Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzezsnica Magdalena

ROZWÓD - od A do Z - tak to wygląda.

Polecane posty

Gość mam pytanie do Was
a czy ma jakiś określony czas na podpisanie badz odwołanie sie do tego pozwu? czy może z tym zwlekać tak długo jak mu sie podoba?

Gość a...............
ma się odwołać w ciągu 14 dni jak się nie mylę

Gość mam pytanie do Was
dziękuje bardzo za odpowiedź

Gość 76456456
prosze o odpowiedz, rozwodze sie, zlozylam pozew pare dni temu, wiem ze maz mnie zdradza. zastanwiam sie czy wezwac na swiadka kochanke zony, znam jej dane i adres. pytanie tylko czy jest sens...niech ktos poradz,wiem ze bedzie musiala przyjsc,chce zeby rozwod byl z orzeczeniem o winie.

Gość 76456456
mialo byc kochanke męża :)

Gość 76456456
up

Gość 76456456
uopppppppppppppp

Gość 76456456
czy jest tu ktos kto moze mi pomoc?help

Gość emila77_bea
słońce ja mam prostą sprawę o rozwód a mimo to czkam az zostaną wypełnione wszystkie warunki przy rozwodzie bez orzekania o winie trafiłam na super adwokata który powiedział że lepiej miec to wszystko załatwione przez osobę znającą się na rzeczy (czyli adwokata) choć to strasznie szarpie p kieszeni ale jest od a do z załatwiane ja czekam do maja bo dopiero wtedy będę mogla wystąpić o razwód

Gość emila77_bea
rozwód bez orzekania o winie jest prostszy tylko jego zapytaj czy umie być prawdziwym mężczyzną bo mój okazał się super facetem w tym wzglę dzie choć mamy dorosła córka to stara się jej to wynagrodzić jest the best jeśli chodzi o córka a dla niej to dodatkowy stres bo ma maturę w maju

Gość 76456456
tylko zastanawiam sie czy wzywac ta kochanke meza czy lepiej sobie darowac?? prosze o opinie

Gość 76456456
upi

szczerze? daruj sobie.Przeciez ona nie przyjdzie i nie powie ze sypiała z twoim męze w trakcie trwania waszego małzenstwa.Moze lepiej poszukaj kogos znajomego,kto zna wasza sytuacje,wie ze ona z nim jest i potwierdzi twoje słowa.JA byłam w takiej samej sytuacji ,ale złozyłam wniosek o rozwodzie bez orzekania o winie.Po 45 min sprawie byłam wolnym człowiekiem.

Gość bożena52
WITAM mam pytanko jestem 26 lat po ślubie z mężem nie mieszkam od 25 jak najprościej w takiej sytuacji napisać pozew który jest tylko formalnością?

Gość fioiu
kobieto 25 lat mężatka na papierze , pisz szybko pozew juz dośc życia sobie zmarnowałas !!!! chyba na poczatku tego tematu znajdziesz szcegółowy link do wzoru pozwu

Gość kalinka26lalala
Chcemy z mezem wziasc rozwod bez orzekania o winie. Mamy 3 letniego syna . Maz tylko pracuje ja jestem z dzieckiem w domu. Ucze sie jeszce ale maz nie ma stalej pracy. Zameldowani jestesmy osobno ale mieszkamy razem on mnie utrzymuje. Dostaniemy rozwód? Brac adwokata zeby wszystko załatwiał czy uda sie bez?

Gość anlipka
Widze, ze tu wszyscy pytaja, ale nikt nie odpowida...Ja tż chciałabym o coś zapytać, ale szkoda czasu, bo i tak nie uzyskam odpowiedzi..Ci co się już rozwiedli i mogliby byc źródlem wiedzy praktycznej, napewno już tu nie zaglądaja.Pozdrawiam wszystkich "przedrozwodników":))

Gość ja wam odpowiem
ja wam odpowiem ale dokladniej po 25 lutym bo wtedy mam druga sprawe rozwodowa.Zlozylam pozew bez orzekania o winie bo nie chce latami jezdzic po sadach,tak prosciej mimo ze dostalabym z orzeczeniem o winie meza.Uciekl bo bal sie odpowiedzialnosci,mamy 2 dzieci w tym 4,5 letniego autystycznego syna i wlasnie przed tym uciekl.Pierwsza sprawe mialam w sierpniu ubieglego roku,trwala moze z5 min,wyznaczono nam kuratora-znaczy mi i dzieciom a teraz wkoncu druga sprawa na ktorej mam zamiar zniszczyc tego s.......a wiecej szczegolow podam wam tak jak napisalam po 25

Gość Ta lepsza połowa
Weszłam na tę stronę aby pomóc samej sobie napisać pozew i jestem zaskoczona że jest tyle osób, które tak chętnie dzielą się swoimi przeżyciami.

help! moje malzenstwo sie zakonczylo - chce rozwód co mam robic , krok po kroku jestem zielona i na dodatek tone w dlugach przez \"KOCHANEGO MEZA\"

Gość fgh
no to moze ja wam powiem,jestem juz po rozwodzie a dostalam go na pierwszej rozprawie,oczywiscie za zgoda ,ktorej wczesniej moj ex nie chcial dac.Zgodzil sie z tego wzgledu ze mialam niezbite dowody na niego ale nie mialam o chity tego ciagnac,chce zyc juz spokojnie.Jesli chodzi o dziecko,to sad przyznal mi opieke i alimenty wszystko zamknelo sie w ciagu 10min.Pozdrawiam

Gość anuuz
ja właśnie sie zabieram za pisanie (od 1,5 roku) chce żeby było szybko wynajmujemy mieszkanie w którym chciała bym pozostać z dzićmi czy mogę żądać żeby 'mąż' się wyprowadził chociaż do tej pory on płacił

Gość beata2727
A co zrobic jesli maz mowi "i tak ci nie dam rozwodu" i straszy ze "dziecko zostanie ze mna". Czy mam sie bac? Czy to tylko zwykle pogrozki? Moze zmieknie jak dostanie pozew do reki? Czy mial ktos podobna sytuacje? Beata

Gość 123456789098765434567
anuzz nie wiem jak to jest z wynajętym mieszkaniem, ale wiem, ze gdyby bylo to wasze mieszkanie.. to pierwszeństwo w spłacie (tzn. ze jesli oboje chcecie pozostac w mieszkaniu lub nie zgadzacie sie na sprzedaz) ma osobą ktora opiekuje sie dzieckiem.

Gość rozwodnica w toku
Witam, ja jestem po pierwszej sprawie rozwodowej. Mój mąż złożył pozew bez orzekania o winie, dziś stawił się z adwokatem i jakby nigdy nic złożył nowy pozew o rozwód wyłącznie z mojej winy. podobno jestem wybuchowa , i pod silnym wpływem rodziców. Fakt, że opuścił mnie i naszą córkę ( 2.5l) dla innej kobiety nie miał znaczenia dla niego, bo sędzina była po mojej stronie. Mimo to sprawę odroczono. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda spotkanie dziecka z psychologiem w poradni? Nie zgadzam się, żeby tatuś ją zabierał jak udowodnić mu kochankę czy fakt,że z nią rozmawiałam wystarczy? twierdzi, że poszedł do niej po tym jak mnie opuścił.

Gość zdesperowana ...
witam. jestem w wieloletnim związku z facetem ja 29 on 31 . wzwiazku małzenskim jestesmy 3 lata i od tych 3 lat pije-codziennie i zaczyna mnie bic ...wmawia mi ze to wszystko moja wina ze nasz zwiazek sie tak zepsuł ,wyzywa mnie codziennie z byle powodu jak sie wscieknie od szmat i suki ,ze jestem gównemktóry zniszczyl mu zycie .poostatnim pobiciu wezwalam policje i zabrali go na dobe na dołek i mial załozona spprawe o znecanie ale głupia wycofałam spparwe bo go kochalam . a on naklamal swoim kolegom w pracy i rodzinie ze wtedy mnie nie pobil tylko ze ja szmata chcialm wsadzic go do wiezienia . przez 3 lata naszego malzenstwa studiowalam ,jestem na jego utrzymaniu , zaraz po studiach zaczelam parce niestety teraz jej nie mam i szukam usilnie .... poza tym mamy mieszkanie które jest zadłuzone ale w ciagu tych lat jego cena wzrosla 3 -krotnie. moj wspanialy mąż syczy mi prosto w twarz jak ja sie obłowie na tym małzenstwie i ileto on straci. straszy mnie tez ze nic nie dostane ,on ma bardzo wpływowa i bogata matke która wreszcie po latach moze mnie otwarcie nienawidzic ... nie mam nic wartosciowego oprócz tego mieszkania ,boje sie ze mnie jakos oszuka ...po 12 latach zwiazku.juz raz wyciagnełam go z nałogu narkotykowego -amfetamina ale niestety z alkoholizmu nie dam rady ,moj mąż juz dawno odmawia mi sexu ,powiedzmy raz na miesiac i to od lat . zarazil mnie wielokrotnie grzybica a nasz wspolny przyjaciel powiedzial mi zebym stosowalazabezpieczenie -prezerwatywe bo on mnie moze czyms zarazic ... bo jest prawie pewne na 100% zdradza . musze wam przyznac ze nienawidze go tak bardzo ze az mnie dlawi ,nie moge ostatnio spac ,nie mam za co zyc ...ale znajde prace ,znajde sposób na godne odejscie od tego ........ pocieszylomnie ze juz na 1 rozprawie mozna dostac rozwód ,Kiedy dostane połowe mieszkania i rozwód to bedzie najpiekniejszy dzien w moim 30 letnim zyciu.

Gość rozwodnica w toku
hej jestem po sprawie alimentacyjnej dostałam 600 zł i musi mnie spłacić za trzy miesiące wstecz:) nie bójcie się chodzić do sądu, nie bójcie się spraw, sędziny patrzą przychylnym wzrokiem i nie dają sobie w kaszę dmuchać.

Gość spoczątkująca
zamierzam złożyć pozew o rozwód i jeszcze takiego przypadku nie spotkałam. Mama dzieci dorosłe, ale syn jest chory umysłowo i pozostaje pod moją opieką, czy w takim przypadku mogę starać się o alimenty od męża?

koniecznie! nie miej skrupółów. Mozesz tez starać się o alimenty na siebie, jezeli nie orzeczono Twojej winy oraz istotie nie masz z czego żyć.