Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wazne zapytanie

przerwa w anty-potem brak anty-ciaza. prosze bo nie rozumiem!?

Polecane posty

Gość mam wazne zapytanie

po 21 tabletce mamy tydzien przerwy w ktorym jestesmy podobno zabezpieczone. w tej przerwie kochalam sie z mezem do konca, czyli on konczyl we mnie. a ze bylismy na wakacjachh ja zapomnialam zabrac nowego pudelka anty. zauwazylam to jak ta 7 dniowa przerwa skonczyla i byl PIERWSZY DZIEN NA NOWA TABL Z OPAKOWANIA. od tego dnia uzywalismy wiec gumek. a teraz, po miesiacu... test pozytywny wyszedl

Gość jagooo
przeciez wiadomo ze po odstawieniu tabletek kobieta jest plodna jak diabli

Gość mam wazne zapytanie
no ale w tej 7 tygodniowej przerwie jest niby zabezpieczona ????!!!!

Gość bzdurabzdura....
dokładnie! w przerwie 7 dniowej jest się też zabezpieczonym, musiałaś cos wcześniej zrobić nie tak

Gość mam wazne zapytanie
ja mysle ze w czasie tej przerwy plemiki po prostu przezyly dluzej i zaplodnily jajeczko ktore sie po tym tyg odblokowalo ...

W trakcie 7dniowej przerwy jest sie zabezpieczonym tylko gdy 8smego dnia rozpoczniesz nowe opakowanie. Skoro odbywalas stosunek w trakcie przerwy, a nie wzielas tabl. 8 dnia od odstawienia antykoncepcja zostaje przerwana. Wystepuje owulacja i jest prawdopodobienstwo zaplodnienia,bo jak się mówi, plemniki mogą być \"aktywne\" :) do 5 dni po stosunku, a niektorzy mowia ze 7, ktoz to wie :) Stad ciaza, mimo tego ze pozniej zabezpieczaliscie sie prezerwatywami.

Gość mam wazne zapytanie
Seria- mysle dokladnie tak jak Ty :) no nic, chcialam za pol roku mam teraz ciesze sie i tak mam nadezieje, ze z dzieciakiem bedzie wszystko ok bo bralam tabsy bez przerwy 2 lata :o

kolezanka powyzej ma racje, zabezpieczenie jest tylko wtedy gdy 8 dnia rozpoczniesz kolejne opakowanie tabletek... w takim razie gratulacje z powodu ciazy!!

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
w 7 dniowej przerwie jest się zabezpieczonym o ile się weźmie odpowiedniego dnia tabetkę anty!! tzn. juz pierwszego dnia nowego opakowania może wystapić owulacja jesli lek nie zostanie przyjęty, więc jak kochasz się w 5, 6 czy 7 dniu od odstawienia to ciąża jest jak najbardziej możliwa. źle przeczytałas ulotkę. generalnie zaraz po odstawieniu koiety są płodne jak króliki (po kilka owulacji w cyklu) i zupełnie nie dziwię się że jesteś w ciązy

Gość mam wazne zapytanie
tak wie, tylko jak pisalam wyzej- zorientowalam sie tego dnia co mialam wziac tabletke ze jej nie mam i juz bylo za pozno :o

Aa i gratuluje :) piszesz ze to nie ten czas, ze planowalas za pol roku... Nic to, pewnie za jakis czas bedziesz sie cieszyla z tego biegu wydarzen :):)

Gość ja też myślę że ciąża pochodzi
z tego stosunku w czasie przerwy - już on powinien sie odbyć z prezerwatywą (gdybyś wiedziała że nie będziesz kontynuować pigułek)

Gość smutne ale prawdziweeeee

Seria plemniki zyja od 2-3 dni !! komorka jajowa od 6-12 godzin jakie 7 dni ?!

Gość Maryś_86
a gdy 8 dnia weżmie się tabletke z nowego opakowania i kontynuuje antykoncepcje (i kocha az chlopakiem) to jest sie zabezpieczonym i jest ok? Czy ten pierwszy dzien z nowego opakowania jest raczej niepewny? Prosze o rade.

Gość samasobie
jest pewny, jeśli nie przedłużysz przerwy, czyli weźmiesz dokładnie tego wyznaczonego dnia

Gość jojojjjj
mlodaa widać że się nieznasz - plemniki żyją od 3 do 5 dni a może się zdażyć że jak są bardzi silne i mają dobre środowisko do przetrwania to i 7 dni!! a tobie gratuluje ciązy!! przynajmniej unikniesz tego starania się i tego że nic niewychodzi :/ tylko pyk i już masz