowania u ch艂opaka. Czy Ty sie w og贸le musisz pytac? Moze sprobuj o艣wiadczyc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nofffa
nio oklamalam pare razy ich ale sami sobie na to zasluzyli...a najbardziej mnie to wkurza ze przeciez ja juz od 3 lat jezdzimy razem na wakacje i oni o tym wiedza pozwalaja i daja mi pienadze...ale tutaj to mam przynajmniej wymowke bo przeciez wakacje mi sie naleza..a w moim miescie to nie mam co wymyslisc nieraz zmyslam ze ide na impreze itp..tylko najgorze ze moja matka to jak detektyw jest:(

Udost臋pnij ten post

nooffaa wiem, mnie tez sie zdarza艂o pare razy k艂amac, ale trudno....im mniej wiedza, tym sa szczesliwsi.... a szkoda, ze musze sie dopuszczac do k艂amstwa 艂atwo m贸wic- oswiadczyc im....tam zrobi艂am na sylwka... 3 dni przed to sie nie odzywali, patrzyli jak na zbrodniarza, zastanawialam sie, czy moge w ogole wracac do domu... ciezko mi by艂o...ch艂opak nie ma do mnie zalu, jest wyrozumia艂y, ale ciezko mi by艂o powiedziec mu o tej chorej sytuacji... on ma zupe艂nie innych rodzic贸w, ja u niego moge nocowac, nawet jego mama sie pyta kiedy znow wpadne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nofffa
to chociaz masz przyszlych tesciow fajnych:)bo moi to okropni sa ja mogla bym u niego nocowac jak i tak byl by sam..a jak on nocuje u mnie bo napsziklad jakas imprera i wypil to nocuje w osobnym pokoju...chociaz wiesz...po tym wszystim co mam wpojone to jakos i tak glupio mi by bylo sapac z nim u mnie jak by byli rodzice:(musimy sie poprostu nauczyc nie miec wyrzutow sumienia...bo nasi rodzice tak robia bo nas kochaja..a my tez ich kochamy wiec dla ich dobra lepiej wszystkiego nie mowic:)

Udost臋pnij ten post

Teraz np w grudniu moj ch艂opak ma 2 tyg urlopu...ja tez mam jeszcze kilka dni wolnego...zaproponowa艂, zebym przyjecha艂a do niego, bo w wakacje nie mielismy w ogole dla siebie czasu...super propozycja, nadrobimy zaleg艂osci, bo widujemy sie rzadko, ale...znow rodzice, przeciez im nie powiem, ze jade do niego, wiec nici z wyjazdu :(;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nofffa
hmm a nie mozesz powiedziec rodzica ze masz szkole i jakies zaliczeniei bedziesz sie uczyc zkolezanka np? czy nie przejdzie?

Udost臋pnij ten post

przejdzie.....to akurat tak....

Udost臋pnij ten post

ale zn贸w k艂amstwo...:(

Udost臋pnij ten post

jasne, ze moge, ale znow mam k艂amac? Chociaz to jedyne wyj艣cie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobra_rada
A ja Wam powiem tak: rozumiem problem - z Twoje perspektywy, fajnie jest zasypiac z ukochana osoba, wiem. Ale pomysl tak - teraz nocujesz u Niego i mimo, ze Ci tego nie zycze, za rok moze sie zdarzyc tak, ze bedziesz juz sypiac u innego. Nigdy nic nie wiadomo. Wiec ja troche rozumiem Twoich rodzicow - i nie jestem zadna dewotka, ale gdybym byla na ich miejscu i gdybys Ty byla, tez bys tak postapila. A poza tym fajnie w takim okresie jeszcze na dlugo przedmalzenskim - spotykac sie na normalnych warunkach, a nie bawic sie w dom. Pewnie teraz troche tego nie rozumiesz - ale uplynie troche czasu, nabierzesz doswiadczen i wtedy Ich zrozumiesz. Daje glowe, ze to Twoj pierwszy powazny facet i powazny zwiazek - to tez ma znaczenie jesli chodzi o Twoj "konflikt" z rodzicami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nofffa
ehh tylko czasem rodzicie nie zrozumieja ...ze poporostu nie da sie nas przed wszystkim ochronic...a przeciez czlowiek uczyc sie na wlasnych bledach a nie rodzicow...no ale coz narazie nam zostaje tylko kombinowanie ale to tylko dla dobra rodzicow..tak sobie trzeba tlumaczyc,,bo co innego nam zostaje:)

Udost臋pnij ten post

Czego od nas oczekujesz? Radzimy: 1 porozmawiaj z rodzicami 2 k艂am 3 wyprowad藕 si臋 z domu aby zyska膰 niezale偶no艣膰 i jeszcze 4 zerwij z ch艂opakiem to b臋dziesz mie膰 spok贸j i ty i rodzice. A tak na powa偶nie to przecie偶 masz 23 lata i jeste艣 doros艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Musisz zrozumiec ...
偶e twoi rodzice ciebie kochaja i chc膮 dla ciebie jak najlepiej ... Nie rozumiem dlaczego tak si臋 spieszysz do wsp贸艂偶ycia ze swoim facetem ... okres beztroski, zakochania ... to najpiekniejszy okres w waszym zyciu, dlaczego chcesz przyspieszyc bieg rzeki ? Nie rozumiem, sex to nie wszystko, masz czas ... Podejrzewam, 偶e rodzice martwi膮 si臋, 偶e mo偶ecie miec wpadk臋 ... i co wtedy, warto komplikowac sobie zycie ? Odpu艣c sobie, zaczekajcie jeszcze ... Zobacz ile jest zwi膮zkow, 偶e s膮 5 lat, 6 , 8 i wi臋cej i o slubie nie ma mowy ... facet dostal na pocz膮tku to - na co powinno si臋 czekac ... i ... A mo偶e warto pomyslec o petting'u ? Przeciez petting to etap do pe艂nej wi臋zi ceksualnej, mo偶e by膰 zast臋pcz膮 form膮 wsp贸艂偶ycia seksualnego Taki wzajemny kontakt mozna uprawiac na dziesi膮tki sposob贸w, tu wszystko mo偶e byc dozwolone poza jednym - stosunkiem... a w przyszlo艣ci wasze do艣wiadczenie mo偶e bardzo si臋 przydac we wsp贸艂偶yciu i mo偶e jej wzbogaci膰 ... to wazne wbrew pozorom , pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do ...Rzeczywi艣cie
Pieprzysz od rzeczy i tyle ... :( Jest doros艂a, ale na utrzymaniu rodzic贸w, no pewnie :( To si臋 nazywa doroslo艣膰 Jak mozna dziewczynie tak w g艂owie miesza膰, na doroslo艣c ma jeszcze czas, tego chleba si臋 jeszcze naje ... B臋dziesz miala swoje dzieci to zobaczymy wtedy co powiesz ... Rodzice ciebie kochaj膮 i chca ciebie uchronic przed troskami, wpadk膮 ... czy to 藕le, 偶e staraj膮 si臋 ciebie ustrzec przed czyms niedobrym, czyms co mo偶e wywr贸ci膰 twoje 偶ycie do g贸ry nogami ... Zaufaj im moze, dzia艂aj powoli i rozwa偶nie, nie przyspieszaj pewnych rzeczy ...

Udost臋pnij ten post

Do rzeczywi艣cie To ty pieprzysz. Ile twoim zdaniem ma si臋 lat jak si臋 jest doros艂ym, 40? 23 lata i rozterki jak nastolatka A co do zale偶no艣ci finansowej, to naprawd臋 w tym wieku mo偶na zarobi膰 na siebie, jak sie chce wreszcie wydoro艣le膰. Laska trzyma si臋 jeszce cycka maminego a chce mie膰 ch艂opaka.

Udost臋pnij ten post