Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gratka66

Ile kosztują mniej wiecej pierścionki zaręczynowe?

Polecane posty

Gość kosiana_88
Zgadza się przytulkicia, ze na lewej nosza wdowcy, ale również osoby uwazajace się do wzięciczyli nie traktujący swoich zwiazkow powaznie albo bedacy w separacji. Nie chcialabym aby mąż kiedykolwiek zalozyl obraczke na lewa reke, bo nawet wsrod znajomych i nieznajomych zle bym sie z tym czula. Jezeli chodzi o pierscionki z bialego zlota moja ciocia taki dostala na zareczyny z apartu strasznie mi sie nie podobaja wygladaja jak ze srebra albo jeszcze gorzej, już te srebrne bardziej sie swieca. No cóż kwestia gustu.

Gość kosiana_88
Aha jezeli chodzi o brylanty w pierscionkach nie wiem czy wiecie ale jezeli taki brylancik wypadnie mało firm oferuje takowy brylant wlkeic a jezeli juz sa to bardzo duze kwoty. Ale jak kogos bylo stac na 5 tys za pierscionek to tych 500zł nie odczuje

ja na białe złoto bym sie nie zdecydowała. moj brat ma obrączę z żółtym i białym złotem i po 4 latach białe złoto wyglada jak brudne srebro bo nawet sie nie błyszczy i jest "czarne". Oddawał ją nawet do czyszczenia ale nie wiele to pomogło

Gość wa-wa
a wyjasnie co ma reka do miejsca ślubu w polskiej tradycji w kosciele po slubowaniu wkladamy sobie obraczke na prawą dłoń, a w stanach nakladaja sobie na lewa reke wiec stad moje pytanie. Myslalam ze to oczywiste ale widac nie wszyscy to wiedza.

Gość moj kosztowal sporo
hehehe, ja nuie mieszkam w pl i nosze na lewej smieszne sa te teorie o tym, ze jak ktos nosi na lewej dloni obraczke to nie traktuje zwiazku powaznie, jestem w zwiazku od 7 blmat mezatka od 2 dobek: 1 dziecko i jakos oboje traktujemy nasze malzenstwo powazne:) mam tez kuzynke ktora nosi obraczake na lewej dloni, jeje maz rowniez i sa szczesliwym malzenswtem od 11 lat , maja 3 dzieci! a np moj tata w ogole nie nopsi obraczki a jest wspaniamlym mezem i ojcem wiec niech kazdy nosi olbo nie nosi slubna bizuterie tam gdize chce bo mimo wszytko obraczki i pierscionki to fajna sprawa i ma senttymentalne znaczenie, ale najwazniejsze jest wspolne zycie i stawianei czola codziennosci

Gość ten cały jak mu tam
nie liczy się cena tylko gest

Gość lara1234
kupujcie sobie dalej pierścionki po kilka tysięcy, jak będziecie biedować ("w bogactwie i w biedzie")-posłuży wam na jedzenie przez kilka miesięcy :P smacznego! nie pomyślałyście że tylko wy znacie prawdziwą ich wartość? ktoś może zobaczyć go i pomyśleć, jaka tandetna taniocha?

Gość odpustowy pierscionek
do mrrrrrrau ----> strasznie odpustowy twoj pierscionek nie uważasz?? Wiecej kolorow nie moglas miec na tym pierscionku?? Od kiedy szafir pasuje do złotego?? Bylo sobie wziasc 2 koloru bądź zamiast zlota wybrac biale zloto, wygladal by byrdziej elegancko a narazie wyglada jak z kramów na odpuscie :D

odpustowy pierscionek Mnie nie interesuje czy Tobie kojarzy sie z odpustem Pierscionek jest porzadny z mocna korona i obrecza plus 12 brylantow i prawdziwy szafir Zloto biale .. nie ma czegos takiego to stop zlota zoltego i niklu po polowie - rakotworcze gowno wygladajace jak srebro bo niestety "biale zloto" po krotkim czasie traci powloczke i wyglada jak srebro Piersionek j est klasyczny i szczerze wszyscy jak go widza na zywo twierdza ze maz musi mnie bardzo Kochac jak cos takiego kupil bo jest przesliczny ale jak pisalam opinie ludzi mam gdzies wiem ze jest porzadny Poczytaj troszke o pierscionkach zareczynowych kamieniach szlachetnych i tym co zonaczaja i jakie wybiera sie polaczenia na zareczyny Brylanty sie mienia a szafir w ciemniejszym pomieszczeniu wyglada na ciemny w sloncu pokazuje glebie pieknego niebieskiego koloru

odpustowy pierscionek P.S. Moj pierscionek jest okragly bardziej nowoczesny ale klasyczne pierscionki zareczynowe oprocz zlota brylantu i szafiru maja rondysty w ksztalcie markizy o ile wiesz co mam na mysli oczywiscie szlify tez roznia sie miedzy soba iloscia fasetek

lara1234 na 1 rzut oka widac czy pierscionek z brylantem czy z cyrkonia takze nie prawda ze tylko my mozemy znac ich potencjalna wartosc pozatym jest cos takiego jak certyfikat na brylanty i w gorszym okresie pierscionek mozna zastawic za wysoka cene w lombardzie albo sprzedac i nie martw sie bedzie cos jesc

A po co piszecie w tym poście o wydlądzie waszych pierścionków? Autorka tematu zadała jednoznaczne pytanie - w jakich granicach wahają się ceny pierścionków. Może nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, ale to nie powód aby rozwijała się tutaj dyskusja o materialiźmie i przechwałki swoimi brylantami.

Inny_świat Przechwalki brylantami wyniknely tylko z potrzeby pojasnienia czym jest "odpustowy pierscionek" i dania malej lekcji w dziedzinie jubilerstwa bo moj 1 post byl tylko zdjeciecm bez opisywania co z czego i za ile

Gość moj koszrtowal sporo
mrrau- pikeny jest twoj pierscionek! klasyczny i prosty ja tez mam markize ze szmaragadem w srodku i 6 diamentami dookola plus 12 malych diamentow na obraczcze pierscionka

Gość lara1234
moim zdaniem 90% osób nie potrafi rozróżnić cyrkoni od diamentu, nasze społeczeństwo to nie chodzący jubilerzy...jak chcecie sie chwalić kupcie sobie nowy samochód na raty:P a do pierścionków z cyrkoniami nawet tych za 200-300 zł też dają certyfikaty. Poza tym zauważyłam ze jest jakas moda na pierścionki z zżółtego złota z miniaturowym diamentem (jakich pełno w Apartach, Krukach itp). Kiedyś facet dawał pamiątkę po babci, lub pierścionki z innymi kamieniami szlachetnymi, dziś baby stały się zachłanne na certyfikaty i krzywiły by się na taki "bubel", ważne że ja mam z miniaturką diamentu i dorównuje koleżance no nie?

Gość lokatka
trudno tak sprecyzowac ile kosztuja pierscionki... to wszystko zalezy or rodzaju zlota, no i od kamienia... mij byl kupiony w Yes, dwa lata temu kosztowal troche mniej niz 1000zl, na dzien dzisiejszy widzez e jego cena to juz 1300 prawie :/ wyglada tak http://www.yes.pl/images/file_column/item/photo/37344/enlarge/BB-Z-3329_10.jpg sama wybralabym inny, pewnie sporo tanszy, niekoniecznie z brylantem bo mi nie zalezalo, no i na pewno nie w komercyjnych sklepach typu Yes, Apart, Kruk bo wiekszosc ich cen to marza niestety :( ale dostalam taki, jest dla mnie najpiekniejszy i najcudowniejszy ;) dany od serca, spontanicznie i z zaskoczenia przez kochana osobe- a to najwazniejesze :)

lara1234 Oj kobieto kobieto nawet nie wiesz o czym mowa Ja np nie chcialam jakiegos dupnego brylantu na srodku bo mi sie nie podobal i uwierz kobieto ze wcale nie jest malo osob ktore wiedza jak wyglada brylant Pozatym nie mamy tych piersionkow zbey sie chwalic jak ktos zauwazy to nawet nie wysilam sie i nie mowie z czego i za ile I stuknij sie kobieto certyfikaty sa tylko na brylanty okreslaja ich wielkosc barwe i czytosci nawet jak ktos sobie sprokuruje certyfikat na cyrkonie to co tam napisze ?? Cyrkonia-tworzywo sztuczne ?? Jakbys czytala temat to wiedzialabys ze chodzi o to aby piersionek byl porzadny nie wygladal za jakis czas jak zszarzale byle co a nie o to zeby sie kolezankom chwalic Ale kazdy mierzy ludzi wlasna miara moze ty akurat masz charakter przechwalki ale nie kazdy taki jest

Gość lara1234
to dziwne, mam pierścionek z białego złota za niecałe 400zł :P i dostałam certyfikat autentyczności na złoto :P korporacje wmawiają wam sztuczne potszeby, że wasze życie będzie na wyższym poziomie, a najśmieszniejsze jest to, że gdy je spełnicie to nie zmienia się nic, totalne rozczarowanie, i tylko pocieszacie się że może ta osoba zauważy że to diament, a może tamta?

lara1234 Na zloto nie na cyrkonie kobieto moze zaczniemy rozmawiac o meritum a nie ja o certyfikatach na brylant a ty o certyfikatach na zloto przepraszam cie moja droga ale zloto jest taniutkie w skupie i tyle co nic bedziesz miala z tego certyfikatu nikt nie potrzebuje certyfikatu na zloto bo na nim bije sie proby To brylant daje wartosci temu pierscionkowi a nie zlota obrecz I jeszcze jedno zadna korporacja nikomu nie wmawia potrzeb prawdziwy piersionek zareczynowy zawsze byl albo z brylantem albo z innym kamieniem szlachetnym ewentualnie tylko zloty a nie ze sztuczna cyrkonia I zbastuj dziewczyno bo do ciebie jak do sciany Dyskusja jest z toba bez sensu ja o gruszcze a ty o pietruszce widze ce ciekzo przychodzi ci czytanie ze zrozumieniem i dojscie do tego ze chcemy pierscionek na lata dlatego jest z tego a nie innego materialu a nie po to zbey sie chwalic ale Dla ciebie to za trudne I zycie na poziomie to ja mam bo jestem prawnikiem

Gość lara1234
ale zawodem to sie pochwalić musiałaś? idę robić pranie, zdejmę moją CYRKONIĘ żeby się nie rozleciała w trakcie :P I nie bądź głupia, każdy wie o tym że marketing napędza sztuczne potszeby, a najbardziej boli mnie to, że ludzie to podłapują i wzajemnie się nakręcają na te konsumpcjonistyczne zbytki... Poza tym nie każdego stać na początku życia żeby wydawać kilka tysiący na diamenty...

Gość jhyfjft
dziewczyno... POTRZEBY kurwa mać...

lara1234 Ty to musisz byc w zyciu strasznie nieszczesliwa ze tak syczysz i plujesz jadem Ja sie nie chwale nie mam potrzeby odpowiadam tylko na Toje zaczepki ale znowu mierzysz ludzi wlasna miara

lara1234 I jeszcze jedno naprawde masz problem z czytaniem ze zrozumieniem wiec specjalnie dla Ciebie jeszcze raz moze dotrze Jak kogos nie stac to nie ma problemu sa tansze pierscionki bez brylantu z innym kamnieniem szafir itd albo w ogole bez niczego jakis ladny zloty ksztalt My tylko piszemy ze cyrkonia jest tandetna i po to zostala wymyslona zeby zastapic brylant wiec chyba sama sie nakrecasz na to co korporacja wmawia bo masz pierscionek z surogatem prawdziwego kamnienia Nam tylko chodzi o to zeby pierscionek byl porzadny moze byc i z samego zlota ale niech nie bedzie z ta ochydna cyrkonia ktora za jakis czas bedzie wygladac oblesnie ...

Gość lara1234
masz dowody na to że wygląda obleśnie? widziałas u kogoś? skoro cyrkonie sa blee, to sklepowe masło i genetycznie modyfikowana kukurydza też jest blee, bo miały posłużyć większej rzeszy ludzi za mniejszą cenę. Gdybyś jadła "oryginalne" i naturalne, zbankrutowałabyś...

lara1234 Kobieto ja mam mase tego cyrkoniowego badziewia w srebrze ktore kupowalam jako nastolatka i wiem jak wyglada i co sie z tym dzieje I bardzo lubie jak prowadza ze mna dyskusje osoby ktore nie maja zielonego pojecia o temacie wiec odbiegaja od meritum i pitola takie glupoty jak Ty nie zaskoczylas mnie znowu ja o gruszce ty o piertuszce

lara1234 ale jak chcesz to Ci moge za darmo oddac pierscionki z cyrkoniami skoro tak lubujesz sie w sztucznym tworze wymyslonym przez czlowieka bedacym surogatem brylantu smieszna jestes najezdzasz na kobiety bo maja pierscionki z brylantami i niby kieruja sie moda a sama masz zastepnik brylantu skoro brylanty sa dla ciebie bee to po co masz cyrkonie w piersconku zareczynowym ?? zeby udawac ze to brylant?? I szczerze mam dosc jalowej dyskusji z Toba najpierw doucz sie w temacie przemysl swoje wypowiedzi i naucz sie czytac ze zrozumieniem Milego dnia

Gość lara1234
jeśli w każdym sreberku z bazaru uważasz że są cyrkonie, to ja się zastrzelę... Ostatnio w słońcu moja cyrkonia świeciła po ścianach i w oczy raziła, założe się że te sreberka nie...