Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sygitta

te co zachwalają cc czy słyszałyści kiedykolwiek o...

Polecane posty

chorobie zrostowej? jest to bardzo cieżka przypadłość bolesna i umiemozliwiająca opiekę nad dzieckiem w takim stopnio w jakim to sobie wymarzyłyście, czasami jest to 24 h ból łącznie z tym że jedzie się do szpitala, czasem trzeba poddać sie operacji jednak ból zostaje na zawsze! Na 100 kobiet które miały cc aż 59 choruje na chorobę zrostową! Po porodzi naturalny również zdarzają sie kąplikacje ale nie tak często , i nie jest to komplikacja permanentna jak w przypadku cc!! Pomyście o tym że uniknięcie bólu w czasie porodu może przerodzić się w ból przez kolejne lata który uniemożliwi wam normalne funkcjonowanie!! (oczywiście jeśli są wskazania do cc to nie ma wyjścia ale jeśli jest to świadomy wybór to przemyślcie to! )

Gość fhhhhhhhhhhhhhhhhhf
hmmm?

ogladalam wczoraj program Mamo to ja na tvn style i tam byla mowa Pierwszy raz o tym slyszalam

Gość nooo noooo
no własnie

jesli sie ma cc i malo russza to jest to mozliwe ale w innych przypadkach..dziewczyny co wy wymyslacie!!!!!!!!!11

dziunka ae pleciesz głupoty!! mało rusza....to jest nie zależne od kobiety i tworzy sie w ciągu pierwszych godzin po porodzie (operacji raczej)

Czy ty słyszałaś o czymś takim jak tolerancja?Czy bierzesz także poprawke na to co gdzieś tam czytałaś, czy usłyszałas z 3 źródła?Czy uważasz się za wyrocznię,lekarza,kogoś kto mówi co jest dla danej kobiety ok a co nie? Obiecałam sobie nie wchodzenie w dyskusje z takimi jak ty,ale jakos nie mogłam sobie darować.Dajcie zyc innym!!To indywidualna sprawa kazdej kobiety!!CC to nie zbrodnia-obojętne czy ze wskazaniem czy na zyczenie.Ludzie,Znajdzcie sobie jakies inne problemy!

I jeszcze jedno.Moja lekarka,kobieta 30 letnia,powiedziala mi, że w środowisku lekarskim,aktorskim znaczący jest fakt, że kobiety w wiekszym procencie rodzą poprzez cc.Powiedziala mi takze, ze kobiety rodzące sn(teraz nie zwracające na to uwagę)za jakies 30 lat,moga w duzym prawdopodobienstwei miec z powodu porodu sn(szczegolnie tych ciezkich,dlugich)probelmy z np.nietrzymaniem moczu.Na to majac lat dwadziescia kilka czy 30 nie zwraca sie teraz uwage,potem jest b.istotne.Co do zrostow,3 tyg.po cc nalezy masowac blizne ruchami okreznymi najlepiej 10 minut rano i wieczorem-wiem, bo mowily mi o tym juz 3 dziewczyny po cc-zadnych twardych zrostow nie mają i SA Z CALA PEWNOSCIA TAK SAMO DOBRYMI MATKAMI JAK TY I MAJA NA PEWNO TAK SAMO UDANE DZIECI JAK TWOJE SYGITtA. Koniec ,kropka, juz nie udzielam sie w tym temacie,szkoda nerwow